Přejít na obsah

poloha a přesnost automatických hodinek

pp

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No když už se tady takhle pěkně blbne ledy jestě jedna otázka vpravdě lahůdková \jak by se tedy měly pokládat mé oblíbené chronografy Oris když je to provedení pro leváky? tedy korunka na opačné straně?? babo raď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
  • po měsíci...

Paullus: proč by nebyla půl šestá vhodná na žádnou polohu? Přeci každá doba je vhodná....

Jo a ten, kdo má chronograf, může mu pomoci spuštěním, nebo zastavením chronografu. Je tam pak větší tření, menší amplituda a stoprocentně isochronní nejsou žádné hodinky.... Z mých chronografů žádný nechodí s a bez chrona stejně. Taky se dají nepřesnosti regulovat teplotou. Nemyslím zrovna sporák a mrazák. Ale zkuste jednu noc dát topení na 16 stupňů, to přežijete a další den na 25 stupňů, to bude mít manželka radost. Už tenhle rozdíl má na obyčejné hodinky překvapivý vliv.

Já to dělám v praxi tak, že počkám, až udělají minutu a pak je přeřídím. Protože ale každé hodinky nosím jen pár dní, nebo jen hodin, v praxi na to dojde málokdy.

Odkaz ke komentáři

nove Certiny s ETA 2824-2 mi za 72hod spravia +90s (=cca 30s/den)

za tie 3 dni (Silvester na hoteli) som ich odlozil na jednu noc. V zime neboli - teplota viac menej konstantna.

druhy den este bola odchylka "zanedbatelna" , mozno 20s . Znamena to, ze za den spravili minutu. Hm...

Mam ich dat doladit hodinarovi alebo este pockat? Ak su este v zaruke, MUSIM ich dat jedinemu autorizovanemu servisu do Rimavskej Soboty (druhy koniec republiky), alebo hoc kam?

Odkaz ke komentáři

nove Certiny s ETA 2824-2 mi za 72hod spravia +90s (=cca 30s/den)

za tie 3 dni (Silvester na hoteli) som ich odlozil na jednu noc. V zime neboli - teplota viac menej konstantna.

druhy den este bola odchylka "zanedbatelna" , mozno 20s . Znamena to, ze za den spravili minutu. Hm...

Mam ich dat doladit hodinarovi alebo este pockat? Ak su este v zaruke, MUSIM ich dat jedinemu autorizovanemu servisu do Rimavskej Soboty (druhy koniec republiky), alebo hoc kam?

Moje certiny po kupeni isli hned na reklamaciu, v Auparku mi pri skracovani tahu pre istotu "vylepsili " tie osky medzi dielikmi, ze sa nedali vytlacit ... ked sa vratili, davali za den cez minutu + ... chvilu som ich ponosil a isli na reklamaciu znovu, ked prisli, spravili za den +30s ... vydrzalo to pol roka a zrazu lup, za den 2,5 minuty mimo, z Rimavskej prisla sprava "zmagnetizovane", netusim kde, magnety ani silne elektromotory doma nemam, na telku ani repraky hodinky neodkladam ... no nevadi, ale odvtedy slapu ako hodinky, prave som meral odchylku, za 5 dni su 3 sekund v pluse, takze den = +0,6s (konstantne, odpozorovane:-), to je slusne na 2824-2 (cez nos spinkaju na stole sklo navrch)

Skus ich chvilu ponosit a uvidis, kde sa to "ustali".

Odkaz ke komentáři

Moje certiny po kupeni isli hned na reklamaciu, v Auparku mi pri skracovani tahu pre istotu "vylepsili " tie osky medzi dielikmi, ze sa nedali vytlacit ... ked sa vratili, davali za den cez minutu + ... chvilu som ich ponosil a isli na reklamaciu znovu, ked prisli, spravili za den +30s ... vydrzalo to pol roka a zrazu lup, za den 2,5 minuty mimo, z Rimavskej prisla sprava "zmagnetizovane", netusim kde, magnety ani silne elektromotory doma nemam, na telku ani repraky hodinky neodkladam ... no nevadi, ale odvtedy slapu ako hodinky, prave som meral odchylku, za 5 dni su 3 sekund v pluse, takze den = +0,6s (konstantne, odpozorovane:-), to je slusne na 2824-2 (cez nos spinkaju na stole sklo navrch)

Skus ich chvilu ponosit a uvidis, kde sa to "ustali".

4dni merania udava konstantnych +8s / 24h znamena to teda, ze ak mi ich hodiar nastavi mozem mat konstantne 0 ? (alebo aspon 1-3s?)

Oprava teda jedine v tej Rimavskej, hej? A ako to funguje? Myslim poslat tam, oprava, platenie,.... Diki

Odkaz ke komentáři

4dni merania udava konstantnych +8s / 24h znamena to teda, ze ak mi ich hodiar nastavi mozem mat konstantne 0 ? (alebo aspon 1-3s?)

Oprava teda jedine v tej Rimavskej, hej? A ako to funguje? Myslim poslat tam, oprava, platenie,.... Diki

Ja viem len o panovi Nagy(-ovi ... napisane to vyzera fakt divne:-) z Rimavskej, co je certifikovany hodinar. Moje hodky tam posielal predajca, takze postovne a oprava ma stali nula Sk. Ale osem sekund by som fakt neriesil a p. Nagy by to mozno ani nezobral:-), vyrobcom stanovena odchylka je myslim +20/-15 sekund?

Odkaz ke komentáři

Ja viem len o panovi Nagy(-ovi ... napisane to vyzera fakt divne:-) z Rimavskej, co je certifikovany hodinar. Moje hodky tam posielal predajca, takze postovne a oprava ma stali nula Sk. Ale osem sekund by som fakt neriesil a p. Nagy by to mozno ani nezobral:-), vyrobcom stanovena odchylka je myslim +20/-15 sekund?

Nemyslim ako zarucnu opravu ... len doladit. Ved preco mat za den 8s , za tyzden minutu a pol, ked mozes mat par sekund tyzdenne?

Moj povodny dotaz bol, ci pracou neautorizovaneho hodinara prichadzam o zaruku. (jediny autorizovany v manuale k hodinkam je Nagy RS)

Odkaz ke komentáři

Este som sa chcel spytat ak mozem, kde si ich kupoval? A teda myslis, ze si ich v takom stave kupil, alebo si si to sposobil sam?

v auparku, predajna hned pri vchode (WoW, world of watches, alebo tak nejak) ... to prve rozhodenie som asi si asi tazko sposobil sam, ked som ich ani nenosil, skor to bolo tym, ako do nich mlatili kladivom, ked mi skracovali ten nerezovy tah. a to druhe netusim, ako som pisal ... zrazu sa mi cez noc zmagnetizovali na drevenom stole :-)))

a pracou neautorizovaneho hodinara zrejme o zaruku prijdes, ako to predajca alebo ten autorizovany dokaze spoznat :-)

Odkaz ke komentáři

Pre zaujimavost moje Seiko 5 bez ohladu na polohu odlozenia stale +20s. Zabeh sa tiez nijako neprejavil.

Moje Seiko (a mám jich několik) jdou velmi zajímavě - odchylky + 5až10 sec /den, pak jim hrábne snad že je někde odložím a naběhnou +2 min za den. Když s tím nehýbám, tak buď udrží tuto odchylku dalších několik dní, nebo se srovnají do + 1 min.

Takže na poloze opravdu záleží.

Odkaz ke komentáři

Moje Seiko (a mám jich několik) jdou velmi zajímavě - odchylky + 5až10 sec /den, pak jim hrábne snad že je někde odložím a naběhnou +2 min za den. Když s tím nehýbám, tak buď udrží tuto odchylku dalších několik dní, nebo se srovnají do + 1 min.

Takže na poloze opravdu záleží.

Zrejme záleží aj na jednotlivom kuse. Tie svoje tiež odkladám niekedy až do zastavenia ale odchýlka je stále rovnaká.

Odkaz ke komentáři

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 19:57) 135658[/snapback]
Na mých mechanických hodinkách ,povětšinou ruské výroby (Poljot, Vostok), ten rolexácký návod funguje. Docela mne to překvapilo. Ještě to musím vyzkoušet na svých primkách.

Beru zpět tvrzení, že návod funguje i u hodinek Vostok. Ty moje se v poloze vertikální korunkou nahoru zběsile rozběhly kupředu. Korunkou dolů to dělá to samé. Jediná poloha, která je trochu zklidnila je naplacato dýnkem dolů. Asi budou potřebovat trochu doladit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...