Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dal jsem tomu chvilku a oficialne se nic zjistit neda. IWC mlzi, coz nevesti nic dobreho. Po vyprseni ETA patentu to podle vseho zacala pro IWC vyrabet Sellita, konkretne kalibr S300-1 coz je 100% klon ETA 2829A2. Co tam opravdu je se zjisti, az je nekdo otevre

Jinak vypadaji fakt dobre, obzvlast ty modre. Nemel jsem je poustet...

Odesláno

Já to spíš myslel tak, že předchozí model inhouse měl, pak udělají následovníka se Sellitou a cena je stejná....

A jak už jsem říkal, Sellita mi nevadí, měl jsem ji ve spoustě hodinek a žádný problém

Dal jsem tomu chvilku a oficialne se nic zjistit neda. IWC mlzi, coz nevesti nic dobreho. Po vyprseni ETA patentu to podle vseho zacala pro IWC vyrabet Sellita, konkretne kalibr S300-1 coz je 100% klon ETA 2829A2. Co tam opravdu je se zjisti, az je nekdo otevre

Jinak vypadaji fakt dobre, obzvlast ty modre. Nemel jsem je poustet...

Ono ohledně těch jejich strojků se to vůbec hledá blbě. Nicméně bych řekl, že ty 3228 měly manufkturní strojek 80110, kterej se v době, kdy šly do produkce  3239 už nedělal a oni (údajně) v týhle době už neměli svůj strojek, kterej by nacpali do 40 mm pouzdra. Jo a pro úplnost pro Dokusana (pokud to nepostřehl) - 3228 jsou sice super, ale dokonalý taky nejsou. Nejsou antimagnetic, což u ingů je taky trochu podivnej úlet. Tož tak. 

Odesláno

V ingách 3228 je strojek 80111, což je opticky vymazlenější verze strojku 80110. Používal se do hodinek s průhledem. Ten základní strojek 80110 se vyráběl donedávna, mají ho např. Aquatimer 2000, které byly ještě v loňském katalogu. Prvotním počinem v použití ETA klonů je dle mého vytvořit entry level řadu.

Odesláno

Díky za opravu a upřesnění. Ostatně jsem rád, když tady vůbec někdo reaguje ;-).

Jinak k tomu, co jsem psal. Vycházel jsem z tohoto článku: https://www.hodinkee.com/articles/introducing-the-iwc-ingenieur-automatic-40mm, kde se mj. píše:

"Inside this watch is an ETA 2892, which we're sure will turn off a few people, but it's really not a big deal.  The reason we say that is this: IWC doesn't make an in-house movement that can fit into a 40mm case."

Zda, případně proč tam nemohli nacpat 80110, teda nevím.

Odesláno

Asi to tak nějak bude, jak píšeš. Osobně problém s etou nemám, je to špičkový strojek skvěle chodící. A zase ty 3239 byly alespoň antimagnetické, opravdové inženýry. S proskleným dnem to jaksi není ono. Ale uznávám, že spousta lidí ocení spíše design.

Odesláno

také mám ten pocit že jsou téměř  jsou dokonalý, protože tady se zprofanovalo slovo definitivní ,tak ho nepoužiji :lol2: 

Odesláno

3? Taky nevím. Ale zatím vidím samý stejný cifry, tu prostřední variantu, takže zřejmě velmi podobný roky výroby.

Myslím, že jich tu máme víc, jen se majitelé nehlásí. Jinak tato verze číselníku se dělala nejdéle, proto je nejčastější. Ty moje jsou rok 2001.

Odesláno

No to jste dobrý, mně to teď bude vrtat hlavou, na kartě už to není moc vidět. Asi 2000 myslím. nejspíš to bude v mým původním prodejním inzerátu, ale nechce se mi to teď hledat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...