Hantronix Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Tak jsem přemýšlel, co bych sem dal, co tu ještě nikdy nebylo. Tak jsem dnes vybral toto: A napadlo mě, co kdyby jste zkusili zapátrat ve svých šuplících a vitrínách a ukázali tady nějaké hodinky, které jste sem ještě nikdy nedali. Nemusí to být nějaké raritky. Jen něco, co jste ještě nikdy na fóru neukázali. 3 1
jendazhor Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března No, pěkněj kousek Tak já zkusím prohrabat sklady. Mimochodem dneska už by asi technicky nebyl problém do těch tvých plně funkční původní Gameboy nacpat. A teď mě vlastně napadlo... Až se dostanu domů, a bude chvíle, něco pošlu
jendazhor Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 28. 3. 2025 v 8:02, Hantronix napsal: Tak jsem přemýšlel, co bych sem dal, co tu ještě nikdy nebylo. Tak jsem dnes vybral toto: A napadlo mě, co kdyby jste zkusili zapátrat ve svých šuplících a vitrínách a ukázali tady nějaké hodinky, které jste sem ještě nikdy nedali. Nemusí to být nějaké raritky. Jen něco, co jste ještě nikdy na fóru neukázali. Čistě na popud návrhu od Hantronix: Nevím, jestli jsem sem někdy dával tyhle LA-2001 ze série Casio Futurist. Čitelnost displeje prachbídná, ale jinak celkem zajímavé, malinké s tenoučkým kovovým tělem a úžasně silným zvukem pípáku. Ovšem Hantronixův počin s kouskem ala Gameboy mi připoměl, že mám ještě jedny ne-hodinky, které by se v hlavě šíleného maniaka mohly na "herní hodinky" klidně proměnit. S rozměry téhle našlapané krabky 46,5 x 42,5 x 14,3 mm by to vlastně nebyl takový problém. Stačilo by přidat něco kolem ruky (což jsem si tady narychlo dovolil trošku zvizualizovat). Každopádně je to úžasný stroječek. Zvládá simulace desítek herních konzolí a starých 8 a 16-bitových počítačů až někam do Gameboy Advance a jednodušší hry z PlayStation 1. A kupodivu je zvládá moc dobře. A nejlepší je, že během hry stačí zaklapnout displej a když člověk po týdnech diplej odklopí, hra okamžitě pokračuje na stejném místě, kde hráč kdysi skončil. Moc pěkná miniaturní technologická hračka. Případné námitky na zaplevelování vlákna nemístným obsahem prosím směrujte na Hantronixe, protože to byl jeho šťouch 2
MartyH Odesláno 30. března Nahlásit Odesláno 30. března V 28. 3. 2025 v 8:02, Hantronix napsal: A napadlo mě, co kdyby jste zkusili zapátrat ve svých šuplících a vitrínách a ukázali tady nějaké hodinky, které jste sem ještě nikdy nedali. Nemusí to být nějaké raritky. Jen něco, co jste ještě nikdy na fóru neukázali. Ještě jsem sem nedával WQV-2. 2
MartyH Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna Díky nápadu @Hantronix jsem se konečně dokopal k oživení Sanyo R10P. Zde krátká historie mých pokusů (snad nebudu nudit): Jednou za čas jsem je vytáhl ze šuplíku s tím, že tentokrát se mi to snad konečně povede, ale výsledek byl pokaždé stejný. Vše se zdálo být ok, hodinky běžely, rádio přijímalo, nicméně po pár hodinách displej začal poblikávat a pak zhasnul. Měl jsem trochu podezření na nějaký zkrat mezi deskou rádia a modulu hodinek, takže jsem zkoušel izolovat, co se dalo, nevedlo to ale nikam a tak jsem to vždy vzdal s tím, že snad příště... Minulý týden jsem to tedy zkusil znovu. Komplet rozebrání vč. odpájení od audio konektoru a anténky, vyčištění, pár hodin naděje a pak...nic. Řekl jsem si tedy, že na to půjdu vylučovací metodou a zapojil jsem jen modul hodinek. Chování bylo stejné, takže alespoň nějaký posun. Pod lupou jsem pořádně prohlédl tišťák modulu a na pár místech jsem si všiml drobných usazenin od vyteklé baterie, ale nic dramatického, co by mohlo způsobovat nežádoucí propojení vodivých cest. To jsem si ostatně ověřil multimetrem. Takže jsem to důkladně znovu očistil a opakoval pokus. No a světe div se, problém zmizel. Nechápu. Modul hodinek je poháněn baterií LR1130, modul AM rádia LR44. Kupodivu se mi i povedlo naladit jednu stanici. Hodinky jsem kupoval bez sklíčka a potisku, přičemž toto sehnat je velice obtížné. To co je vidět na fotce je tedy dodělávané a jedná se o první pokus. Časem to zkusím zdokonalit. 4 1
bleriot11 Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna To jsi potisknul sklicko? Nevypada to vubec spatne. 1
MartyH Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna před 5 minutami, bleriot11 napsal: To jsi potisknul sklicko? Nevypada to vubec spatne. Ne ne, na takto sofistikované řešení nemám prostředky. Je to vytištěné na obyčejný papír, který je pod plastovým sklíčkem. K výrobě sklíčka jsem použil plastový obal o tloušťce cca 0,5 mm. 2
Lisky Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna Paráda. Klobúk dole, skvelá práca. Nech ti slúžia 1
bleriot11 Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna MartyH,to vypada dost dobre a dobrej napad.To ja to jen vymaskoval izolepou a striknul ze vnitrku sprejem. 2 1
Lisky Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Tak aj ja pridam jednu "netradičnú" opravu. Modul, puzdro ok ale klávesnica bola celá rozsypaná. Teda len jej spodná gumená časť. Nahradene obojstrannou páskou a každe tlačitko bužírkou z telefónneho drôtika. Nič ine mi tam nepasovalo pružnosťou a rozmerom. Nakoniec zrezane na mieru aby nemali priliš velký chod, ale aby aj stale nespajali kontakt. Prekvapivo funguje velmi dobre, tak dúfam že to tak zostane 2 1
MartyH Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Dobrá práce @Lisky! A hodinky parádní. Asi to musela být celkem piplačka. 1
jendazhor Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Pěkný inovátorský počin. Taky bych rád viděl, jak to probíhalo.
Lisky Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Dík páni, večer dám nejaké foto. Bola to piplačka, ale oplatilo sa 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se