Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Dobrá volba, sám je nějaký pátek nosím a pokud jsou za rozumnou cenu, tak moc pěkná záležitost ;)

Myslim, ze jsem platil kolem $240 i s dopravou a pojistenim, ale cekam, zda to zachyti celnice.

To je dobrá cena :) Já je s Kubsonem vydražil za 150USD komplet i s dopravou, ale to byla asi hodně velká náhoda... A clo, no záleží co Ti napsal na balík, já ho naštěstí neplatil...

Odesláno

Vnitřní antireflex by měl pomoci i při náhodném zasvícení světla na vnitřní stranu brýlí, kdy u tmavých skel dochází ke zvýšenému odlesku, tím pádem je přez sklo hůře vidět a dochází k různým zkreslením.

Odesláno

Dříve jsem poměrně dlouho nosil Bollé a byl jsem maximálně spokojen - taky je mám dodnes převážně na kolo. Přesto, že je to plast ají hodně dobré optické vlastnosti - to je samozřejmě subjektivní pocit. Vzhledem k tomu, že trávím spoustu času za volantem a Bollé mají skla tmavě šedá, vyzkoušel jsem Ray - Ban se zelenými skleněnými skly a jsem maximálně spokojen. Řekl bych, že pocitově jsou zelená skla příjemnější na dlouhodobé nošení.

Odesláno

RayBan - sklo, ideálně troje - podle intenzity slunečního svitu. Dělají se podle stupnice zatmavení v mnoha variantách. Výhodou dražších brýlí je i to, že je člověk rozšlápne, rozsedne nebo ztratí, mnohem později jak brýle plastové a levné. Prostě proto, že se k nim lépe chová, a víc si jich váží. Moje zkušenost zaplacená v minulosti mnoha zničenými brýlem. B)

Odesláno

Ja od svejch patnacti let nosim i bryle dioptricke, jiz tomu bude patnact let, a kdyz nepocitam sve prvni lenonky, tak vzdycky jsem mel skla plastova. Proto moc nechapu, kdyz se plast pouziva u dioptrii, kde je dobra viditelnost mnohem dulezitejsi nez u protislunecnicovych, v com by melo bejt sklo lepsi ... podle me jsou uz s tim plastem tak daleko, ze ma snad i lepsi vlastnosti ... (nehlede na vahu a rozbitelnost)

Odesláno (upraveno)

Já mám bollé vigilante (nebo tak nějak) - mají měnitelná skla a dioptrický klip (pro můj cilindr je vyloučeno udělat sluneční čočku, co by se správně otáčela kolem tváře - takže tohle je jediný řešení) - a je bezva. Nosím je na všechny sporty - na lyže sluneční nebo žluté sklo, na tenis čiré, do auta sluneční .....barev a stupňů všelijakého odstínění mají velký výběr. Vypadají jako laciný plast, ale kupodivu mají docela výdrž, za tři roky jsem jen asi někde na pláži řádně drbnul jedno sklíčko (plast) a nějak při přepravě zlomil dioptrický klip. Vše se dá dokoupit. Doporučoval bych ještě novější model, kde lze vyměnit bočnice (ušnice) za gumu a udělat si googles.

Myslím, že bollé je takový ekvivalent moonwatchů - pracují prý pro nasa - ty odlesky planety země v průzorech skafandrů ..........

Jinak na parádu, kde není sport a kontakt bych volil vždycky sklo - to se plastem nedá kvalitou porovnat, zejména v prašném prostředí jde plast do kopru hned.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Ještě jedna poznámka, nevím, jestli už tu zazněla, ale prý všechny sluneční brýle na světě, kromě bollé a okula, vyrábí jedna jediná italská firma. Ty brýlové značky, jako rayban jí patří, pro ty módní, jako adidas, armani... je dělá na zakázku, nebo leasuje jejich značku - mají prý spoustu variant spolupráce. Majitel je opravdový pašák, prý nejbohatší Ital. Asi bych se nějak informoval, co je jejich prémiový kousek, a šel do něj.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Ja od svejch patnacti let nosim i bryle dioptricke, jiz tomu bude patnact let, a kdyz nepocitam sve prvni lenonky, tak vzdycky jsem mel skla plastova. Proto moc nechapu, kdyz se plast pouziva u dioptrii, kde je dobra viditelnost mnohem dulezitejsi nez u protislunecnicovych, v com by melo bejt sklo lepsi ... podle me jsou uz s tim plastem tak daleko, ze ma snad i lepsi vlastnosti ... (nehlede na vahu a rozbitelnost)

Plastové mají mají mnoho výhod, ale opticky na tom lépe už z principu být nemohou. Sklo je sklo. A dlouho to tak ještě zůstane, i když marketingy výrobců plastových "skel" se snaží přesvědčovat o výhodách plastu co to jde....

Odesláno (upraveno)

?jsem rád, že v těch Bollé-čkách nejedu sám :-). Ale vážně. Má je i můj syn, převážně kolo a sport a je s nima spokojenej. Jen mě se v autě zdálo, že díky té šedé barvě jsem víc utahanej a ospalej.

Upraveno uživatelem edas
Odesláno
Ještě jedna poznámka, nevím, jestli už tu zazněla, ale prý všechny sluneční brýle na světě, kromě bollé a okula, vyrábí jedna jediná italská firma. Ty brýlové značky, jako rayban jí patří, pro ty módní, jako adidas, armani... je dělá na zakázku, nebo leasuje jejich značku - mají prý spoustu variant spolupráce. Majitel je opravdový pašák, prý nejbohatší Ital. Asi bych se nějak informoval, co je jejich prémiový kousek, a šel do něj.

Není to úplně přesná informace, ale je pravda že jich vyrábí hodně...http://www.luxottica.com/english/index.html

ale jsou i výrobci kvalitních skel v Německu, USA, Japonsku, a zřejmě brzy budou kvalitní skla vznikat i v Číně...

Odesláno

No jasně, že zeiss, rodenstock nebo nikon a asi mnoho dalších optických firem lifrují ta nejkvalitnější skla asi všem, co jim záleží na kvalitě, stejně jako u dioptrických brýlí a mají naprosto neuvěřitelný vynálezy a triky, včetně polarizačních efektů (jako, že se nezrcadlí sklo ani voda - tak si to laicky představuju ) a já nevím čeho. Když jsem si byl nechat dělat poslední brýle asi před třemi lety, tak jsem už nedostal leták, ale sešit hustě popsanej těma optickejma trikama.

Je to taky podle mne jedna z dalších možností vývoje hodinek - sklo, co propouští jen to, co chceme - ten vývoj je opravdu překotný a je to můj disajnérský trumf pro další chronokousek.

Do dioptrických brýlí a i slunečních, co je člověk nosí často nebo pořád proto jedině sklo a fakt pečlivě vybírat - klidně si třeba vybrat nějaký super obroučky a nedioptrický sklo třeba zeiss přesně s těmi optickými vlastnostmi, co člověk chce. Vyjde to asi dráž, ale je to to pravé na míru. Jen je třeba dávat pozor na to, že sluneční brýle by měly krýt celý prostor kolem očí, i mimo zorné pole ze stran, kudy se nekouká, ale svítí světlo, co pak vyvolává sekundární odlesky a UV bordel.

Jinak já na stavbě v poho drbnu i sklo, to by muselo být safírový. Třeba v autě je zase skoro fuk, jestli plast, nebo sklo, protože stejně tam máš ještě autosklo a to je o mnoho horší a špinavější i než ten plast. Je třeba si vyzkoušet tu správnou barvu, stupeň krytí, barevný podání, hrozně důležitý je i jak seděj na nose a uších, prostě co komu vyhovuje.

Návštěvník Kamil
Odesláno
co poradíte ?

Nekupuj. Asi to nebudou pravý RayBany a jsou hodně malý.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Přečti si feedbacky! A pravé RayBan z Malajsie bych prostě nekupoval.:)

Odesláno

Potreboval bych poradit,

jezdim dvakrat za mesic do Stuttgatru 800 km pres noca zase zpatky.

Potreboval bych nejake bryle pro jizdu v noci.

Co byste mi diporucili ?

Zatim jsem videl takove ty zlute s polarizacnim filtrem.

Odesláno

Kamarádka vlastní optiku a tak mám možnost si často zkusit nebo pořídit zajímavé kousky. Při rozhodování je samozřejmě důležitý účel brýlí, dle mne nejsou skoro žádné úplně univerzální. Na sport (jezdím Cross-Country) je IMHO lepší polykarbonát a na běžné nošení osobně preferuji sklo. Ale co je nejdůležitější, to je jak komu daná obruba sedne, takže kamenný obchod v tomto jasně vede před internetem.

Zajímavé retro dělá např. Belstaff

potom již zmiňovaný TAG ktery mi skvěle seděl na mém párkrát přeraženém nose a širším obličeji.

ze sportovních pak RP,Giro, O-cka,....

Do hor Cebe, Bolle,...

Značek je spousta, je jen potřeba zvolit vhodný kompromis cena-užití-vlastní pocity, stejně jako u hodinek je to často i srdeční záležitost :notworthy:

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...