Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

rád bych se s Vámi poradil. Kamarádka bude mít narozeniny a má strašně ráda plachetnice, má i nějaké zkoušky... Jelikož je úžasná rád bych jí koupil dárek - lodní kompas popř. něco jiného. Díval jsem se ještě na námořní trička Armor Lux, ale ten kompas mně přijde takový symbolický.

Díval jsem se na internetu, ale nic pěkného jsem nenašel. Chtěl bych nějaký historický. Viděl jsem nějaké nějaké nové, ale přišlo mi to jako hrozný kýč.

Předem díky za rady.

Odesláno

Nevlastní li plachetnici, tak je jí vlastní kompas k ničemu. Možná tak malý náměrový.Nebo to má být jen atrapo - ozdoba?

Odesláno (upraveno)

Plachetnici zatím nevlastní. Já to myslel romanticky, jakože jí kompas dovedl správným směrem ke mně  :-) Nemyslel jsem nějaké technické zařízení. Ale v této oblasti se vůbec nevyznám :-( Má to být překvapení, tak se nemůžu ptát.

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno (upraveno)

Aha, takže nějaká spíše ozdobná věc. Rozumím tomu dobře?

Ano, má to být romantický dárek. Slečna se mi líbí a rád bych jí udělal radost a dojem :smile_anim:

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno

Ok. U nás, protože jsme národ suchozemců je mizerný výběr. Zkus tedy mrknout na německou ebay, klíčové slovo kompass, možná pak rovnou so sammeln, seltenes, antik, atd ...

Odesláno

A co třeba odpichovátko? Pokud má zkoušky a jezdí, tak tohle použije vždycky. Na výběr je toho dost i u nás.

Odesláno

No a abych nebyl mimo téma, tak by se dal třeba i nějakej ruční naměrový kompas (hand bearing compass). Hezkej a praktickej dárek.

Odesláno (upraveno)

knihomol:

www.shop.t-yacht.cz  ...... a záleží, jak moc chceš, aby si tě slečna všímala.

Takový sextant, kompas, barometr ... nebo něco jiného může hóóódně zapůsobit.

Hodně štěstí

Upraveno uživatelem polifka
Odesláno

Ten je supr a cena dobrá. Jinak já jsem kupoval sextant (taky ruskej) od jednoho Inda - vykuchává všechno možný z lodí, který se tam vozí na rozebrání/sešrotování. Většinou z ruských lodí, ale i z německých. Mívá toho dost, kdyby sis jinde nevybral, možná bych to pohledal. Má účet na E-bay.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...