Přejít na obsah

Poraďte notebook

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

U Aceru mě po roce odešel touchpad, teď to budu reklamovat, tak jsem zvědav. Jinak práce s Acerem dost hrůza, a to nebyl úplně levnej krám.. Tak teď mám novej HP, z toho lesklýho displeje jsem úplně odvařenej, to se s Aceřím maťákem nedá srovnat. A DualCore2, 120GB HDD, 1GB RAM za 18litrů bez daně? Paráda, aspoň pro mě..Jo, a s výběrem notebooku a podobnejch nesmyslů se moc neseru, to by mě upadla palice. Podle mě je lepší kupovat těžkej průměr - až ti spadne na zem, někdo ti ho šlohne, vyleješ do něj pivo, budeš koukat po novějším a lepším atd., tak tě to tak nepálí..

to je prave rozdil mezi kvalitnim NTB a lowendem. Mam "staricky" (4roky) IBM T3O, porizovacka neco kolem 100k a dodnes je to slusne delo (1,8GHz, 1gRam,80GB disk) a pak mam sluzebni VAIO (pred vanoci á 60k) a reknu ti, ze krom xblacku (coz je teda opravdu bomba a od te doby jsem nikde takovou bilou na LCD jakou ukazuje tahle sonka nevidel), ale uzivatelska privetivost, klavesnice, touchpad, zarovka v ramu, a osobyty design - tady vsude vladne IBM. Jedine co ma VAIO oproti IBM je nativni USB2 a geckova wifina (a dobre coreduo2:-), coz neni nic co by neslo vyresit pcmcia kartou.

Moje rada, radeji investovat a premyslet, nez si pak rvat vlasy a za rok kupovat neco noveho. Anabaze s Vaiem (i kdyz je to v ramci mezi super notas, ale proste jednou seznas IBM uz nechces nic jineho) me jasne presvedcila, ze uz nikdy neuhnu od znacky IBM(pokud z ni tedy neco zustane)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

to je prave rozdil mezi kvalitnim NTB a lowendem. Mam "staricky" (4roky) IBM T3O, porizovacka neco kolem 100k a dodnes je to slusne delo (1,8GHz, 1gRam,80GB disk) a pak mam sluzebni VAIO (pred vanoci á 60k) a reknu ti, ze krom xblacku (coz je teda opravdu bomba a od te doby jsem nikde takovou bilou na LCD jakou ukazuje tahle sonka nevidel), ale uzivatelska privetivost, klavesnice, touchpad, zarovka v ramu, a osobyty design - tady vsude vladne IBM. Jedine co ma VAIO oproti IBM je nativni USB2 a geckova wifina (a dobre coreduo2:-), coz neni nic co by neslo vyresit pcmcia kartou.

Moje rada, radeji investovat a premyslet, nez si pak rvat vlasy a za rok kupovat neco noveho. Anabaze s Vaiem (i kdyz je to v ramci mezi super notas, ale proste jednou seznas IBM uz nechces nic jineho) me jasne presvedcila, ze uz nikdy neuhnu od znacky IBM(pokud z ni tedy neco zustane)...

Nojo ale 20 litrů se mi do 100k vejde pětkrát. A za čtyři roky si pět noťasů asi nekoupíš, možná tak dva, ne? A mluvit o koupi noťase jako o investici? No, nevím..

Upraveno uživatelem New Milis
Odkaz ke komentáři

Nojo ale 20 litrů se mi do 100k vejde pětkrát. A za čtyři roky si pět noťasů asi nekoupíš, možná tak dva, ne? A mluvit o koupi noťase jako o investici? No, nevím..

je to dle toho co do toho notase chces, zrovna na foru, kde se resi hodinky za 100vky tisic, mi tato argumentace prijde trosku zvlastni, vzdyt i casia za 150 korun mi ukazujou cas, ne?:)

Odkaz ke komentáři

Nový notebook IBM už nikdy nekoupíš.... :thumbsdown_anim: takže kdo jednou zkusil, už nikdy nechce jinou... si buď si nechá svou starou nebo má smůlu ;) ....jak jsem psal IBM prodala nerentaiblní fabriku Lenovu. Je to stejná historie jako Mobily Siemens a bude mím naprosto stejný konec....Notebooky IBM jsou historie i když opravdu kvalitní historiie.

BTW: Pokud se nepletu tak Lenovo může používat znašku ThikPad už jen asi rok, potom už nezbude ani ten pocit souvislosti...

Upraveno uživatelem koblih69
Odkaz ke komentáři

je to dle toho co do toho notase chces, zrovna na foru, kde se resi hodinky za 100vky tisic, mi tato argumentace prijde trosku zvlastni, vzdyt i casia za 150 korun mi ukazujou cas, ne? :)

Hodinky jsou hobby, NTB je spotřebák. Pro kancelářskou práci pořizujeme kousky za cca 15 tis. bez daně, ještě se nestalo, že by něco kleklo, a to je ten můj v provozu prakticky 24 h denně. Aktuálně mám za ty peníze 60 GB HDD, Celeron M 1,4 GHz, 1 GB RAM, Wi-Fi. Pro mé potřeby naprosto dostačující. Tyhle mašiny obměňujeme, když už nestíhají SW. Kdyby vývojáři (hlavně mikrošufťáci) neblbli s nárokama na HW, měl bych jednodušší život, žena podědila mou prastarou Toshibu, dal jsem jí tam Linux a pro domácí potřebu naprosto v pohodě i po 7 letech.

Odkaz ke komentáři

Z toho dotazu jsem nějak nepochopil kolik máš cenový strop, na co ten notebok zejména hodláš používat, důležitá otázka zda i na cesty a co v něm musí být (WiFi, BT, IEE1394 SW a pod.). Z těch 4 co jsi měl v užším výběru bych volil osobně Asus s Core Duo, mám sám jeden podobný už rok a narozdíl třeba od Aceru(který jsem měl taky a pořád byl v servisu) šlape jako hodinky. Pokud chceš nb i na cesty a bude to spíš na práci tak bych volil IBM z normální cenové hladiny(dá se pořídit kolem 35-40tKč s daní), většina modelů vydrží neuvěřitleně dlouho na baterii, klidně i 4,5hod. HP se mi jevilo také velice dobré, velice solidní zpracování a ergonomie, ovšem novější řady neznám(změnili šasi).

Obecně bych jako procesor vybral jedině Core Duo, třeba i starší řadu, min. 1GB paměti, disk 120GB a víc, IEE1394, BT a WiFi. Grafickou kartu bych řešil spíš na hraní, nebo 3D, a lesklý displej se podle mě nehodí moc na cestování( např. na slunci v něm většinou uvidíš jen sám sebe :D). Na cestování bych také zvolil variantu displeje 14".

Samozřejmě to ber jako moji cestu, tyhle věci prober s více lidmi, není nad osobní skušenosti.

Odkaz ke komentáři

Hodinky jsou hobby, NTB je spotřebák.

...pro tebe mozna, znam lidi co maj hodinky na jednu sezonu s tim, ze kdyz spadnou ze skaly a roztristej je o sutr, tak je navrcholu sundaj a hodej dolu a je, a lidi, ktery notas zivi a i bavi a dle toho ho vybiraj i s nim nakladaj. je to perspektive.

Odkaz ke komentáři

Nový notebook IBM už nikdy nekoupíš.... :thumbsdown_anim: takže kdo jednou zkusil, už nikdy nechce jinou... si buď si nechá svou starou nebo má smůlu ;) ....jak jsem psal IBM prodala nerentaiblní fabriku Lenovu. Je to stejná historie jako Mobily Siemens a bude mím naprosto stejný konec....Notebooky IBM jsou historie i když opravdu kvalitní historiie.

BTW: Pokud se nepletu tak Lenovo může používat znašku ThikPad už jen asi rok, potom už nezbude ani ten pocit souvislosti...

tohle neni tak uplne pravda, ale proc se pri sobote hadat...

Odkaz ke komentáři

je to dle toho co do toho notase chces, zrovna na foru, kde se resi hodinky za 100vky tisic, mi tato argumentace prijde trosku zvlastni, vzdyt i casia za 150 korun mi ukazujou cas, ne?:)

Já bych mechanické hodinky, s hodnotou téměř trvalou, s notebookem, s hodnotou velmi pomíjivou, zrovna nesrovnával..

:) Aha, koukám Foundrymane, byls rychlejší... :)

Upraveno uživatelem New Milis
Odkaz ke komentáři

Dobré zkušenosti mám s HP nc6320. Poměr cena-výkon-zpracování není vůbec špatný. Rozšířeno na 2 GB RAM aby to na chvíli vydrželo. Měl jsem vždy rád IBM, ale teď už to nějak není ono. Chtěl jsem Core2, WiFi, BT, IEE1394, 1 Gb síťovku, slušný počet USB (má 4), XP prof. Nechybí ser. a par. port, ale to už dnes není tolik důležité. U IBM jsem měl za slušé peníze problém najít podobný model.

Nechybí zabezpčení otisku prstu, docela fajn věc, dá se tím např. zalogovat do systému. Čte to dobře.

Jinak Acerů jsem měl v ruce také hodně, ale nemám je už dnes tolik rád jako dřív.

Jo a taková maličkost, ale třeba se to dalo u toho Aceru co jsem měl v ruce někde nastavit. HP si pamatuje, jestli wifi bylo zapnuto či nikoliv. Acer, který jsem měl v ruce Wifi zapínal při zapnutí vždy. :(

Upraveno uživatelem Ondraj
Odkaz ke komentáři

V computeru č.6/07 vkategorii NTB do 35 000 kč srovnávali 12 typů a zvítězil 1.Lenovo Thinkpad z61m

2. Toshiba Satellite A100-002

3. Asus A8jn-4p010m

Zase v Chipu z července 07 srovnávali NTB do 18 000 Kč - tady zvítězil z 11 typů 1. HP 530

2.Lenovo 3000C200

3. FS Amilio PA1510

Takže na internet a prostudovat, co by vyhovovalo nejvíc. Opravdu záleží na co se bude NTB používat.

Odkaz ke komentáři

V computeru č.6/07 vkategorii NTB do 35 000 kč srovnávali 12 typů a zvítězil 1.Lenovo Thinkpad z61m

2. Toshiba Satellite A100-002

3. Asus A8jn-4p010m

Zase v Chipu z července 07 srovnávali NTB do 18 000 Kč - tady zvítězil z 11 typů 1. HP 530

2.Lenovo 3000C200

3. FS Amilio PA1510

Takže na internet a prostudovat, co by vyhovovalo nejvíc. Opravdu záleží na co se bude NTB používat.

Prozradím Vám malé tajemství :speak_cool: , všechny ČR časopisy pracují co se týká testů stejný způsobem Čím více inzeruješ tím více vyhráváš testů ve většině redakcí se dá rovnou domluvit na počtu. Pokud máte opravdu velký zmetek tak nevyhraje paremetry, ale dá se mu třeba cena za Cena/výkon ... v praxi to vypadá tak, že Vám zavolají a řeknou slevte to jen pro test o 500,- a my Vám dáme aspoň tohle.... Tak prosm nebuďte najivní. V Čr není nezávislé médium, které by tyhle testy provádělo a to včetně těch nejrenomovanějších.

Neřiď se časopisy, ale třeba doporučením toho kdo má ve firmě 10 NTB a řekne ti zkušenost.

Tímto zdravím arogantní paní Smetanovou z jedné nejmenované "nezávislé" testovací redakce :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři

Ako kukam zaujimava tema od doby co som tu nebol. :)

Par mojich postrehov k znackam Acer, HP a IBM.

Acer: Mal som verziu travel mate kupenu v USA. asi som nemal moc stastnu ruku, kedze mi klavesnica zacala vrzgat po dvoch dnoch. odisiel mi disk a musel som vymenit ramku. spracovanie notebooku bolo pomerne dobre ale bral som vtedy pomer ceny a vykonu. chip bol amd sempron. vydrz baterky cca 2,5hod.

HP: Este stale som sa nezbavil mojej nostalgickej spomienky na prvy notebook. kupeny v 1999. na tu dobu notebook splnal vsetky kriteria. nevyhoda u lacnejsich HP low endov je ich zly displej. myslim, ze neurobilli nejaky velky pokrok. mam moznost pracovat s roznymi notebookmi a nevidim nejaky rozdiel pracovat na HP za 25000Sk a 50000sk. displej je podla mna rovnaky. jedine co sa da vycitat slabsie pouzite plasty. hlavne v klboch prasakju.

IBM: Dalsi krasavec v zbierke je ThinkPad R51. Nedam dopustit na tento notebook. Uz len z toho dovodu,ze povrch je tvrdeny urobeny z nejakych specialnych zlatin. Nie som si presne isty ci to nie je horcik. robustnost notebooku je fakt dobra. na zavrete veko displeja sa mi v noci postavila priatelka lebo som ho nechal na dlazke a neutrpel ziadnu ujmu. spadol mi z vysky asi cca 1m a ide dalej. zmokol mi v ruksaku, rozobral som ho a vysusil fenom slape a ako hodinky.

rada na zaver: kazdy notebook ma svoje plus a minus. hlavne na co by som sa zameral je material pouzity na povrchu.

clovek sa potom nemusi bat,ze ci chudak notebook prezije jemny skrabanec alebo buchnutie.

hmotnost robi svoje. vlacit na pleci 3kg notebook s taskou a prislusenstvom da fakt zabrat. je to nespratne a vadi to. potom uz skor zvolit ruksak specialne na to urceny.

velkost displeja zalezi od toho co na tom chces robit. ja by som zvolil kompromis 14,1. nie je to az take male ako 12 a velke ako 15,4 nebodaj 17.

Aby som nezabudol Asus, robil som na nom. vybavenie bolo nadpriemerne aj celkovy dizajn. myslim,ze kupou asusu by si nic nepokazil ale nie Acer lebo to si vykopes hrob.......

Odkaz ke komentáři

Vysvětlím jak se vyrábějí notebooky - je jen několik málo továren, které vyrábějí NB( Mitac, Altima... ) ty značky nikdo nezná. Připravují průběžně změny v řadách a postup je takový, že najdříve nabídnou Produkty HP, FS, Acer... kteří jim zajistí masovku. Následně teprve vybírají další "věhlasné" firmy. Z toho plyne to, že obvykle tyhle firmy vybírají z toho lepšího ( nepřebraného ). Trochu jiná kapitola je Lenovo, dříve IBM, do té doby než IBM prodali fabriku Lenovu byl to asi světový top. Asi stejný jako před nějkými 15-ti lety Toshiba. Dnes je na Lenovu už řádně vidět, že stahují cenu a dostávají se do průměru apodle mého názoru za 2 roky zmizí ze světa ( resp. to prodají ). Dál vybočuje Acer - vždy vybírá s velký tlakem na cenu, takže to tomu odpovídá. Když tedy vezmu statistiku servisních zásahů tak z těch masovek je největší katastrofa ACER, nejlépe vychází HP. Výborně vychází také SONY a Samsung, ale to je jiná cenová liga. FS neumím posoudit nemám jejich statistiky, ale znám jejich výrobu desktopů a tam postupují +- stejně jako Acer, takže myslím, že v NB to nebude zásadně jiné. Značky typu Asus, Umax, MSI nedoporučuji brát v úvahu i když se tam jednotlivé zajímavé modely najdou. Pro HP mluví taky to, že závady, které se třeba u Aceru těžko prokazují a problematicky reklamují vyřizuje HP poměrně v pohodě.

Co ja vim, tak Lenovo delalo pro IBM notebooky jiz dlouho predtim, nez jim IBM prenechali i jmeno. Ja jsem psal vyse, rada ThinkPad je stale spickova.

Odkaz ke komentáři

já bych to zas tak neřešil, vyhnul bych se Aceru pro mizerné zpracování a značnou poruchovost, dál už je v podstatě jedno co koupí, v ceně do 30 tis jsou velmi slušné kousky, které poslouží k širokému využití, životnost NTB je obecně 2 roky ( za tu dobu se odepíše ) a přichází upgrade, kupuju v ceně kolem 25 tis a měním po cca dvou letech, tu dobu vydrží bez problémů většina značek ( při troše štěstí i Acer :) ) a práci odvedou stejnou, takže koupit notes za 50 tis a víc mě přijde naprosto zbytečné ( pokud je člověk fanda nebo nutně potřebuje k práci, tak proč ne )

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Většina z vás má averzi k Aceru, ale já si na něj kromě slabé výdrže zatím vůbec nemůžu stěžovat. :)

Pokud bych volil všemi doporučované Lenovo, zúžil se mi výběr na dva kousky:

22 tisíc: http://lenovo.mironet.cz/lenovo-n100-tops-...vistah+dp74321/

29 tisíc: http://eshop.itage.cz/zbozi/tp-r61-t7100-1....aspx?p=z:99492

Použití notebooku v mém případě na doma i na cesty (jsem tak polovinu měsíce mimo), internet, běžné kancelářské aplikace, nějaká ta fotka. Když se zbavím stolního počítače, nebude 14" málo? Otázka hmotnosti mě netrápí, občas ho přenesu z auta do hotelu nebo domů. Náročné hry nehraju, maximálně si občas z nostalgie střihnu Doom nebo Heretic. Jo a asi bych si někdy na cestách pustil nějaký film.

Odkaz ke komentáři

Většina z vás má averzi k Aceru, ale já si na něj kromě slabé výdrže zatím vůbec nemůžu stěžovat. :)

Pokud bych volil všemi doporučované Lenovo, zúžil se mi výběr na dva kousky:

22 tisíc: http://lenovo.mironet.cz/lenovo-n100-tops-...vistah+dp74321/

29 tisíc: http://eshop.itage.cz/zbozi/tp-r61-t7100-1....aspx?p=z:99492

Použití notebooku v mém případě na doma i na cesty (jsem tak polovinu měsíce mimo), internet, běžné kancelářské aplikace, nějaká ta fotka. Když se zbavím stolního počítače, nebude 14" málo? Otázka hmotnosti mě netrápí, občas ho přenesu z auta do hotelu nebo domů. Náročné hry nehraju, maximálně si občas z nostalgie střihnu Doom nebo Heretic. Jo a asi bych si někdy na cestách pustil nějaký film.

lenovo ti nikdo nedoporucil, na to pozor:-)

z tech dvou bych jednoznacne bral tu r61cku (tedy thinkpad). Jinak acer dela take v pohode a velmi vykonne a kvalitni notebooky, ale v cenove hranici 50k+.

jinak co se tyce toho thinkpadu, pokud prekousnes trosku vyssi hmotnost a realnou vydrz na baterku kolem 2,5 hodiny (tedy ve stavu kdy nebudes mit podsviceni na nule a vypnuto vse od wifi po hdd) myslim, ze neprohloupis a s cistim svedomim doporucim. Treba prave lampicka v ramu ntb je velmi navykova vec. Pro nekoho je zase zcela zasadni trackpoint coz je pro me je s podivem :-) (sam ho nepouzivam), ze vetsine kamaradu to prijde jako uzasna vecicka a mnohem lepsi nez touchpad (ktery mi opet u ibm prijde jako to nejlepsi co jsem kdy zkusil).

pokud si ho chces koupit na trosku dele (tedy vice jak rok a chces tam rovnou mit vistu) rovnou bych doporucil upgrade na 2gb pameti (cena novych 2x1gb modulu by mela byt okolo 2500 - narust oproti cene plus minus litr-1500), je to lepsi udelat hned, nez pak za pul roku resit co s dvema nepotrebnyma 512kama...

ps: mozna by mi chvili vadil ten maly enter...

Upraveno uživatelem Monk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...