Přejít na obsah

Oris Divers Sixty-Five

Chumpus

Doporučené příspěvky

• Po roku...

Ahoj kolegové,

chtěl bych se zeptat zdejších majitelů Oris Divers 65 (hlavně teda té 40 mm verze, ale u 42 mm to asi bude podobný) jak jsou na tom vaše hodinky s kvalitou korunky? Plánuju výhledově jejich pořízení takže neustále čtu různé recenze a sleduju videa a v jednom novém videu na YT mě docela překvapili, když řekli, že mají docela "viklavou" a uvolněnou korunku, týpek to dokonce přirovnal k Amfibiím, což mě úplně odrovnalo, páč mi přijde, že u nich ta korunka visí jako na vlásku. 

Jinde jsem pak četl, že to je normální a je to věc funkce, že to má nějaký smysl (ale nevím co tím bylo myšleno)

Jak to máte na těch svých a co si o tom myslíte?

Znáte to, když máte vyhlédnuté vysněné hodinky, jste zamilovaní, poctivě na ně odkládáte peníze stranou a najednou se dozvíte něco, byť jen blbost, co vám je trošičku očerní a vy chcete ujistit, že to je v poho ;)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevidím,žádný problém. Nějaká vůle tam je. Je docela velká nemá ochranu. Kdybych jí povolenou vzal silou, tak jí asi ulomím. Ale při běžné manipulaci nepozoruju nic výjimečného. Když jsem zkusmo vzal za pá korunek a na jeden konec položím SKX na druhý bondovky (kde se nehne vůbec) tak 7 bodů z deseti. Se stav, ať si jí vyzkoušíš :).

Odkaz ke komentáři

Nevidím,žádný problém. Nějaká vůle tam je. Je docela velká nemá ochranu. Kdybych jí povolenou vzal silou, tak jí asi ulomím. Ale při běžné manipulaci nepozoruju nic výjimečného. Když jsem zkusmo vzal za pá korunek a na jeden konec položím SKX na druhý bondovky (kde se nehne vůbec) tak 7 bodů z deseti. Se stav, ať si jí vyzkoušíš :).

Díky, to by bylo fajn kdybychom se někdy mohli třeba u pivka sejít nebo na nějakém srazu, abych si to trochu ochmatal.

Jsem momentálně v Birminghamu a ani tady mi nedají hodinky spát. Dnes jsem procházel Grand Central a koukám, že v jednom hodinářství je ve výloze měli vystavené, tak jsem vlezl dovnitř a zkusil si je (už asi potřetí) na ruku. Jsem ale trouba, nenapadlo mě vůbec tu korunku vyšroubovat a pohrát si s ní. Věřím, že by jim to nevadilo. Ale aspoň jsem si je prvně zkusil na tom Tropicu. Bál jsem se, že mi bude dlouhý a že konec bude zpoza zápěstí vykukovat, ale bylo to akorát. A ty hodinky jsou neskutečně pohodlné, lehké a skvěle sedí. No prostě jsou to ony, vím to :)

Pak jsem ještě ve vedlejším Bullringu chvíli před zavíračkou vyzkoušel pro porovnání na ruku LLD a ty mi teda tolik nesedly. Přišly mi na mojí ruku až moc velké.  Ty Oris mi podle mě sedí líp.

post-32970-0-11557700-1490735437_thumb.jpg

post-32970-0-54137300-1490735480_thumb.jpg

post-32970-0-82996100-1490735509_thumb.jpg

post-32970-0-89996600-1490735538_thumb.jpg

post-32970-0-82792600-1490735564_thumb.jpg

post-32970-0-46119600-1490735586_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Povidláček
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Chtěl jsem se zeptat zdejších majitelů OD65... všiml jsem si z různých recenzí a fotek z netu, že tyhle hodinky mají dva typy dýnek, resp.grafického znázornění štítu a nápisu Oris (viz fotky z netu). Je to normální? Čím to může být? Například rokem výroby nebo třeba že jsou hodinky určeny pro jiný trh? Mám už skoro došetřeno a koupě je na spadnutí, tak bych nerad naletěl :)

post-32970-0-44030000-1501172260_thumb.jpg 

post-32970-0-16425600-1501172297_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

a není možné, že jsou jedny ty první menší s datumem na 6 a druhý ty větší s datumem na 3?

Taky mě to napadlo a tohle vysvětlení by mě docela uklidnilo, nicméně nezdá se. 

Jde mi o ty první vydané 40mm co vypadají jako igeny. V tomto videu z ablogtowatch je v čase 1:38 vidět to dýnko s menším erbem a rovným nápisem Oris

...zatímco v tomto videu u stejných hodinek v čase 1:45 vidíme to druhé větší logo s nápisem Oris šikmo nahoru

Odkaz ke komentáři

Jsem ztracenej. Dneska jsem je byl v obchodě zase zkoušet. Už asi počtvrtý. Plus ještě jednou jsem se kvůli nim scházel s Prischerou na kafi. Jako by mě to nějak uspokojovalo a saturovalo je vidět a mít aspoň chvíli na ruce, než na ně skutečně došetřím. Doufám, že až k tomu dojde, že mě ta velká láska nepřejde ;)

post-32970-1502150458,51.jpg

Odkaz ke komentáři

Co rikate na tu verzi 42mm s kulatymi indexy..? Ten retro design je paradni, obzvlast pak modra s bezovymi indexy..  :wub: Zarazi me ale ta Selita.. Za ty prachy bych cekal nejakou poladenou Etu ala Oris kalibr.. Jak jsou na tom s presnosti a spolehlivosti? Tenhle strojek (SW200) jsem nikdy nemel, kdyz tedy nepocitam jeho predlohu v podobe ETA strojku. Celkove ale moc povedena zalezitost.. Vanoce se blizi..   :whistling: 

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Nevidel jsem nazivo, pouze koukal na fotky a videa, ty rozmery v mm jsou vzdycky zavadejici, zalezi taky na vysce a tvaru pouzdra, vis urcite sam.. Rozhodne ale na me nepusobi nejak velkym dojmem.. No pujdu je asi omrknout, ve ctvrtek se chystam do Prahy :) 

Odkaz ke komentáři

Parada... Ten retro design je skvelej:) ja mam zapesti 185mm, kdyz ale zacnu trosku cvicit, tak se mi obvod o neco zvetsi na 190mm, coz by mel byt teoreticky nesmysl, ale fakt musim zacit povolovat remeny, tahy... Ted jsem vysusenej:D V Ziline budu v sobotu, tak tam na ne zajdu, treba mi je na chvilicku pujci..;)

Btw jak ses vysokej? (Alexion) na tom taky zalezi, navic fotky zresluji... Vypada to, ze jsou uz za hranou, ale mozna nazivo to nemuselo tak zdaleka vypadat :)

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Co rikate na tu verzi 42mm s kulatymi indexy..? Ten retro design je paradni, obzvlast pak modra s bezovymi indexy..  :wub: Zarazi me ale ta Selita.. Za ty prachy bych cekal nejakou poladenou Etu ala Oris kalibr.. Jak jsou na tom s presnosti a spolehlivosti? Tenhle strojek (SW200) jsem nikdy nemel, kdyz tedy nepocitam jeho predlohu v podobe ETA strojku. Celkove ale moc povedena zalezitost.. Vanoce se blizi..   :whistling: 

42 mm verze se mi taky moc líbí, ale trochu mi vadí to zkosené datumové okénko (vím, že originální předloha to má také tak), ty 2 mm pouzdra navíc a rozteč 21 mm mezi nožkami. To poslední je pro mě "dealbreaker".

Ty první černé s číslama, které vydali, se mi líbí víc právě kvůli tomu jejich cifru (mám rád ty inverzní číslice v lumi políčkách, jako to mají např. Zodiac Seawolf nebo Polerouter Sub potápky. Zajímavý je, že třeba u Eterna Kontiki se mi to už tolik nelíbí...) no a pak kvůli tomu 40 mm pouzdru, které je pohodlné a trochu mi evokuje (a doufám, že se teď nikoho nedotknu) jako bych měl na ruce starý vintage Suby, kór ještě na tom zužující se tahu se cvočky, nebo jak se těm bradavicím z boku říká :) 

Strávil jsem teď asi hodinu pročítáním různých zdrojů na téma Eta vs. Sellita. Není to snad takový průser ne? Četl jsem, že SW200 měly nějaký problém při ručním nátahu korunkou a že se nějakým způsobem opotřebovávaly zuby koleček, ale teď už je to SW200-1 což doufám znamená, že to je vylepšená a vychytaná verze, ne? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...