yed69 Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 (upraveno) Ještě jedna replika, Váš jubilejní 50 příspěvek byl značně nepovedený. Reakce na Nemesis - Vy raději na Chronomag vůbec nepřispívejte. Upraveno 27. července 2007 uživatelem yed69
Nemesis Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Reakce na Nemesis - vy sem raději vůbec nepřispívejte. Já se na Vás nezlobím, vy jste tady jako pacient !! Máte tady nějaké vyšší právo než já vážený paciente ? 1
yed69 Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Já se na Vás nezlobím, vy jste tady jako pacient !! Máte tady nějaké vyšší právo než já vážený paciente ? Já si neosobuju právo hodnotit ostatní přispěvatele a úroveň jejich příspěvků. Jeho něco trápilo, chtěl se jen svěřit. Myslete.
Nemesis Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Já si neosobuju právo hodnotit ostatní přispěvatele a úroveň jejich příspěvků. Jeho něco trápilo, chtěl se jen svěřit. Myslete. Myslete a čtěte laskavě Vy, Vy jste ohodnotil též můj příspěvek.
xlaque Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 /OT/ Pripada mi to tu teraz,ako ked som raz bol s kamošom na rybačke a jeden rybar vravel druhemu "Vy ***** " /:OT/
Onisan Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 /OT/ Pripada mi to tu teraz,ako ked som raz bol s kamošom na rybačke a jeden rybar vravel druhemu "Vy ***** " /:OT/
Karlos Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 (upraveno) Už jsem tady psal, že se mi strojek v Junkersech (Val. 7750) po několika málo měsících(asi 5ti) nošení začal zpožďovat. Málo, ale přece. A tak jsem ho, teda i hodinkama, prodal kamarádovi. A v zimě jsem si koupil fungl nové Longines Master coll. moonphase(Val.7751). A zase. Zpočátku šly + 7 denně, další měsíc +5, další +3...... atd,(úplně stejně jak Junkers) a teď jdou zcela přesně. Ovšem do budoucna to nevěstí nic dobrého. Je to normální? Nesu s sebou nějaké podivné magnetické, či jiné pole? Nebo je to tím, že je teď teplo a v zimě se zas chod změní? Nebo je ten mechanism takto naladěn? Pomalu v něj ztrácím důvěru. A propos, hodinky z ruky téměř nesundavám. Jen v koupelně(cca 30min/d.) Spím s nimi. Co na to odborníci ? Tak jsem se u téhle diskuze dost nasmál J. F. se ptal na zkušenosti se strojky Valjoux a čím může být to zpožďování. Nedozvěděl se o tom sice vůbec nic, zato už ví, že je cvok a divnej, když spí s hodinkama a proč si nekoupí raději quartzky a proč vůbec sleduje takové malichernosti a vůbec, co vlastně chce Upraveno 27. července 2007 uživatelem Karlos
Onisan Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 to karlos: tím jsme mu asi všichni ostatní chtěli naznačit, že jeho postesknutí není na místě... že není nad čím si stýskat
cali Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 ja sa ale pripajam ku karlosovi s tym ze to ze postesknuti neni na miste sa dalo vysvetlit aj menej nasilnou formou.
koblih69 Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Už jsem tady psal, že se mi strojek v Junkersech (Val. 7750) po několika málo měsících(asi 5ti) nošení začal zpožďovat. Málo, ale přece. A tak jsem ho, teda i hodinkama, prodal kamarádovi. A v zimě jsem si koupil fungl nové Longines Master coll. moonphase(Val.7751). A zase. Zpočátku šly + 7 denně, další měsíc +5, další +3...... atd,(úplně stejně jak Junkers) a teď jdou zcela přesně. Ovšem do budoucna to nevěstí nic dobrého. Je to normální? Nesu s sebou nějaké podivné magnetické, či jiné pole? Nebo je to tím, že je teď teplo a v zimě se zas chod změní? Nebo je ten mechanism takto naladěn? Pomalu v něj ztrácím důvěru. A propos, hodinky z ruky téměř nesundavám. Jen v koupelně(cca 30min/d.) Spím s nimi. Co na to odborníci ? Ráno vstanu, vymyslím jakou si vezmu košili nebo tričko, podle barvy a nálady vyberu hodinky zatřepu s nima nebo je natáhnu a jdu do práce. Z toho jasně plyne, že pokud se některé z nich zpožďují o třeba o minutu denně tak to asi nezjistím
Onisan Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 (upraveno) ja sa ale pripajam ku karlosovi s tym ze to ze postesknuti neni na miste sa dalo vysvetlit aj menej nasilnou formou. Nějak se tady v poslední době objevuje přecitlivělost... Sakra, vždyť to bylo v dobrém... nikdo nikomu nenapsal, že je blb, nebo něco podobného, neomaleného... Prostě normální "špičkování" pokud to J.F. pochopil ve zlém, tak se za svůj příspěvek omlouvám. Nějak v poslední době je tady takové to "hospodské špičkování" netolerované... Snad se tady nedostanem do doby, kdy budeme muset dodržovat etiketu a chovat se s "rokokovým malíčkem" Upraveno 27. července 2007 uživatelem Onion
Karlos Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 ...Snad se tady nedostanem do doby, kdy budeme muset dodržovat etiketu a chovat se s "rokokovým malíčkem" Určitě ne. Mě to při pátku fakt pobavilo, J.F. teď o sobě ví o mnoho víc a spousta lidí si pěkně potlachala, takže fajn diskuze. Proto sem chodím.
Onisan Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 to Karlos: Vždyt ano. O čem jiném než o tlachání to tady je Je tady nosná linie kterou jsou hodinky a od toho vedou, tu přímější, tu křivější odbočky. Zavtipkovalo se na téma přesnost a od toho se odbočilo k jejímu sledování (to byl třeba můj případ). J.F. se třeba dozvěděl, že Onion nesleduje takhle, z onionova pohledu, přesnou přesnost protože to Onionovi (tedy mně) přijde jako zbytečné a z pohledu požadovaných hodnot měření (např. příchod do práce, termín zchůzky, konec pracovní doby etc. etc.) nepostřehnutelné... Kdybych měřil nějakou expozici chemické látky, budu mít něco přesnějšího, nikoliv mechanického. Z pohledu "velitelského času" který uplatňuji v práci mi pět vteřin sem, pět vteřin tam přijde jako nepostřehnutelné... a to jsem ovažován za magora co má (obrazně řečeno) stále stopky v ruce
J.F. Odesláno 28. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2007 No, děkuji za názory , ale stále nevím proč je ten zpožďující trend, zda je pravděpodoné že bude pokračovat. Přesnost sleduji. Samozrějmě ji nepotřebuji. Ale je základní charakterisikou hodinek. Kvalita, životnost, opotřebení, vše nakonec vyjadřuje (ne)přesnost. A nakolik rozumím fandovství k zcela překonaným a předraženým, lepšími přístroji nahraditelným mechanickým hodinkám, vychází právě z jejich márné, ale tradiční snahy o dokonalost. Tak proto mě to zajímá, vadí a zákládá zcela legitimni důvod k postesku.
Porotrico Odesláno 28. července 2007 Nahlásit Odesláno 28. července 2007 No, děkuji za názory , ale stále nevím proč je ten zpožďující trend, zda je pravděpodoné že bude pokračovat. Přesnost sleduji. Samozrějmě ji nepotřebuji. Ale je základní charakterisikou hodinek. Kvalita, životnost, opotřebení, vše nakonec vyjadřuje (ne)přesnost. A nakolik rozumím fandovství k zcela překonaným a předraženým, lepšími přístroji nahraditelným mechanickým hodinkám, vychází právě z jejich márné, ale tradiční snahy o dokonalost. Tak proto mě to zajímá, vadí a zákládá zcela legitimni důvod k postesku. Někdo o pár postů výše psal, že hodinky se tak nějak "zabíhají" několik (tak 2-3) měsíců. Po tomto záběhu by s podobným stylem nošení (například chození do práce, sezení u kompu, málo pohybu a tak) měly ustálit na velmi podobné hodnotě zpožďování nebo předcházení. Vydrž nějakou chvilku a pokud se trend bude neustále měnit, tak bych je donesl k hodináři na seřízení. Dej pozor, i úroveň natažení hodinek mění jejich (ne)přesnost. Hodinky se chovají jinak, když jsou jakože plně natažené a udržované v tomto stavu anebo téměř "vytažené" a udržované v tomto stavu. Pokud máš dokonce COSC certifikované chronometry, tak dle jejich statistiky a měření musí hodinky splňovat poměrně přísná kriteria na přesnost. Snad nějak -4 až +5 sekund za den. Podrobnosti na www.cosc.ch. Je tam hezká flash prezentace. Já mám několikery hodinky a nejhorší jsou Poljoty (předcházejí se asi o 6-8 sekund za den), ale ani toto předcházení mi nevadí. Nejpřesnější jsou Omegy, ty mají cca. +0,5-1,0 sekund za den.
anton Odesláno 28. července 2007 Nahlásit Odesláno 28. července 2007 Mě spíš přijde přinejmenším zvláštní s hodinkami spát. Kdysi se mi několikrát stalo, že jsem při spaní podložil ruku s hodinkami pod hlavu a probudil se s nádherným nápisem G-Shock na čele. Tak jsem je začal z ruky sundávat. Také je sundavám zřídka, ale spím radši se ženou...
J.F. Odesláno 28. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2007 Ted v lete si hodinky nikdy nesundavat - to ta ruka i hodinky musi "pekne" vypadat, fuj... Jak jsem psal, sundavám si je v koupelně. Takže ruka je v pohodě A hodinky (na kovovém pásku) pravidelně myju taky. Mýdlem
sgonza Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Odesláno 24. října 2010 Mám své poslední mechaniky cca od května, nosím je skoro pořád, jenom na sport a do společnosti beru jiné. A NEVÍM, jakou mají odchylku. Prostě sem tam, před televizními novinami si je seštěluji. Ale nevím jak často. Prostě, když už je odchylka moc velká. A vidíte, mě právě na mechanikách (mimo jiné) chytlo to, že se na nich dá sledovat, jak jdou přesně. Na quartzkách není co řešit, jednou za půl roku přestavím čas a jedu dál. Ale udělat mechanické hodinky přesné v řádu vteřin za den považuju za věc hodnu obdivu a tak na ty svoje koukám a sleduju to. Pravda, zrovna začaly teď nějak podezřele zrychlovat, no jsou ještě v záběhu. 1
Návštěvník 12345 Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Odesláno 25. října 2010 A vidíte, mě právě na mechanikách (mimo jiné) chytlo to, že se na nich dá sledovat, jak jdou přesně. Na quartzkách není co řešit, jednou za půl roku přestavím čas a jedu dál. Ale udělat mechanické hodinky přesné v řádu vteřin za den považuju za věc hodnu obdivu a tak na ty svoje koukám a sleduju to. Pravda, zrovna začaly teď nějak podezřele zrychlovat, no jsou ještě v záběhu. Myslíš že je to pro Honzu49 ještě aktuální? 1
sgonza Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Odesláno 25. října 2010 Myslíš že je to pro Honzu49 ještě aktuální? No, jasně že ne ! Ale to je na foru spousta vláken, které by asi bylo lepší smazat. A nebo nějak obnovit. Třeba to může být zajímavé pro někdoho jiného, kdo to čte teď.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se