Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 9:30, Georgeisin napsal:

Kluci, jaký je ten manuální cal. 94, máte s ním někdo zkušenosti? Ji si původně myslel, že vychází z Ety 2801, ale na první pohled je jasný že ne.

Díky

Když se podíváš na fotky strojku, tak je to jen nově poskládaný kalibr 64. 

• Odpovědi 350
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Coze sockalimitka????.... clovek chvilu nedava pozor a hned mu unikaju zasadne veci.... zhrnul by mi prosim niekto v dvoch vetach podstatu planu a ukazal kde sa mam pripadne postavit do fronty?:D

Odesláno (upraveno)
  V 11. 3. 2015 v 13:19, Georgeisin napsal:

Elton je přeci nabízí, viz. ceník, může si je objednat kodokoliv kdykoliv. Není důvod mu nevěřit, že limitka není vyprodaná. Fakt, že by Elton udělal dvoje hodinky se stejným pořadovým číslem by na něj vrhnul hodně špatné světlo. Slovy Cimrmana "To by si nedovolil!".

No a to, že se domluvíme a žádáme nižší cenu je oboustranně výhodné, pro Elton i pro nás. Každý samostatně bychom si je nekoupili.

http://www.prim.cz/ke-stazeni.htm

Jo, jasně, nic proti synergii, ani jsem to nemyslel tak zle, jak tomu potrefení chtějí rozumět, ale omlouvám se, ta celá situace je prostě absurdní :D a jako taková hodna zaznamenání.

Na té limitce ( podotýkám, tohle byla oficiální manufakturní limitka) už se totiž kdysi několik zdejších lidí domluvilo a dostalo slevu precizně do puntíku :D férově rozpočítanou na těch nevím přesně, řekněme 30 ks (podmínka fabriky). Sám jsem tu cenu tehdy považoval za OK. Ukázalo se však, že se jich všech třicet neprodalo ani za pár let, a tak ta důvěryhodná fabrika skrze svůj profi tým prodává zbylých nevím přesně, řeknu 5 ks s další slevou, když se koupí všechny najednou :D :D Reklama na seriozní prim limitky jakobič. :D To, že ta manufaktura ale neřekne, kolik kusů jich ještě má neprodaných, je sama třešnička na tom našem případu :D :D :D Jóoo, diskrétně je to třeba vyřídit.

Fandim vám, ať z toho vytřískáte slevu jako hrom. Hodinky jsou určitě v pohodě. Nešel bych přes dvacet, ale platil bych v kéši přes pult za hotové rozbalené a vyzkoušené zbóžžíí.

PS: Co to má přesně znamenat, iniciály ZL a jeho odchod, prosím ?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Aha, tak snad alespoň už dostal rychlopřeklápění nebo ne?

V 11. 3. 2015 v 13:49, Honza.manta napsal:

Když se podíváš na fotky strojku, tak je to jen nově poskládaný kalibr 64. 

Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 14:45, Georgeisin napsal:

Aha, tak snad alespoň už dostal rychlopřeklápění nebo ne?

Myslíš?

Základní parametry kalibru 94.01/98.01

Průměr základny: 29,6 mm

Funkce: zobrazení hodin, minut, sekund a data

Počet kamenů: 17 u kalibru 94.01, 22 kamenů u kalibru 98.01

Stop funkce: zastavení sekundové ručky při vytažení korunky

Krokové ústrojí: kotvový švýcarský krok

Přesnost chodu: -6/+18 s/den

Setrvačka: monometalická, bez vyvažovacích nebo zatěžovacích šroubů

Kmitočet setrvačky: 3 Hz (21.600 kyvů/hod.)

Uložení setrvačky: nárazuvzdorné, Incabloc 

Vlásek: samokompenzační, Nivarox 2

Hodinové pero: Nivaflex ? Manufactur Quality

Regulační zařízení: dvoudílné

Změna data: samočinná během 30 minut v době od 23:45 do 0:15 hodin

Korekce data: střídavě vratným otáčením ruček pomocí korunky mezi 22:45 až 0:15 hodin

Odesláno

Klasicke prim kalibre podla mna maju jedno z najlepsie vyriesenych rychlopreklapani ake poznam.... nenapada ma nic, co by sa na nom dalo vylepsovat.

Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 14:03, cigi napsal:

Jo, jasně, nic proti synergii, ani jsem to nemyslel tak zle, jak tomu potrefení chtějí rozumět, ale omlouvám se, ta celá situace je prostě absurdní :D a jako taková hodna zaznamenání.

Na té limitce ( podotýkám, tohle byla oficiální manufakturní limitka) už se totiž kdysi několik zdejších lidí domluvilo a dostalo slevu precizně do puntíku :D férově rozpočítanou na těch nevím přesně, řekněme 30 ks (podmínka fabriky). Sám jsem tu cenu tehdy považoval za OK. Ukázalo se však, že se jich všech třicet neprodalo ani za pár let, a tak ta důvěryhodná fabrika skrze svůj profi tým prodává zbylých nevím přesně, řeknu 5 ks s další slevou, když se koupí všechny najednou :D :D Reklama na seriozní prim limitky jakobič. :D To, že ta manufaktura ale neřekne, kolik kusů jich ještě má neprodaných, je sama třešnička na tom našem případu :D :D :D Jóoo, diskrétně je to třeba vyřídit.

Fandim vám, ať z toho vytřískáte slevu jako hrom. Hodinky jsou určitě v pohodě. Nešel bych přes dvacet, ale platil bych v kéši přes pult za hotové rozbalené a vyzkoušené zbóžžíí.

PS: Co to má přesně znamenat, iniciály ZL a jeho odchod, prosím ?

na stránke Eltonu je napísane,že je to 50 ks limitka a nie 30 :)

Odesláno (upraveno)

Jo jo, holt progres nezastavíš :clap:

V 11. 3. 2015 v 14:53, Honza.manta napsal:

Myslíš?

Základní parametry kalibru 94.01/98.01
Průměr základny: 29,6 mm
Funkce: zobrazení hodin, minut, sekund a data
Počet kamenů: 17 u kalibru 94.01, 22 kamenů u kalibru 98.01
Stop funkce: zastavení sekundové ručky při vytažení korunky
Krokové ústrojí: kotvový švýcarský krok
Přesnost chodu: -6/+18 s/den
Setrvačka: monometalická, bez vyvažovacích nebo zatěžovacích šroubů
Kmitočet setrvačky: 3 Hz (21.600 kyvů/hod.)
Uložení setrvačky: nárazuvzdorné, Incabloc 
Vlásek: samokompenzační, Nivarox 2
Hodinové pero: Nivaflex ? Manufactur Quality
Regulační zařízení: dvoudílné
Změna data: samočinná během 30 minut v době od 23:45 do 0:15 hodin
Korekce data: střídavě vratným otáčením ruček pomocí korunky mezi 22:45 až 0:15 hodin

Upraveno uživatelem Georgeisin
Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 15:32, cali napsal:

No popravde ani moc nie, pri tejto presnosti je hacking asi ako kridlo na oktavke.

Přesnost je orientační číslo, u kal.68 v mých ES jsem doladil na +2s/den.

Odesláno

Ja viem ze je to len orientacne cislo, spravne by tam podla mna patrilo skor: "od buka, do buka". Mal som celkovo dvoje primky s novo vyrobenymi strojkami a ani jedny pokial ide o presnost neboli veru ziadna hitparada. Pravda "ladit" som neskusal.

Odesláno

Mě to přijde ok s tím prodejem.

Tuhle jsem kupoval auto co mělo cenovku - eh pro naše srovnání - řekněme že stálo 500.000 podle ceníku.

Taky limited edition.

No a spousta lidí těch 500.000 zaplatilo. A protože já jsem tou dobou neměl love, tak jsem ho koupil až poté co stálo chudák novej půl roku někde ve skladu.

A zaplatil jsem 439.000 za skladovku.

Takže skladový hodinky za 30 místo 35 (když tak mě opravte pokud se mýlím v původní ceně) asi není nic neobvyklého v obchodě.

Odesláno (upraveno)

cali - odchylka je orientační a nepravidelná , ale i díky tomu také "obtížně kvantifikovatelná". Závisí rovněž z velké části na vnějších okolnostech, vůči kterým jsou ovšem hodinky prim maximálně resistentní, ale ovlivnit je, jak všichni jistě uznáte, nemohou. Z toho by jistě šel vytřískat nějaký ten technicky omračující  slogánek ála Damasko :D

Jato, dík za upřesnění :)

tommasi54 - srovnávat prodej hodinek a aut je více zavádějící, než míchat hrušky a jablka, alspoň pokud jde o pro výprodej skladových zásob klíčové morální zastarávání, exkluzivitu limitek, atd..... ale máš recht, proti výprodeji limitek se nedá z obchodního hlediska nic namítnout, je to prostě jen absurdní :)

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 17:25, cigi napsal:

... je to prostě jen absurdní :)

No právě. Celou dobu tohle vlákno pozorněji sleduji a přemýšlím co to celé je za doslova absurdní situaci s tím že s největší pravděpodobností je většina zákazníků zde na fóru ;)

Pak jsem přemýšlel jako obchodník kterému zbylo (nevíme přesne kolik, ale dle starých čísel dříve postnutých) cca 30 ks hodinek na skladě, tak tohle není z obchodního hlediska špatný, to je velmi dobrý nápad.

Asi jako s tím autem i když je to blbý příměr.

Odesláno
  V 11. 3. 2015 v 13:05, Jarett napsal:

Jako "Prim team" vystupujeme pouze jako spojovací článek, tady zahrnující tiskové zprávy a základní informace. Nic tady na fóru neprodáváme a tím pádem z toho není žádná provize a podobně. Záležitost s ELTON L.E. je iniciativou Zekona a on jediný má tedy relevantní info. Vše ostatní je interní věc výroby a ne veřejné info. Zbytek je o soukromé komunikaci. Nemyslím, že by nějaký jiný výrobce podobné informace sděloval, tudíž na tom nevidím nic neobvyklého. U Cigiho mě troho nedzvedl jeho komunikační tón. Co se ZL týče, tak jediné co mi sám sdělil je, že se na dalším směřování Eltonu neshodl s majoritním akcionářem. Víc nevím a nemyslím, že by cokoli jiného veřejně zaznělo. 

Mám to chápat, že nový gř už není gř?

Odesláno (upraveno)

Prima :)

EDIT: Tohle je poslední seznam, co jsem našel :)

Makos, on 09 Bře 2015 - 07:06, said:
zekon7302
jata - rozhodnem sa podla ceny
Pege1012
Jörg8X
Straspol nerozhodnut
Makos - č.18- spravia mi ich  v úprave automat? :)

Upraveno uživatelem Jörg8X

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...