Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Chtěl jsem napsat dlouhosáhlý příběh....

Pak jsem se rozhodl, že by to bylo zbytečné a zavádějící.
Tak to tedy zkrátím.
Než jsem nastoupil před devíti roky do minule práce, nosil jsem hodinky každý den. Byli to Primky. Dostal jsem je k 18 narozeninám  jako dárek od táty.
S novou pozicí, technolog obráběcích strojů, přšel bohužel zákaz. Já jsem je přestal nosit.
Nicméně jsem si splnil svůj sen a pořídil jsem si starší šedé "televize". Hodinky sice neměly sice řemínek, ale i tak jsem byl nadšen. Později přišlo na otázku v jakém jsou stavu. Nechtěl jsem si je nechat zmařit od místních měničů skel. Proto jsem byl rád, že jsem od šefa dostal kontakt na obchodáka z Eltonu, Který mu prodal hodinky. S obchodníkem jsem se domluvil na kontrole a opravě hodinek. Trochu mě při předávání zarazila cena opravy - přes 2000 korun. Hlavně proto, když nedošlo k žádné výměně dílů, tzn šlo o vyčištění a přeleštění. Nicméně byl jsem rád, že mám své hodinky zpět a jsou v lepším stavu než předtím. Hodinky byly uloženy, až do posledních vánoc v krabičce. Letos pod stromeček jsem dostal nový kožený pásek a v únoru jsem změnil zaměstnavatele a znovu začal nosit hodinky. Své staré pracovní. Když se mě začala ptát přítelkyně, proč nenosím její dárek (pásek), Popravdě jsem jí odpověděl, že jsou to hodinky do divadla. a né na běžné nošení. V březnu jsme šli do divadla. Tedy podle slibu jsem si vzal sváteční hodinky. Tato skutečnost mě udržela v dobré náladě i přes to, že divadlo stálo za starou belu. Po divadle jsem uložil do kabičky a když jsem ráno hodiky chtěl uklidit, kam patří. Všiml jsem si, že nejdou. Začal jsem tedy zjištovat proč nejsou sedm hodin po natažení, ba co hůř zastavili jse už v 4 hodiny rano. Natáhnuté se zdály dost. V nastavení času šly posunout pouze dozadu. posunul jsem je tedy zpět o 2 hodiny a dál je pozoroval. Hodinky šly dalších 18 hodin. Po dalším natažení se opět zatavily po 6 hodinach chodu.
Co je mým hodinkám? A kdo by mi je dokázal opravit?
Díky za rady Matěj

Odesláno

Třeba podle recenzi ve zdejším vlakne o hodinarich. Tam třeba bude někdo z Jihlavy nebo okolí. Anebo republika je mala, taky se da poslat poštou, apod.

Odesláno

Máš nějaký doklad od Eltonu ? Hoď ho sem, třeba se chytí za nos.

Pokud ne, tak to byla bokovka nějakého zaměstnance a Elton v tom třeba ani nejede. 

Odesláno

A takovej hodinář se třeba v Jihlavě pozná jak???

Mateji,ahoj.

Stary Primky,hlavne automaty,nebyly uplne nejkvalitnejsi produkt hodinariny.Bylo tam dost much,nicmene neomezuj se pouze na Jihlavu,existuje posta,ktera ti za pojistenej balik(zpravidla)doruci balik z bodu A do bodu B,takze se toho neboj.Je tu seznam hodinaru dle lokaci.Oprava nebude stat milion:-)

Odesláno

Tak je reklamuj ne?. I automaty Prim jdou natáhnout korunkou a měly by vydržet. .Akorát nepoznáš kdy jsou nataženy naplno protože pero má třecí spojku, aby se nezničily kola automatu a proklouzlo to. Televize jsou automaty, ale  když nejde odlučovač je to pro hodináře který ho už v dnešní době nesežene  problém. Určitě je reklamuj.

2000 za Go to je dost hodně   Jirka

Odesláno

Ahoj chlapci,

reklamace: 1.) nejdřív najdu fakturu a jméno člověka. nechci nikomu křivdit. 

2.) Po sedmi letech to v záruce není. A již nemám důvěru.

jiný hodinář: projdu vlákno vybraným hodinářům zavolám a domluvim se - díky za radu.

K firmě Tovys - Jak píší jiní. Zavedená firma s dlouhou tradicí. pěkný výběr hodinek, dobrý vstřícný vedoucí - prodavač.

Osobní špatná zkušenost s reklamací hodinek. Hodiky stále mám mohu nafotit. 

Jeden přepálenej stříbrnej řetízek při letování - s dotyčnou už nechodím, takže nemám.

=> koupit si tam nové hodinky možná, nechat si tam něco opravit NE.

Odesláno

tak tos mel rict rovnou. mels je nosit, nechat je lezet sedum let po servisu je barbarstvi :) osobne bych rek, ze bude zatuhlej volej, ale strilim vod boku, temhle m****m nerozumim.. 

Odesláno (upraveno)

Chtěl bych vidět hodináře,který udělá servis strojku za dvě kila /200kč/ ? Správný postup by měl být vyčištění strojku a následné promazání  /a to potom ta oprava stojí od tisíce výš/.Profouknutí kompletky nepovažuju za opravu.Může to být dobré,ale také se ta samá závada může za chvíli objevit znovu.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

tak tos mel rict rovnou. mels je nosit, nechat je lezet sedum let po servisu je barbarstvi :) osobne bych rek, ze bude zatuhlej volej, ale strilim vod boku, temhle m****m nerozumim.. 

7 let nenošení automatu Prim je absolutní barbarství a tipuji, že se ucpal, nebo odešel odlučovač samonátahu. To je docela častý problém tohoto kalibru a není možné z toho vynit toho, kdo kdysi dávno prováděl servis. Nejjednodušší bude začít tuto málo dostupnou součástku shánět.

Odesláno

7 let nenošení automatu Prim je absolutní barbarství a tipuji, že se ucpal, nebo odešel odlučovač samonátahu. To je docela častý problém tohoto kalibru a není možné z toho vynit toho, kdo kdysi dávno prováděl servis. Nejjednodušší bude začít tuto málo dostupnou součástku shánět.

Po čerstvých zkušenostech z naší automatické limitky musím říci, že nadměrnou poruchovost odlučovače nátahu náš pan hodinář po zhodnocení asi cca šedesáti dodaných strojků nepotvrdil. Bylo to překvápko i pro něho...

Odesláno

Chtěl bych vidět hodináře,který udělá servis strojku za dvě kila /200kč/ ? Správný postup by měl být vyčištění strojku a následné promazání  /a to potom ta oprava stojí od tisíce výš/.Profouknutí kompletky nepovažuju za opravu.Může to být dobré,ale také se ta samá závada může za chvíli objevit znovu.

Hodinar Faulkner v Praze na Petrinach, http://www.hodinarstvi-praha.cz/, hodinky od te doby (cca 5 let) funguji bez obtíží a presne. Za par stovek bez problemu servisuje ETA strojky, konkretně mně třeba v Hamiltonech a kamaradovi dokonce i v Breitlingu a vzdy bez problemu a ke spokojenosti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...