Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 25 minutami, Piplík napsal:

Combo, se kterým teď budu chvíli “hodný”. Teď už budu jen hromadit řemeny 😜. Kolik to říkal @pciza, že je potřeba mít řemenů - 1 hodinky/10 řemenů? Tak to chvíli potrvá 🤟

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Správně jsi to spočítal 😉

Odesláno
před 36 minutami, Piplík napsal:

Combo, se kterým teď budu chvíli “hodný”. Teď už budu jen hromadit řemeny 😜. Kolik to říkal @pciza, že je potřeba mít řemenů - 1 hodinky/10 řemenů? Tak to chvíli potrvá 🤟

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

😂😂😂😂 Uvidime

• Haha 1
Odesláno
před 4 hodinami, Piplík napsal:

Ten zelenej je molto bene

Odesláno

Dotaz: asi kazdy z vas ma neorigo spony. Ta srubovacia stezejka v spone, v zasrubovanom stave, je dostatocne dlha, aby bola v celej tej zavitovej casti? Alebo drzi len na niekolko zavitov a mate tam este volny priestor? Od techniky mam dost daleko, tak snad som to popisal nejak jasne.
Stalo sa mi totizto, ze mi normalne "odpadla" spona. Teda nic sa nestalo, kedze stezejka ide cez remen a jazycek spony, ale proste vysrubovala sa. Pozrel som sa na neorigo spony a okrem jednej dosahuje zavitova cast stezejky max. do polovice zavitov. V origo sponach je to samozrejme ok a plna dlzka. Dlhsi typ stezejky, ma sice idealnu dlzku, ale väcsi zavit.
A jedna autofka. 

• Like 3
Odesláno
před 1 hodinou, EpsteinBarr napsal:

Dotaz: asi kazdy z vas ma neorigo spony. Ta srubovacia stezejka v spone, v zasrubovanom stave, je dostatocne dlha, aby bola v celej tej zavitovej casti? Alebo drzi len na niekolko zavitov a mate tam este volny priestor? Od techniky mam dost daleko, tak snad som to popisal nejak jasne.
Stalo sa mi totizto, ze mi normalne "odpadla" spona. Teda nic sa nestalo, kedze stezejka ide cez remen a jazycek spony, ale proste vysrubovala sa. Pozrel som sa na neorigo spony a okrem jednej dosahuje zavitova cast stezejky max. do polovice zavitov. V origo sponach je to samozrejme ok a plna dlzka. Dlhsi typ stezejky, ma sice idealnu dlzku, ale väcsi zavit.
A jedna autofka. 

Idealne by mal srobik byt az po koniec zavitu na spone, teda takmer za rovno s vonkajsou hranou spony... mozno 0,5- max 1 mm pod.

Mne sa to niekedy stane aj na origo sponach. Ta mala skrutka ma snahu sa otacat pri pohyboch spony a aj ked to mas dotiahnute pomerne na fest tak sa to casom uvolni. Riesenie su bud lepidlo alebo raz za cas skontrolovat. Ja raz za mesiac zoberiem srobovacik a kde treba dotiahnem...

Odesláno

ako je to ked prvy krat povolujes origo sponu? pytam sa tak vseobecne, lebo ked sa ta skurtka tak rada uvolnuje, tak kvapka lepidla na zavity by mohla pomoct

Odesláno

chalani v ziadnom pripade nedavajte ani len modry loctite na tie zavity! (velká chyba - spýtaj sa ako to viem...) 

sem tam dotiahnut, po case si to sadne a bude to držať! 

Odesláno
před 17 hodinami, Piplík napsal:

Je to Pull-Up od Badalassi  od @habadej Jirky (-: Parádní kůže a kvalitní práce. 

Paráda. Já jsem Habadějem na svoje 312 začal a nemám důvod pro další jak je dobrej. Střídám to jen s gumou. 

Odesláno
před 56 minutami, Harwey napsal:

fakt? no tak sa podel prosim ta, rad sa dozviem nieco dalsie.

no. 3x hadaj... šrob sa krútil von tak som to blbec zlepil. tyzden na to som siel menit strap a strhol som najprv hlavu šrobu potom cely závit. jo a loctite na lugoch radiomiru som uz tiež mal tú česť odvrtavať... lebo sa niekomu zdalo že to proste treba zalepiť.

Odesláno

hento povoli aj v teplej vode (snáď) keby bolo zle. modry loctite v ziadnom pripade. zeleny už vobec nie. 

ja som si dodrbal buckle na totalku - to som prežil.

Ale seknutý šrób v radiomire bolo treba pomerne zložito odvŕtať (zložito rozumej - najprv vyfrézovať z teflonu úchyt aby to držalo v pravom uhle) potom laserom zazvárať dieru a znovu robiť závit. Celé zle. Hlavne vedomosť že na 100% budú zlepené aj ostatné. 

Preto ja osobne nikdy už nič lepiť nebudem. Bojím sa toho jak čerta. 

Odesláno

Ked som prvy krat povoloval spony na origo remenoch s fabriky, nikdy som nemal pocit ze to je lepene. Naprilad Omega aj Rolex srobky v tahoch lepia. Bez nahriatia je 99% sanca ze sthnes hlavu. U Panerai sa mi to nikdy nestalo.

Ja by som lepidlo na to nikdy nedal. Radsej si pri boxe necham srobovacik sem tam to dotiahnem. Najvacsi problem je to na gumovych remenoch. Ten material ma tendenciu sa na srobik nalepit a potom ho viac namaha na krut. Samozrejme aftermarket spony mozu byt tiez problem. Nikdy nevies ako tam cinan ten zavit narezal.

Odesláno

nie nie. Panerai origo nic nelepí. GS, Rolex aj Omega ano. Vacsinou staci tepla voda v ultrazvukovej čističke ale mal som aj stav kde som musel zohriať odporovym drotom. kazdopdne mne to vzdy po case sadlo a nepovolovalo sa (panerai spona)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...