hujer Odesláno 31. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2015 No urcite to tikani je fajn. Jenze toto vysvetlit zene je nadlidsky ukol. Jeste k tomu, kdyz nechape, proc mam mechanicke hodinky. Vzdyt jeji festiny na baterku trapne netikaji a navic se nemusi natahovat. A jsou presnejsi. A tak to je se vsim. Pamatuji si, jak jsem si v 9. tride koupil prvni Roskopfky. To byl tikot jak hrom. Akorat nikdy nesly sestelovat ani u hodinare. A ja usinal s nimi u ucha.A ta setrvacka se steluje tim hranatym sroubem, ktery je shora. Na kterou stranu otacim, na tu pomalu postupuje. Ale system na tech iwc se mi zda presnejsi. Taky se muzu mylit. No a jasne kola pri rozebirani povolim od pera. A taky si jeste trosku pamatuji, ze jedno z nich ma opacny zavit. Takove jsem bezne rozebiral a skladal uz na zs. Akorat na opravy bez znalosti a vybaveni nemam sanci.
Karlos Odesláno 31. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2015 Asi jsem tě trochu podceňoval, za to se omlouvám. Tak se průběžně chlub co a jak jsi vylepšil, ať se pokocháme.
Lobber Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 (upraveno) Ahoj Kluci, Před nějakou dobou, jsem s dědou na půdě našel předělávku kapesných Alpine - Conrad Breinl graslitz ( opravte mne zda-li se pletu ) je to spatně čitelné a na www jsem nic nenašel. Které jsou předělané na náramkové ... Hodinky asi patřili dle inf mému pradědovi nebo je aspoň nějakou dobu nosil ... Strojek šlape na stav hodinek náramně skvěle, až jsem překvapen, jen by potřeboval promáznout ... Za to přední strana, je tak nějak v bídném stavu, chybí vteřinovka a zajisté ke stáří setřený ciferník ... Našetřil jsem teď šištičky na poslání několika kukaček do lázní tak se chci optat, zda-li se vyplatí poslat i tyto Upraveno 10. listopadu 2016 uživatelem Lobber
Karlos Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Rozhodně zajímavý a hezký hodinky, mám takovýhle věci rád. Ale jestli se to vyplatí, to říct nejde, to spíš budeš muset nějak rozhodnout sám. Jestli patřily pradědovi, tak asi ano, jako památka si asi nějakou pozornost zaslouží (jak velkou záleží už na tobě). Nebo můžeš nechat ciferník přestříkat na černo a prodat je na aukru jako vojenské letecké http://aukro.cz/vojenske-letecke-hodinky-zenith-i6577439668.html
Lobber Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 (upraveno) vidíš to, to není špatnej nápad Jako letecké by se klasifikovat mohly, tak jen ten cifr a půjdem s výdělkem na půl, a dobrou radu :0DOno fakt asi bude stačit jen promazat strojek a sehnat vteřinovku... Tudíž minimalistické položky... Do cifru bych nešahal je *kovový*, tudíž už asi neopravitelný, to samé pouzdro A děkuji za chváluPS: to jako fakt ty Zenity někdo koupil za 11,2k no tvl Rozhodně zajímavý a hezký hodinky, mám takovýhle věci rád. Ale jestli se to vyplatí, to říct nejde, to spíš budeš muset nějak rozhodnout sám. Jestli patřily pradědovi, tak asi ano, jako památka si asi nějakou pozornost zaslouží (jak velkou záleží už na tobě). Nebo můžeš nechat ciferník přestříkat na černo a prodat je na aukru jako vojenské letecké http://aukro.cz/vojenske-letecke-hodinky-zenith-i6577439668.html Upraveno 10. listopadu 2016 uživatelem Lobber
asus Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Asi bych je nechal jen vyčistit a promazat. Sehnat vteřinovku nebude také žádný problém. Cifr bych nechal. Je to krásná památka.
orol Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Po celkové očistě to bude pěkný a navíc památeční kousek.
Rs. Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Takový možná hloupý dotaz - řešil někdo z Vás konstrukci vodotěsného pouzdra pro lever-set (to je ta páčka u V, nevím jak je to česky), velikosti 8s - tj. prm cca 32mm, výsledné pouzdro kolem 38 ?Budu vděčný jak za nápady, tak i za skicy jak to udělat.
Hardslimer Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 (upraveno) Ta packa slouzi k nastaveni hodin. V normalni poloze by mela dolehat ke strojku. Korunkou pouze natahujes. Nejde povysunout. Takze bych to mozna videl na vodotesnou korunku a pouzdro bez pristupu k nastaveni rucicek. Pri kazde uprave casu bys musel hodinky otevrit. Nic jineho mne nenapada. :-( Upraveno 11. listopadu 2016 uživatelem Hardslimer
Karlos Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Já bych začal sundáním ciferníku a prozkoumáním toho mechanismu, jestli by to třeba náhodou nešlo vyřešit jinak, než tou výsuvnou páčkou.Opravdu je ta vodotěsnost nutná?
Hardslimer Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Kecam s tim dolehanim ke strojku!Mela by dolehat k obroucce se sklem, aby se dala nehtem povysunout a nastavit cas.Ja mel jedny roskopfky a tam to bylo schovane pod plastem. Byly totiz triplastove. Ale vodotesnost u tohoto typu mne nikdy nenapadla. :-(
Karlos Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 (upraveno) Ano. Mají to i tříplášťové IWC, kde je taky páčka mazaně schovaná pod pláštěm.Tady u těch to muselo být stejně. Chytré řešení, nikde nic nevyčnívalo... Musím víc číst Upraveno 11. listopadu 2016 uživatelem Karlos
orol Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Takový možná hloupý dotaz - řešil někdo z Vás konstrukci vodotěsného pouzdra pro lever-set (to je ta páčka u V, nevím jak je to česky), velikosti 8s - tj. prm cca 32mm, výsledné pouzdro kolem 38 ?Budu vděčný jak za nápady, tak i za skicy jak to udělat.Takový nápad: normální vodotěsná korunka na natahování a druhá šroubovací, která by umožnila povytažení stavěcí páky ...Asi by to chtělo větší pozdro, aby bylo kam povytáhnout, nebo jiný tvar páky.
Rs. Odesláno 15. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2016 Originální pouzdro pro "lever set" bylo řešené tak, že na řetízku byl nožík a prostě se odpáčilo sklíčko a páčka se povysunula, ..Mechanismus je obvykle nerovnoramenná páka (převod do síly), která posune korunové kolo na hřídelce. ano, chci to vodotěsné, aby to šlo nosit. Nemusí to být 100m, ale pot je potvora. Nápad s druhou korunkou není marný, i když páčka jde po úseku oblouku. nechci frézovat do základny, .. tj. páka se možná vejde jiná, ale předělat to na "stem-set" prostě nechci.Sám jsem přemýšlel o šroubovacím vroubkovaném rámečku předního skla, ale zase se mně nelíbí "nešikovnost".Takže díky .. nechám si projít hlavou ..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se