pepik Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 Tak jsem hned vytáhnul ty moje a svítí krásně, tak jak za mlada. Ty první Sporty, které jsem si koupil v roku 1972 svítily ješte ráno v pět hodin, když jsem šel od frajerky. Luneta se mi točí jenom když chci já. Jsem spokojen.
cali Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 k luminiscencii.... rozne lum. farby mozu reagovat lepsie na rozne vlnove dlzky svetla vseobecne ale plati ze cim kratsia vlnova dlzka tym lepsie, takze cim "studensie" "umelejsie" svetlo tym lepsie (s vynimkou slnka ovsem) takze dobrych vysledkov mozno dosiahnut ziarivkou, LED baterkou, solarkom (UV lampa), ciernym svetlom (bezne sa da vidiet na diskotekach), nezabudnime na slnko, no a na zaver samozrejme existuje na to aj specialna lampa pouzivana v starsich druhoch vojenskej techniky ktora kratkym osvitom zabezpecila jasny svit vsetkych lum. budikov na mnoho minut (tiez cierne svetlo myslim ale silnejsie nez to diskotekove) v podstate ide o to jak velku energiu to ziarenie nesie preto ak by ste to ozarovali nejakym radioaktivnym materialom je pravdepodobne ze by to svietilo ozaj dobre otazka je co potom s hodinkami? toto vsetko ma ale vplyv na jasnost chvilu po osvieteni, nie vsak na vydrz tato je dana skor konkretnym typom a hlavne hrubkou lum. farby,..... typom pouziteho osvitoveho svetla sa myslim neda nijako predlzit..... aspon ja som to zatial nepozoroval.
JJ Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 Radsi bych tedy, aby se mi luneta tocila tezce. Ale co se da delat. Co se dá dělat? Přihnout trochu ten kus drátu pod lunetou :-) Měl jsem ten samý problém na svých druhých Sport I. a oprava trvala asi tak 5 minut a teď to funguje skvěle.
cigi Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 cali - OK, teorii rozumím, ale proč se to stalo v tomhle konkrétním případě ? - slunce ten den nijak nesvítilo, byl jsem skoro celé odpoledne pod střechou, celé odpoledne a večer lilo, osvítil jsem je asi hodinu zářivkou v kanceláři, kterou je osvětluju pořád - a hle v půl osmý večer, za deště ve tmě svítěj.... Ta teorie má trhliny, nebo nějaké jiné neznámé proměnné.
yen Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 (upraveno) cali - OK, teorii rozumím, ale proč se to stalo v tomhle konkrétním případě ? - slunce ten den nijak nesvítilo, byl jsem skoro celé odpoledne pod střechou, celé odpoledne a večer lilo, osvítil jsem je asi hodinu zářivkou v kanceláři, kterou je osvětluju pořád - a hle v půl osmý večer, za deště ve tmě svítěj.... Ta teorie má trhliny, nebo nějaké jiné neznámé proměnné. Hm, tak to bude slunce v duši... Upraveno 10. srpna 2007 uživatelem yen
yen Odesláno 10. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2007 Prim taky říkal, že jim ta luminiscenční barva někdy svítí jak blázen a někdy ne. Neví, čím to je. Jo díky, to jsem rád za tuhle informaci z první ruky, i když to znamená, že se nic neví jistě. Ale aspoň v tom tu jistotu máme... Noname naznačoval, že se k tomu Prim bude nějak stavět (snad teda čelem)?
Hasňa Odesláno 11. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2007 JJ: Diky. Zajdu za Primem, snad si s tim bude vedet rady.
cali Odesláno 15. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2007 cali - OK, teorii rozumím, ale proč se to stalo v tomhle konkrétním případě ? - slunce ten den nijak nesvítilo, byl jsem skoro celé odpoledne pod střechou, celé odpoledne a večer lilo, osvítil jsem je asi hodinu zářivkou v kanceláři, kterou je osvětluju pořád - a hle v půl osmý večer, za deště ve tmě svítěj.... Ta teorie má trhliny, nebo nějaké jiné neznámé proměnné. premenne ani nie skor nejaky nepovsimnuty zdroj svitu..... co tak na priklad kryptonove svetla auta napriklad pri prechode cez prechod.....(to ma len tak teraz napadlo) ale takych moznosti kde prist k intenzivnemu svetelnemu ziareniu by sa dalo urcite najst viac,.... dalej trebars na niektorych miestach sa pouziva UV svetlo ako dezinfekcia (operacne saly, pitevne, niektore lepsie verejne zachody....) dalej nepracujes napriklad s lampou na kontrolu bnakoviek? .........no a ako nejhorsia moznost samozrejme zostava ze ta niekto chce zabit mas niekde pod sedackou v aute gulicku stroncia ci ineho radioaktivneho sajrajtu a je na case si obstrat dozimeter
quin Odesláno 17. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2007 Tož gratuluji, Hasňo. Ta kombinace s černomodrým žralokem není věru špatná. SUPER VZHLED S TÍM ŘEMENEM
Hasňa Odesláno 2. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. června 2009 Ze by inspirace pro Igen mela puvod tady? The Master Mariner Dolphin, released in 1967. http://img395.imageshack.us/img395/1195/jlcplonge1wv6.jpg http://img353.imageshack.us/img353/6465/de...bre20080uy9.jpg http://img410.imageshack.us/img410/1774/de...bre20080za9.jpg
cigi Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Odesláno 2. června 2009 čoveče Hasňo, to je opravdu zatím nejbližší pouzdro k Igenům. Jako přímou inspiraci, přesto, jak to prim tehdá zjevně provozoval, bych se to ovšem neodvážil nazvat - to pouzdro je příliš všeobecné, universální, odráží ducha doby.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se