mihr Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 Nazdar ludia! Som tu nový.Chcel by som sa vás spytat,co hovoríte na tieto hodinky ( http://www.omega.ch/index.php?id=283 ) ? Rozmýslam nad ich kupou,no zatial nejlacnejsiu ponuku som nasiel okolo 40tis.,co povazujem za priatelnu cenu,no ak by ste niekto vedeli o nejakej lepsej ponuke...sem s tým. Vopred dík za vsetky rady!
Andreev Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 Nazdar ludia! Som tu nový.Chcel by som sa vás spytat,co hovoríte na tieto hodinky ( http://www.omega.ch/index.php?id=283 ) ? Rozmýslam nad ich kupou,no zatial nejlacnejsiu ponuku som nasiel okolo 40tis.,co povazujem za priatelnu cenu,no ak by ste niekto vedeli o nejakej lepsej ponuke...sem s tým. Vopred dík za vsetky rady! Jak uz jsem psal v jinem vlaknu, nejlevnejsi v ČR jsem nasel klenoty aurum za cca 32000 Kč.
Porotrico Odesláno 17. července 2007 Nahlásit Odesláno 17. července 2007 Nazdar ludia! Som tu nový.Chcel by som sa vás spytat,co hovoríte na tieto hodinky ( http://www.omega.ch/index.php?id=283 ) ? Rozmýslam nad ich kupou,no zatial nejlacnejsiu ponuku som nasiel okolo 40tis.,co povazujem za priatelnu cenu,no ak by ste niekto vedeli o nejakej lepsej ponuke...sem s tým. Vopred dík za vsetky rady! Design je úžasný. Tedy minimálně pro mě. Krásné sportovně-společenské hodinky. Jen mi osobně v tvé volbě vadí, že to jsou quartzové hodinky. Ale jsi-li omezen finančně, tak tomu rozumím. Nicméně o cca. 10-12 tisíc víc se dají koupit jako mechanické Co-Axial, ref. no. 2220.80. Zkus popřemýšlet, aby ti to pak nebylo líto. Přece jen cca. 40 litrů není málo peněz. A propos, těch 40 litrů jsi myslel v CZK nebo SKK? Jinak šťastnou ruku (a hlavně čistou mysl)...
mihr Odesláno 18. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Myslel som to v CZK.Bývám v Brne,takze to pre mna není problém.Som aj dost znacne financne omedzený, teraz mam hodinky Wenger (cca 7000Kc - som velmi spokojný),ale chcel by som nieco luxusnejsie a Omegy mi prídu dost dobré,pekné a dufam aj spolahlivé.Ak by som mal prílezitost zakúpit ich za zminovaných 32 tis. asi by som do toho isiel. Mozete mi niekto vysvetlit aký je zasadný rozdiel medzi quartzovými hodinkami a mechanickými ? Chlapi dík moc za rady!
mihr Odesláno 18. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2007 A este mám jeden problém.Mám dost uzku ruku a preto necvhcem moc velké hodinky. Pozeral som sa tu po Brne a tento model som nenasiel nikde vystavený.Neviete niekto aké rozmery majú tieto hodinky ?
Filipes Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 průměr pouzdra 41mm, quartzky jsou na baterku
bolverk Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 A co takhle skusit Hamiltony, za tu cenu seženeš automaty a určitě s jejich koupí neprohloupíš
mihr Odesláno 18. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Hamiltony mi nie su moc sympatické.Rozmyslal som ked tak este nad Longineskami,ktoré sa mi dost pacili (Lungo Mare),ale povedal som si,ze ked uz si mam kupit hodinky,tak nech uz je to ozaj nieco extra,co podla mna Omegy su (ina kategoria ako Longines nie ?). Este som aj koketoval s myslienkami na Rolexky,no vobec netusím, od kolko sa dajú zohnat? Pocul som,ze vraj uz od 50 tis. (niekto tvrdil tusim aj este menej).Neviete ? P.S. Ide mi dost o prestíž
bolverk Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Hamiltony mi nie su moc sympatické.Rozmyslal som ked tak este nad Longineskami,ktoré sa mi dost pacili (Lungo Mare),ale povedal som si,ze ked uz si mam kupit hodinky,tak nech uz je to ozaj nieco extra,co podla mna Omegy su (ina kategoria ako Longines nie ?). Este som aj koketoval s myslienkami na Rolexky,no vobec netusím, od kolko sa dajú zohnat? Pocul som,ze vraj uz od 50 tis. (niekto tvrdil tusim aj este menej).Neviete ? P.S. Ide mi dost o prestíž Tak potom ty Omegy,mám přesně ty samé co se ti líbí jenže automaty do quarz bych u takové značky asi nešel a Rolex jsou taky prestižní jenže nevím jestli těch 50 tis.nebude málo,určitě ti ještě někdo poradí co má víc znalostí jak já,jsou hodinky které jsou stejně prestižní jen nejsou tak profláknuté
JJ Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Este som aj koketoval s myslienkami na Rolexky,no vobec netusím, od kolko sa dajú zohnat? Pocul som,ze vraj uz od 50 tis. (niekto tvrdil tusim aj este menej).Neviete ? P.S. Ide mi dost o prestíž No nevím, 50k za Rolexy se mi zdá málo. Za podobné peníze to není snadné sehnat ani v Hong Kongu či USA (i když teď je dollar dost slabý), chce-li člověk mít alespoň trochu jistotu pravosti. Na prestiž budou IMHO možná trochu paradoxně lepší Omegy, protože u Rolexů existuje daleko víc replik a silné je i povědomí o tomto faktu.
klobadysek Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Hamiltony mi nie su moc sympatické.Rozmyslal som ked tak este nad Longineskami,ktoré sa mi dost pacili (Lungo Mare),ale povedal som si,ze ked uz si mam kupit hodinky,tak nech uz je to ozaj nieco extra,co podla mna Omegy su (ina kategoria ako Longines nie ?). Este som aj koketoval s myslienkami na Rolexky,no vobec netusím, od kolko sa dajú zohnat? Pocul som,ze vraj uz od 50 tis. (niekto tvrdil tusim aj este menej).Neviete ? P.S. Ide mi dost o prestíž Clovicku tobe radit je tezky. Chces prestizni hodinky v ocich koho? Na lidi znalych veci quarzovymi masovkami dojem neudelas. Na druhou stranu lide co znaji hodinky jen z reklamni masaze muzou obdivovat snad i Tissot. O Rolex se rika toto: ptas-li se kolik stoji, tak na nemas. Lungomare jsou zajimavy, dneska jsme na ne koukali s kolegou chronomagistou co o nich uvazuje. Me pripadaly trochu prelesteny, tah, pouzdro vsechno jak zrcadlo, nevim jak by vypadaly za nejaky patek. Jinak bych Longines asi hodil co se tyce prestize do stejnyho pytle s Omegou, akorat Omega je marketingove mnohem uspesnejsi a taky mi jejich produkce prijde pestrejsi. Chces-li neco extra, Prim ti muze vyrobit soliterek.
mihr Odesláno 18. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2007 No,tieto hodinky sa mi velmi pacia.Cena 40tis. mi za ne príde primeraná.Je to tiez maximum,ktoré som ochotný za hodinky dat.To,ze je v nich Quartzový strojcek mi vobec nevadí.Hodinky nemienim nikdy predavat, este, som to nespravil so ziadnymi,ktoré som kedy mal,cize nejaka "buca strata" mi je ukradnutá. Rolexky uz vynechávám,su nad moj limit.Ako som uz písal,ide mi tiez o ten prestíž,teda o to,aby som na ludí dokazal urobit urcitý dojem.
xlaque Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Ja idem v najbližšom čase (asi) do Tissot Seastar,ok ja viem,že su 3x lacnejšie,ale takisto mi bola ponukana quartzova verzia a automaty. Prečo teda kolieska namiesto kryštalu ? Pri čitani chronomagu som na to prišiel: -duša automatov-quartzak nikdy nebude ukladať hodinky na noc do špecialnej polohy,nebude si nikdy pisať denne odchylky,nikdy neuvidi ten krasne mechanizmus bežať v takej miere -skuška vodotesnosti,ok,ja viem,že to nie je otazka peňazi,ale nemienim sa s nim rozlučiť na par dni,vždy pri vymene baterky -prestiž,Blancpain vyhlasil,že nevyrabal od roku 1635 quartz a ani to nemieni urobiť,ved aj historii boli len mechaniky,to len poslednych 30-35 rokov musia byť všetci "sjetý" modnou vlnou značky S***o (a teraz som si spravil nepriatelov )
Andreev Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Ja idem v najbližšom čase (asi) do Tissot Seastar,ok ja viem,že su 3x lacnejšie,ale takisto mi bola ponukana quartzova verzia a automaty.Prečo teda kolieska namiesto kryštalu ?Pri čitani chronomagu som na to prišiel:-duša automatov-quartzak nikdy nebude ukladať hodinky na noc do špecialnej polohy,nebude si nikdy pisať denne odchylky,nikdy neuvidi ten krasne mechanizmus bežať v takej miere-skuška vodotesnosti,ok,ja viem,že to nie je otazka peňazi,ale nemienim sa s nim rozlučiť na par dni,vždy pri vymene baterky-prestiž,Blancpain vyhlasil,že nevyrabal od roku 1635 quartz a ani to nemieni urobiť,ved aj historii boli len mechaniky,to len poslednych 30-35 rokov musia byť všetci "sjetý" modnou vlnou značky S***o (a teraz som si spravil nepriatelov ) Mimochodem udělat quartzový strojek podle mě vyžaduje více znalostí a technologie než udělat mechanický strojek. Bavim se tedy o normalnich strojcich, ne o komplikacich za pul milionu korun. Ja mam omegy quartzky a jsem stastny, jsou uzasne presne (+3s za mesic), nemusim je vubec serizovat. Mel jsem predtim automaty s pruhledem na strojek a koukal jsem se jak se hybe asi desetkrat za celou dobu. Zadnou dusi jsem tam nevidel. Ani quartz ji nema. Me to prijde jako by nekdo rikal ja mam auto benzin - ma dusi. Ty mas diesel - takze mas traktor bez duse
Porotrico Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 No,tieto hodinky sa mi velmi pacia.Cena 40tis. mi za ne príde primeraná.Je to tiez maximum,ktoré som ochotný za hodinky dat.To,ze je v nich Quartzový strojcek mi vobec nevadí.Hodinky nemienim nikdy predavat, este, som to nespravil so ziadnymi,ktoré som kedy mal,cize nejaka "buca strata" mi je ukradnutá. Rolexky uz vynechávám,su nad moj limit.Ako som uz písal,ide mi tiez o ten prestíž,teda o to,aby som na ludí dokazal urobit urcitý dojem. Nechci být nepřátelský, ale právě lidé, kteří alespoň trošku rozumějí hodinkám, vědí, že jediné a správné hodinky jsou hodinky mechanické. Nicméně kdysi jsem na tom byl velmi podobně jako ty. Na výšce jsem chtěl pěkné hodinky, ale neměl jsem dost na to, abych si pořídil pořádné automaty. Jen jsem chodil kolem výlohy a mlsně slintal... Jé to byly časy. Proto jsem si tehdy koupil pár kvalitních a poměrně drahých quartzových hodinek. Teď si je, řekněme, můžu dovolit, takže mám několik kousků mechanických hodinek a pokud se v mém životě nic špatného nestane, tak už tomu nebude nikdy jinak. Snad možná někdy v budoucnu na specifický druh sportování, kde se třeba opravdu hodí "digitálky". Ale o tom s úspěchem pochybuji, protože na sport jsem si zrovna dnes objednal Rolex Submariner L. E. se zelenou lunetou... Žel musím si počkat několik měsíců, až mi je vyrobí... Jinak přeji šťastnou ruku. A pokus se zauvažovat nad 2220.80, místo 2221.80. Přece jen ten neskákavý pohyb sekundové ručky je nádherný. Jakoby plula po ciferníku. Prostě krása. P. S.: Jsem se mnohokrát přistihnul, jak tu sekndovku pozoruji a culím se na ni blahem.
Porotrico Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Mimochodem udělat quartzový strojek podle mě vyžaduje více znalostí a technologie než udělat mechanický strojek. Bavim se tedy o normalnich strojcich, ne o komplikacich za pul milionu korun. Ja mam omegy quartzky a jsem stastny, jsou uzasne presne (+3s za mesic), nemusim je vubec serizovat. Mel jsem predtim automaty s pruhledem na strojek a koukal jsem se jak se hybe asi desetkrat za celou dobu. Zadnou dusi jsem tam nevidel. Ani quartz ji nema. Me to prijde jako by nekdo rikal ja mam auto benzin - ma dusi. Ty mas diesel - takze mas traktor bez duse S tím si dovolím nesouhlasit. Quartzový strojek je jednou navrhnutý a prakticky se s ním nic neděje. Nehledě na to, že na takový strojek pomalu nesáhne lidská ruka (snad možná kromě testerů). Kdežto mechaniky se sice dělají strojově také, ale rozhodně ne kompletně. To prostě nejde udělat jako výlisek. Vždy to musí dovymyslet hodinář a já si cením jeho práce, ne nějakého automatu chrlícího desetitisíce strojků za den. A ona zmíněná duše je pro mě právě duše hodinářova, která dala strojku "život". Ale všichni máme právo na názor, proto ten tvůj akceptuji. Jen s ním nesouhlasím.
klobadysek Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 (upraveno) Mimochodem udělat quartzový strojek podle mě vyžaduje více znalostí a technologie než udělat mechanický strojek. Bavim se tedy o normalnich strojcich, ne o komplikacich za pul milionu korun. Ja mam omegy quartzky a jsem stastny, jsou uzasne presne (+3s za mesic), nemusim je vubec serizovat. Mel jsem predtim automaty s pruhledem na strojek a koukal jsem se jak se hybe asi desetkrat za celou dobu. Zadnou dusi jsem tam nevidel. Ani quartz ji nema. Me to prijde jako by nekdo rikal ja mam auto benzin - ma dusi. Ty mas diesel - takze mas traktor bez duse Znalosti na zacatku mozna, ale quartzove strojky ktere budou mit odchylku par sekund za mesic lze vyrobit za 5-10 Euro. Mechanicky strojek uz vyzaduje k dosazeni presnosti vice usili a serizovani za uplne nesrovnatelnou cenu. Pokud si nekdo koupi hodinky za bratru 40 tisic, tak krome dani a zisku pro obchodnika zaplatil v podstate jen za pouzdro. Dale pruhled na krasne zpracovany strojek muze byt jeste krasnejsi nez pohled na cifernik nemyslis? Myslim ze zalezi na pristupu toho ktereho jednotlivce k hodinkam, ci k nim bude pristupovat spise jako ke konzumnimu zbozi, tj. aby "to ukazovalo presne a spolehlive cas", ci hleda neco vice - dukaz lidskeho umu, kouzlo jemne mechaniky ci investici. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. července 2007 uživatelem klobadysek
Andreev Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 S tím si dovolím nesouhlasit. Quartzový strojek je jednou navrhnutý a prakticky se s ním nic neděje. Nehledě na to, že na takový strojek pomalu nesáhne lidská ruka (snad možná kromě testerů). Kdežto mechaniky se sice dělají strojově také, ale rozhodně ne kompletně. To prostě nejde udělat jako výlisek. Vždy to musí dovymyslet hodinář a já si cením jeho práce, ne nějakého automatu chrlícího desetitisíce strojků za den. A ona zmíněná duše je pro mě právě duše hodinářova, která dala strojku "život". Ale všichni máme právo na názor, proto ten tvůj akceptuji. Jen s ním nesouhlasím. Ve fabrice jsem nikdy na exkurzi nebyl, tak nemuzu soudit, ale vychazim z toho ze mechanicke hodiny existuji jiz stovky let, tudiz na jejich vyrobu neni potreba takova technologicka znalost. Dokonce tady clen fora ukazoval skladaci mechanicke hodiny pro deti ktere fungovaly. Kdybych byl na pustem ostrove tak bych dokazal nejake mechanicke velmi jenoduche a nepresne hodiny udelat. Ale udelat quartz hodinky na pustem ostrove bez vyspele technologie nejde. Proto je povazuju osobne za pokrocilejsi. Je to muj skromny nazor samozrejme. PS: plynuly pohyb rucicky je skvela vec, ale vzdycky kdyz jsem se na ni dival, tak jsem si uvedomil jak cas a zivot nemilosrdne utika, u quartzek to skace, takze to neni tak hrozny pocit :-)
kubson Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 precizní mechanicky strojek s moderními parametry je technologicky celkem oříšek, který nejde jen tak sypat v miliónových kusech někde v číně
Andreev Odesláno 18. července 2007 Nahlásit Odesláno 18. července 2007 Znalosti na zacatku mozna, ale quartzove strojky ktere budou mit odchylku par sekund za mesic lze vyrobit za 5-10 Euro. Mechanicky strojek uz vyzaduje k dosazeni presnosti vice usili a serizovani za uplne nesrovnatelnou cenu. Pokud si nekdo koupi hodinky za bratru 40 tisic, tak krome dani a zisku pro obchodnika zaplatil v podstate jen za pouzdro. Dale pruhled na krasne zpracovany strojek muze byt jeste krasnejsi nez pohled na cifernik nemyslis? Myslim ze zalezi na pristupu toho ktereho jednotlivce k hodinkam, ci k nim bude pristupovat spise jako ke konzumnimu zbozi, tj. aby "to ukazovalo presne a spolehlive cas", ci hleda neco vice - dukaz lidskeho umu, kouzlo jemne mechaniky ci investici. Tohle zacina byt flamewar Mozna srovnavame nesrovnatelne. A co chudaci lidi co maji digitalky? To uz nejsou hodinky? Ja chapu ze mechanicke hodinky maji svoje velke kouzlo, ale ja jsem prakticky zalozeny clovek. Az budou automaty s natahem 7 dni, presnosti 3 vteriny za mesic, hmotnosti 120g a cenou 40 000 Kč, tak si je koupim a rád. Treba takovy SpringDrive od Seika by se mi libil. Jenze ta cena je brutalni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se