Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den přeji všem, jelikož už si nevím rady zkouším touto cestou. Chci bych Vás poprosit sběratelé a odborníky o pomoc Sháním tento funkční strojek do náramkových hodinek Remontoir cylindre. Průměr strojku 26,25 mm a výška 4,43 mm. Pouzdro na strojek je v perfektním stavu stříbro + zlaceno. Včera jsem navštívila hodináře a bylo mi řečeno , že se mi nikdy nepodaří sehnat takový strojek. I přesto to zkouším třeba někdo z Vás doma má k dispozici. Jsem z Hradce Králové. Možno psát i na email:  strangaliee@seznam.cz

Všem děkuji za ochotu a čas, který mě popřípadě budou věnovat

S pozdravem,

Tereza Vondráčková

post-38580-0-50088000-1425737330_thumb.jpg

post-38580-0-04070100-1425737350_thumb.jpg

post-38580-0-33688700-1425737358_thumb.jpg

post-38580-0-74093100-1425737364_thumb.jpg

Odesláno

Kluci, to ,,Remontoir Cylindre,, není značka ani hodinek ani stroje. Je to označení stroje s válečkovým krokem ( cylindre ) a to Remotoir znamená, že mezi stejnými stroji byla zaměnitelné náhradní díly, že stejné kolo, třeba minutové, pasovalo do všech stroju stejného tipu. Často to bohužel bylo jen přání výrobce.

Nevím z jakého důvodu to sháníš, ale vybodni se na to.

Odesláno

Je to přesně jak to říká tondako /hodinář/,ten strojek je mrtvý,ciferník špatný a bylo by lépe koupit celé hodinky druhé např. na Aukru.

Odesláno
  V 8. 3. 2015 v 18:50, bohus76 napsal:

J,ten strojek je mrtvý,ciferník špatný a bylo by lépe koupit celé hodinky druhé např. na Aukru.

Tak mám strojek v ruce a určitě  ho převozníku cháronovi přez řeku Stix vyrvu z jeho lodi :hannibal:  není na tom zas tak špatně . Jirka

Odesláno

Dobrá, beru na vědomí. Kolik bude stát uvedení do funkčního dobrého stavu? Chtěl jsem tím jen říct, že se to těžce nevyplatí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...