Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavel - 38. Mám zápěstí 16.5. Pro tebe již možná i 42. Díky tvaru pouzdra a nožek snesitelné.. Viz chlubící vlákno moje a člena " kluka jako buka"..:-)

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hm, přesne takhle :) ale jak rikam, quartz by se mi líbil, pokud by byly cenove na úrovni Steinu (ktere mají ETU) tak je to must have. Ale takhle..no jsou krásný! 38 nebo 42? Mám zápěstí 17,5. Hm hm..nevím nad čim přemýšlím :D ale asi je mi proti srsti dat za quartz vic než za mechaniku když ty hodinky jdou víceméně proti sobe.

Můj názor? Quartz nebrat, winder nepotřebuješ... Věř mi, že až si Tridenty dáš na ruku, těžko je budeš sundávat. Co se týče velikosti, Wagoneer a já máme plus mínus stejný zápěstí, a jeden spokojeně nosíme 38 a druhej 42 mm. Je to spíš o tom, jestli obecně inklinuješ k větším nebo menším hodinkám.

Poradil bych ti radši pošetřit, trochu přihodit a vzít Wardy. Budeš s nima spokojenější a vydrží ti dýl.

Odesláno

Můj názor? Quartz nebrat, winder nepotřebuješ... Věř mi, že až si Tridenty dáš na ruku, těžko je budeš sundávat. Co se týče velikosti, Wagoneer a já máme plus mínus stejný zápěstí, a jeden spokojeně nosíme 38 a druhej 42 mm. Je to spíš o tom, jestli obecně inklinuješ k větším nebo menším hodinkám.

Poradil bych ti radši pošetřit, trochu přihodit a vzít Wardy. Budeš s nima spokojenější a vydrží ti dýl.

Díky za názor. V tom případe je to skoro jednou tolik co za Steiny (libi se mi Ocean one red)..ale je mi jasný co za tech 24k dostanu. No uvidíme do budoucna, chtěl bych jedny univerzálnější hodinky na tahu ale 20 a vic je pro me už moc. Skočím bud po tech quartz a nebo Steinhart a jako třetí do party mam Victorinox, cenove se u všech vejdu do 15 tisic.

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk

Odesláno

Jsem rád, za názory na porovnání těchto dvou kusů.

Jen pro pořádek - nechystám se k nákupu ( zatím ) jen mě to zaujalo a ujalo se to. Třeba to někomu, jak vidno, pomůže.

Zajímavé nové vlákno je i porovnání Seamastrů s konkurencí všeobecně,doporučuju sledovat. 

Odesláno

Já o těch červených Wardech uvažuju už dlouho. Moc se mi líbí způsob, jak se vypořádali s tím, aby ty hodinky nevypadaly jako fejky. Jo, vzali si od každýho něco, ale celkově to vypadá moc dobře. Mám pár červených svetrů a košil, tak by se mi červený hodinky docela hodily, no ne??

Odesláno

Mě se Wardy/Tritony líbí moc. Jediné, co mi na nich maličko vadí je ten nápis Chr.Ward a pod tím to London. Přijde mi to jako módní značka a ne hodinářská. O historii firmy vím, něco jsem si naštudoval, ale stejně se toho pocitu nemůžu zbavit. Takže jestli mě něco odláká od koupě trojzubce, bude to tohle.

Odesláno

Upřímně, 25k za verzi 600 se mi zdá moc. Asi to vyhraje Steinhart nebo Victorinox Maverick (sice baterky ale líbí se mi vzhledově). Někde na foru se ty ještě pohybovaly modre Certiny Action Dive, moc pěkné, ale modré se trošku bojím. Chtěl bych něco konzervovýho a méně nápadného.

Odesláno

Upřímně, 25k za verzi 600 se mi zdá moc. Asi to vyhraje Steinhart nebo Victorinox Maverick (sice baterky ale líbí se mi vzhledově). Někde na foru se ty ještě pohybovaly modre Certiny Action Dive, moc pěkné, ale modré se trošku bojím. Chtěl bych něco konzervovýho a méně nápadného.

Těch Certin bych se tolik nebál, kdysi jsem je měl na sraze na ruce a mě ta modrá přišla jak hodně tmavá ( spíš skoro černá ) a rozhodně mě nepřišla nijak výrazná. Chce to zkouknout naživo.

Odesláno (upraveno)

No, jinde je, ale otázka je, vzhledem k inhousu u Wardů (ne v tědlech hodinkách, samo) a jasnýmu zařazení Longines v rámci Swatch Group, jestli je to zrovna vejš :)

Jinak HC naživo rozhodně nepůsoběj jakkoli hodnotnějc, než ty Wardy. Samozřejmě až na ten nápis na cifru.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

ako som tu uz niekde pisal, mal som lhc mam tridenty a mozem s kludnym svedomim povedat, ze wardy kvalitou v nicom nezaostavaju za longines. nove modely s keramcikou lunetou tieto hodinky posuvaju skor k bondovkam

sice neviem ako je na tom tah a spona no nebal by som sa ich, kedze aj lhc ma svoje muchy (chrastiaca spona)

tie aktualne ceny za nove hydroconquesty su dost nechutne  :rifle:

Odesláno

25kilo za Wardy?  Tu - http://www.helvetia-hodinky.cz/longines-hydroconquest-l3-642-4-56-6-d-1093.html - mas LHC v automate za 31000 CZK. Longines je niekde inde ako Ward.

Svým způsobem jo. Ale když si odmyslím velký vlídný nápis na ciferníku, jasně u mě vyhrajou Wardy díky keramický lunetě, pro mě hezčímu designu a přijemnějšímu, zužujícímu se tahu. Ovšem druhým dechem musím dodat, že moje dojmy z LHC plynou jen z fotek, v ruce jsem je nedržel.

Dalo by se pak sáhnout i po řadě 104 od Sinnu, na tahu jsou úžasný a pro mě taky zajímavější volba než Longines.

Co se týče Ocean Vintage Red, je to jedna z těch zajímavějších Guntherových kopírek. Držel jsem je myslím jednou v chronoshopu v ruce a hodně se mi líbily. Docela jsem tenkrát váhal, jestli si připlatit za O2. Zpracováním ale budou zaostávat, to je jasný.

Odesláno

Kluk jako buk - a jak to dopadlo s těmi O2? Ty se mi naživo moc líbily - hlavně bíla verze na tahu, ale nikde jsem se o nich moc nedočetl.

Longines HC jsem měl možnost zkusit (sice quartz), pěkný kousek ale značka jako taková mi není moc sympatická a (světe div se), netuším proč. Sinn se mi líbí, ale určitě bych v této cenové hladině nazapomínal ani na Glycine Combat ikdyž jsem neměl tu čest, působí moc příjemně.

Každopádně už se pohybujeme na a spíše za hranicí 20k a pokud se vrátím k názvu tohoto tématu, tak je to vůči Steinum trošku nefér :) pořád si myslím, že poměr cena výkon je tam výborná (teď už jen překousnout ten look, ale to se tu řešilo nesčetněkrát).

Odesláno (upraveno)

Nie som zastancom ziadnej znacky. Je iba na kolegovi, co si vyberie. Porovnavame vsak neporovnatelne - 11k/14k vs 25k. Ja si myslim, ze Stein ma vlastny dizajn Apollon/Triton. Ak mas na to ruku, tak su to velmi dobre hodinky. Apollony som mal - 3 lunety a ak kupis gumu a kov, tak mas nepreberne mnozstvo kombinacii a sme v limite 500 EUR. Teraz mam Vintage GMT a nie je im co vytknut.

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno

Nie som zastancom ziadnej znacky. Je iba na kolegovi, co si vyberie. Porovnavame vsak neporovnatelne - 11k/14k vs 25k. Ja si myslim, ze Stein ma vlastny dizajn Apollon/Triton. Ak mas na to ruku, tak su to velmi dobre hodinky. Apollony som mal - 3 lunety a ak kupis gumu a kov, tak mas nepreberne mnozstvo kombinacii a sme v limite 500 EUR. Teraz mam Vintage GMT a nie je im co vytknut.

Souhlas s Apollon, ale taky s tim, že záleží na ruce. Ani ne tak ta sirka, ale vyška me nakonec odradila. Mam ruku jak tintitko a to jsou chvile kdy me to hrozne štve :D

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk

Odesláno

No, jinde je, ale otázka je, vzhledem k jasnýmu zařazení Longines v rámci Swatch Group, jestli je to zrovna vejš :)

Můžeš prosím tohle nějak rozvést? Jaké jasné zařazení v rámci Swatch Group?

Odesláno

Kluk jako buk - a jak to dopadlo s těmi O2? Ty se mi naživo moc líbily - hlavně bíla verze na tahu, ale nikde jsem se o nich moc nedočetl.

Longines HC jsem měl možnost zkusit (sice quartz), pěkný kousek ale značka jako taková mi není moc sympatická a (světe div se), netuším proč. Sinn se mi líbí, ale určitě bych v této cenové hladině nazapomínal ani na Glycine Combat ikdyž jsem neměl tu čest, působí moc příjemně.

Každopádně už se pohybujeme na a spíše za hranicí 20k a pokud se vrátím k názvu tohoto tématu, tak je to vůči Steinum trošku nefér :) pořád si myslím, že poměr cena výkon je tam výborná (teď už jen překousnout ten look, ale to se tu řešilo nesčetněkrát).

Nikdy jsem se nedostal k napsání recenze. Měl jsem je rád, ale bylo na nich pár věcí, co bych udělal jinak, a zpracování nebylo dokonalý.

Combat Sub mám taky, jsou skvělý, ale zasloužily by si lepší tah a sponu.

Odesláno

vladacr: Todle myslim, zdroj swatchgroup: http://www.swatchgroup.com/en/brands_and_companies/watches_and_jewelry

Prestige and Luxury Range: BreguetHarry WinstonBlancpainGlashütte OriginalJaquet DrozLéon HatotOmega.

High Range: LonginesRadoUnion Glashütte.
Middle Range: TissotBalmainCertinaMidoHamiltonCalvin Klein watches + jewelry.
Basic Range: SwatchFlik Flak

Odesláno

Mě se Wardy/Tritony líbí moc. Jediné, co mi na nich maličko vadí je ten nápis Chr.Ward a pod tím to London. Přijde mi to jako módní značka a ne hodinářská. O historii firmy vím, něco jsem si naštudoval, ale stejně se toho pocitu nemůžu zbavit. Takže jestli mě něco odláká od koupě trojzubce, bude to tohle.

Přesně, ovšem logo Steinhartu na dvanáctce není o nic lepší.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...