Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 25. 3. 2023 v 19:05, casiotron napsal:

Tyhle jsou fakt raritka a už jsme tu kdysi probírali, kolik stály nové. Já pořád jedny mám, taky nefunkční. Ale kdysi jsem měl jedny funkční, super jako nové, dokonce byly z ebaye od Tatiany Drexler (fakt náhoda), ale blbec jsem se jich potom zbavil ještě v době, kdy tak cenné nebyly. Dneska mi to se*e.

To já jsem rád, že je mám a že jsou funkční. Za raketu byly nové a teď jsou zase. 
FTP-11 se mi líbí a nemám je. Těžko se shání. Mám jen FTP-10 a FTP-30 (oboje s černým ciferníkem a ani jedny nejsou NOS). Ale funkční.

Casio_iacalc.jpg

Casio_ia1000.jpg

Odesláno

Dnes holátka G-2000 z roku 2001. Pokud vím, vyráběly se snad jen rok. Doufám, že mi časem podaří sehnat originální bezel, zatím jsem našel jen samou druhovýrobu... :(

image.thumb.jpeg.2bafee4b07eb8d6d00126a92bf4536d0.jpeg

Odesláno

Jo, G-2000 se vyráběly v letech 2000-2001. Asi ve 12 provedeních. I s inverzním displejem, s plastovým i textilním řemínkem i na kovovém náramku. Zajímavostí je, že asi jako jediná celokovová Casia mají leštěné i ty původně plastem překryté části těla.
Mám asi patery v různých provedeních. Přesností chodu většinou zrovna úplně neoplývají, ale jsou to kováky se šroubovacím dýnkem. Takové odolné, se základními funkcemi, co se o ně člověk nemusí bát.

Pasuje na ně i původní bezel z modelu DW-9200 (taky kováky).

Odesláno
před 10 minutami, jendazhor napsal:

Jo, G-2000 se vyráběly v letech 2000-2001. Asi ve 12 provedeních. I s inverzním displejem, s plastovým i textilním řemínkem i na kovovém náramku. Zajímavostí je, že asi jako jediná celokovová Casia mají leštěné i ty původně plastem překryté části těla.
Mám asi patery v různých provedeních. Přesností chodu většinou zrovna úplně neoplývají, ale jsou to kováky se šroubovacím dýnkem. Takové odolné, se základními funkcemi, co se o ně člověk nemusí bát.

Pasuje na ně i původní bezel z modelu DW-9200 (taky kováky).

Přesně pro ty výjimečné odlišnosti, o kterých píšeš, se mi moc líbí. Prostě masivní a elegantní kováky, ale žádná velká monstra. Také oceňuji možnosti nastavení budíku na vybraný den/měsíc/den-měsíc + vizuální notifikaci přes podsvícení.

Díky za tip s bezelem z DW-9200. ;) 

Odesláno

Dokonce se objevily i fejky tohoto modelu. Typicky neměly ten vystouplý schůdek pod vrchní šipkou na malém kulatém cifru. Jinak tam těch odlišností asi bude víc. Ale osobně jsem je nikdy nepotkal. Byl to masový model, takže originálů je pořád dost.

Odesláno

G-2000 mám jedny celé origoš, dokonce s bezelem, ale po stranách vyšísovaný displej. A z fejku mám jen pouzdro. Ale je hned poznat, že to je prostě fejk. A bezely navzájem měnit nejdou.

Odesláno
V 26. 3. 2023 v 13:41, t2 napsal:

Teď jsem je ještě prohlížel a fotil. Zdá se, že jejich originální pásek je už ojíněn. Takže se asi brzo poroučí. Z NOS hodinek zůstane pouzdro, dýnko a modul bez displaye..... nebo ne?

U pásků je naděje, že jednak člověk i dneska pořád sežene nový (kupuju a nechávám originál zabalené "pro příští generace") a také se objevují na historická Casia nové pásky z Číny, kdy je sice materiál jiný, ale tvar už opravdu k nerozeznání od původního. Já takto koupil na AX-1/GM-10/GM-30. Na ty J-52W jsem viděl na ebay jak originál, tak "aftermarket", tedy neoriginál. S displejema je to horší... Tam je možnost většinou opravdu už jen z vraků...

Odesláno
před 18 hodinami, Kristian.nov napsal:

Ty dva segmenty se mi opravit nepovedlo, ale stejně jsou super. A mám motivaci, sehnat nějaké v lepším stavu...

87FAB67E-0336-4B6A-B568-99B7CB15FEE3.jpeg

Kristiane..přesto dobrá práce! 

Odesláno
před 19 hodinami, Kristian.nov napsal:

Ty dva segmenty se mi opravit nepovedlo, ale stejně jsou super. A mám motivaci, sehnat nějaké v lepším stavu...

87FAB67E-0336-4B6A-B568-99B7CB15FEE3.jpeg

Dobrá práce! 👍

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...