Přejít na obsah

Pochlubte se renovací vintage hodinek ...

Dzos

Doporučené příspěvky

:notworthy: si dobrej

Ale kdepak. Doma si troufnu jen na jednodušší opravy, jsem jen malý učedník a velký blázen do starých hodinek. Když některý z mých miláčků potřebuje odbornou péči, vždycky je donesu k hodináři.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem očistit a trochu oživit jeden ciferník, který si už hodně vytrpěl.

OMEGA 30T2SC, rok výroby přibližně 1941

Krásné 2-dílné ocelové pouzdro, průměr 35 mm.

Strojek naštěstí potřeboval jen vyčistit, výměnu prasklého pera a nově namazat. 

Stav před opravou:

post-2639-0-98957600-1443970920_thumb.jpg

S ciferníkem jsem si "hrál" 2 víkendy, bylo potřeba sundat 2 vrstvy laku ( jedna vrstva byl starý pokus o opravu částečně oloupaného původního laku), opravit některá čísla a indexy po obvodu ciferníku.

Po opravě:

post-2639-0-33347500-1443970955_thumb.jpg

post-2639-0-26794100-1443970978_thumb.jpg

A na ruce:

post-2639-0-20640100-1443971079_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já vím, že to není přetisk :) . Špatně jsi mě pochopil. Já bych ten původní stav ohodnotil na přetisk! Jinými slovy, nenapadlo by mě, že to jde takto opravit.

O přetisku jsem taky uvažoval, ale nevím komu bych to svěřil na přetisk.

Odkaz ke komentáři

Kuba Chrzan... jeho prace neni vubec spatna a navic za normalni peniz. Delal mi ciselnik na Doxa grafic. Docela se mu povedl.

Díval jsem se do vlákna a ta oprava se mi líbila. 

Mám jedny Omegy, které potřebují generálku ciferníku - postříbřený podklad, zlacené indexy včetně plastických a černý potisk. Zkusím mu napsat a uvidím jaký dá odhad ceny.

Odkaz ke komentáři

Dalo by se tady veřejně říct, co je to normální peníz? Taky bych mu něco poslal na renovaci.

Odkaz ke komentáři

Dalo by se tady veřejně říct, co je to normální peníz? Taky bych mu něco poslal na renovaci.

Chlape, nebuď línej a projdi si vlákno. Máš tu ukázky jeho prací i včetně ceny.... číselník na Doxa grafic mě vyšel na 40 euro  je v podstatě docela jednoduchý a bez indexů.... číselník na Gub vyšel na 65 - a to i s renovací indexů. Prostě ceny různé, vždy záleží na rozsahu práce a na dohodě....

Odkaz ke komentáři

Včera jsem mu jeden číselník s indexy poslal, cenová nabídka byla na 60EUR. Jsem zvědav na výsledek, pokusím se zveřejnit až to poskládám.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...