knihomol Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Ahoj, rád bych se s Vámi poradil. Kamarádka bude mít narozeniny a má strašně ráda plachetnice, má i nějaké zkoušky... Jelikož je úžasná rád bych jí koupil dárek - lodní kompas popř. něco jiného. Díval jsem se ještě na námořní trička Armor Lux, ale ten kompas mně přijde takový symbolický. Díval jsem se na internetu, ale nic pěkného jsem nenašel. Chtěl bych nějaký historický. Viděl jsem nějaké nějaké nové, ale přišlo mi to jako hrozný kýč. Předem díky za rady.
Bert Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Nevlastní li plachetnici, tak je jí vlastní kompas k ničemu. Možná tak malý náměrový.Nebo to má být jen atrapo - ozdoba?
knihomol Odesláno 7. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2015 (upraveno) Plachetnici zatím nevlastní. Já to myslel romanticky, jakože jí kompas dovedl správným směrem ke mně :-) Nemyslel jsem nějaké technické zařízení. Ale v této oblasti se vůbec nevyznám :-( Má to být překvapení, tak se nemůžu ptát. Upraveno 7. června 2015 uživatelem knihomol
Bert Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Aha, takže nějaká spíše ozdobná věc. Rozumím tomu dobře?
docent Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Hezký a romantický nápad. Budu muset taky pár kompasů koupit a rozdat.
knihomol Odesláno 7. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2015 (upraveno) Aha, takže nějaká spíše ozdobná věc. Rozumím tomu dobře?Ano, má to být romantický dárek. Slečna se mi líbí a rád bych jí udělal radost a dojem Upraveno 7. června 2015 uživatelem knihomol
Bert Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Ok. U nás, protože jsme národ suchozemců je mizerný výběr. Zkus tedy mrknout na německou ebay, klíčové slovo kompass, možná pak rovnou so sammeln, seltenes, antik, atd ...
Lunochod Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Zkus třeba tohle: http://www.ebay.com/itm/Old-1963-brass-Russian-ship-compass-Excellent-/381001844614?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58b57ac786
Kairos Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 Nakupuji tady, treba tam neco najdeswww.toplicht.dewww.awn.de
Paw Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 A co třeba odpichovátko? Pokud má zkoušky a jezdí, tak tohle použije vždycky. Na výběr je toho dost i u nás.
Paw Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 No a abych nebyl mimo téma, tak by se dal třeba i nějakej ruční naměrový kompas (hand bearing compass). Hezkej a praktickej dárek.
polifka Odesláno 7. června 2015 Nahlásit Odesláno 7. června 2015 (upraveno) knihomol: www.shop.t-yacht.cz ...... a záleží, jak moc chceš, aby si tě slečna všímala. Takový sextant, kompas, barometr ... nebo něco jiného může hóóódně zapůsobit.Hodně štěstí Upraveno 7. června 2015 uživatelem polifka
Klotzman Odesláno 8. června 2015 Nahlásit Odesláno 8. června 2015 Zkus třeba tohle: http://www.ebay.com/itm/Old-1963-brass-Russian-ship-compass-Excellent-/381001844614?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58b57ac786Ten je supr a cena dobrá. Jinak já jsem kupoval sextant (taky ruskej) od jednoho Inda - vykuchává všechno možný z lodí, který se tam vozí na rozebrání/sešrotování. Většinou z ruských lodí, ale i z německých. Mívá toho dost, kdyby sis jinde nevybral, možná bych to pohledal. Má účet na E-bay.
JPS Odesláno 8. června 2015 Nahlásit Odesláno 8. června 2015 co třeba http://www.ebay.co.uk/itm/Solid-Brass-Nautical-British-Military-WW2-Mark-III-Prismatic-Pocket-Compass-/271851836555?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f4ba1d48b
knihomol Odesláno 9. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. června 2015 Díky pánové za tipy. Bohužel jsme se včera rozešli, tak to už není aktuální...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se