Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já zrovna koukal na 996 Turbo a musím říct, že se mi líbí/libila moc. Není podbízivá a jezdila parádně. Bohužel jsem ji měl možnost vyzkoušet jen velmi krátce.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

no ten predok bol asi jeden z najhorsich vobec na 911

ale ako auto to bolo fajn

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

No visíš, a mě předek Turba nepřipadal tak strašný. Klasická Carrera 996 měla ošklivá světla, ale turbo look měl světla zajímavá.

sorry, ale nechapem!

to si asi s niecim mylis,nie!?

:-)

Odesláno

Nemyslím, že se pletu. Standardní 996 vs Turbo je tady a tvar světel a výraz přední části je výrazně odlišný.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Cetli jste ze letostni facelift ktery by mel byt predstaveny ve Frankfurtu znamena konec atmosferickych motoru? I zakladni Carrera bude mit turbo, objem 2.7 litru, Carrera S pak 3.4 turbo, atd. 

Mimochodem, minuly tyden jsem na internetu narazil na par dni starou fotku vyfocenou v Praze, melo by jit o temer finalni podobu faceliftu pro 2016. Osobne nejsem moc fanousek vyfuku uprostred, tak uvidime za par tydnu. 

Upraveno uživatelem kloubik
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

No visíš, a mě předek Turba nepřipadal tak strašný. Klasická Carrera 996 měla ošklivá světla, ale turbo look měl světla zajímavá.

ano, Sibir uz odpovedal za mna - tie predne svetla su v podstate identicke, ked si pozries tu istu modelovu radu.

som zvedavy na novu 911, vzdy cakam,ze co este vedia na tom zdokonalit a hm,vzdy je to lepsie a aj model 997 bol pekny krok dalej oproti mojej generacii.

sucasne Turbo ma uzasne zrychlenie na stovku, je to az neuveritelne, ze za tie prachy konkuruje ovela drahsim a preko?ovanim autam ( v praxi - papierovo sa prilis nechvalia, ale v testoch je pod tri sekundy!!!)

Odesláno

Sibiř a Max - není to před a po FL, resp. turbo vypadalo vždycky takhle, původní 996 Carrera měla ta hnusná kapkovitá světla. Negativní rakce zákazníků přinutila v zápětí porsche nabízet "turbo" světla jako volitelnou výbavu a po FL je dostala i Carrera. Ale v první řadě se turbo od Carrery lišilo.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Sibiř a Max - není to před a po FL, resp. turbo vypadalo vždycky takhle, původní 996 Carrera měla ta hnusná kapkovitá světla. Negativní rakce zákazníků přinutila v zápětí porsche nabízet "turbo" světla jako volitelnou výbavu a po FL je dostala i Carrera. Ale v první řadě se turbo od Carrery lišilo.

ja si to uz presne fakt nepametam, ze ako to bolo na zaciatku tej serie, ale ked som to ja kupoval, tak ten predok bol rovnaky na vsetkych modeloch

a ako je u Porsche zvykom, tak Turbo vychadza vzdy neskor,v tomto pripade az cca 2 az 3 roky po uvedeni zakladneho modelu a je mozne, ze uz ten predok mal zmeneny a casom k tomu faceliftovali aj ostatne kusky.

Si vsimavy, ja som to bral automaticky, ze boli svetla rovnake a nepozeral som dozadu.

ale pointa mojho prispeku sa nemeni - mne sa prave uz ten Turbo vzhlad nepacil a povazujem to za velku chybu, ze odisli od klasickeho okruhleho svetla

uz 997 napravilo tu chybu a mne odlahlo na dusi!

:lol2:

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Tak jsem zahlidnul po ocku novou Panameru. Sedacky jsem si prohlidnul trochu vic...

a?

podaj info!!!

Odesláno

No z toho co jsem mel moznost videt ( Linie a trocha co koukala z pod plachty) je to spis evoluce nez revoluce. Zdalo se mi , ze ma ostreji rezane rysy a hrany. Bohuzel nebyly svetla  a predni naraznik byl nejakej vyvojovej bazmek. Predni sedacky jsou trosku jinej koncept nez dosud - V operadle není ta stredni cast - je to v celku. Co me nejvic prekvapilo je jak jsou mekke - prislo mi to az extremni i oproti priplatkove  Weichversion aktualnich Panamera sedacek. Myslim , ze to budou muset jeste upravit protoze to k Porsche moc nesedi.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

no ale toto je ine Porsche, ved vies.... oni sa snazia dostat medzi sportove limuziny a asi hraju aj na pohodu...

mas stastie, ze mas zaujimave zamestnanie!

Odesláno

Jeste k ty 996. Pokud bych premyslel o koupi 911, tak mi momentalne vysla cenove nejlip. Zacinaj na +/- 350k. Tezko rict, jestli jeste pujdou niz, spis nee a cena posleze zase poleze vejs. Co se tyce nakladu na provoz, nic strasnyho, pry srovnatelne treba s bmw. Nejvic se vsude resi servis, coz je u AD vesmes dost drahy. Cetl jsem dobry recenze na http://flat6.cz/, coz budu mit za barakem. Vzdycky, kdyz jsem koupil nejakej nesmysl, tak jsem v prve rade resil, kdo to oservisuje kvalitne a za rozumny peniz. S explorerem jezdim treba az ke Strakonicim, ale ty kluci delaj hlavne tyhle auta, takze zadny opravy typu pokus/omyl.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Jeste k ty 996. Pokud bych premyslel o koupi 911, tak mi momentalne vysla cenove nejlip. Zacinaj na +/- 350k. Tezko rict, jestli jeste pujdou niz, spis nee a cena posleze zase poleze vejs. Co se tyce nakladu na provoz, nic strasnyho, pry srovnatelne treba s bmw. Nejvic se vsude resi servis, coz je u AD vesmes dost drahy. Cetl jsem dobry recenze na http://flat6.cz/, coz budu mit za barakem. Vzdycky, kdyz jsem koupil nejakej nesmysl, tak jsem v prve rade resil, kdo to oservisuje kvalitne a za rozumny peniz. S explorerem jezdim treba az ke Strakonicim, ale ty kluci delaj hlavne tyhle auta, takze zadny opravy typu pokus/omyl.

je niekde zaujimavy clanok od odbornika na porchatka, kde pri kazdej modelovej rade rozobera najcastejsie zavady a rizikove dielce. Skus to poguglovat, myslim, ze to nie je zle vediet, ze na co sa sustredit. 

mna tam prekvapilo, ze 997 vychadzalo ovela poruchovejsie ako bola 996

no a momentalne co sa deje v Porsche, tak to je fakt katastrofa

( ze by sa uz stal plnohodnotny clen koncernu!? )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...