Drtikol Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Odesláno 26. června 2015 Zdravím, rád bych prodal své G shocky a koupil spíše nějaké kovové nejlépe automaty a nebo kinetiky.Nejraději bych nějaké potápky, nejspíš Seika typuFranken Monster, Scuba, Ska 369 a pod.Preferuji větší velikost. Zápěstí mám cca 18 cm, ale velkou ruku. Cenově tak do 6 tis, mohou být i použité.Upřednostnil bych přesnější čas, s minimální odchylkou. U těch automatů nemám přehled, který strojek je přesnější.Měli byste nějaké tipy??? Díky za rady :-)
Bushman Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 A jaký pro to máš důvod? Automaty nikdy napůjdou tak přesně, jako třeba ty géčka, denní odchylka může být třeba 10 sekund i víc (ale i míň, pochopitelně). Navíc automaty jsou citlivé na otřesy - kolo, sekání dřeva a podobné činnosti jim neprospívají. Za 6 tisíc seženeš nový Hanowy (do konce června je na helveti 30 procent sleva) - to jsou quartzky se safírem, kde se až tolik o ně nemusíš bát. Mají spoustu modelů a jsou fakt pěkné. A jsou nové. Z automatů vybíráš dobře, Monstra jsou taky pořádný kus hodinek. Ale jestli jsi se rozhodl, že zahodíš géčka a pořídíš si automaty jen proto, že jsi se tady dočetl, že kdo nemá mechanický hodinky, je totálně mimo, tak si to ještě pořádně rozmysli, abys nebyl potom hodně zklamanej.
Drtikol Odesláno 28. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2015 Jaký důvod?? Prostě mám rád změnu. S těma co mám jsem moc spokojenej. Jsou to Aviatory Gw 3500a rádiem řízené plus solar a žádná starost. Jenže bych prostě chtěl už něco jiného.Bral bych nějaké kovové, větší. Ty géčka jsou v plastu a až moc pohodlné a na ruce je skoro necítíš. Jako ta odchylka u automatů je asi jak kdy na co trefíš. Ale těch 10s za den se mi zdá docela dost.Jako dřevo nesekám, na kole nejezdím a nic takového nedělám, tak by mi to asi nevadilo v automatu.Ale právě, že třeba ty Seika Kinetic půjdou přesně, tak ty jsem měl na mysli nějaké.Jinak díky za tip, na ty Hanowy mrknu, ale preferoval bych spíše nějaké bezúdržbové ne quartzky.
Bushman Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 No tak co je víc bezúdržbového, než quartzky? Jednou za pár let nová baterka, jinak nic. Jestli jsi měl solární rádiovky, tak nic bezúdržbovějšího neseženeš. Tak třeba nějaké solární citizeny, skvělá je řada promaster, ale to je o jiných penězích. Kinetic má taky rotor, který nenatahuje strojek, ale nabíjí akumulátor, takže citlivost na otřesy je stejná, jako u automatů. Přesnost těch běžných seiko strojků třeba 4R36 je podle údajů výrobce až -35 / +45 sekund za ten. V praxi je to většinou mnohem méně, dá se doštelovat, ale nečekej to, na co jsi zvyklý od quartzek.
Paw Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 Přecházel jsem od kineticu k automatu. Jestli chceš přesný hodinky, který při pohybu "rachtaj" (točí se rotor), ber kinetic, bez rachtání ecodrive,... Jestli ti nevadí nepřesnost a jsi ochoten akceptovat, že občas můžeš najít hodinky zastavený (malá rezerva nátahu), ber automaty. Za sebe můžu říct, že to byl krok správným směrem. Je s tím sice trochu víc práce (seřizování, dávání do winderu), ale stálo to za to.
bohus76 Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 Přesný čas = Kvarc. Hodinky se srdcem jedině automat či mechanický nátah.Sám mám rád hodinky se srdcem,byť nepřesné cca 5-10vteřin denně.Kdo dnes chodí na deset vteřin přesně?
Návštěvník Kamil Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 Kineticu bych se nebál. Jedny nosím nepravidelně už pár let a bez sebemenších problémů. Přesnost moc neřeším, ale budou dělat pár vteřin za měsíc. Být tebou poohlédnu se po něčem takovém nebo tady. Oboje byly v pohodě.
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Co třeba tyto potápky eco drive? Tak jako nevypadají zle :-) Takový styl se mi líbí :-)
McStinger Odesláno 29. června 2015 Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Ešte sa pozri na BN0150 alebo BN0151
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Jinak díky všem za rady :-) Každej má svůj vkus a tak to má být. Dost lidí ti řekne na co takové hodinky, když máš mobila??Ale oni to nepochopí, že když to máš na ruce pomalu 30 let, tak se nezměníš.Hodinky jsou prostě hodinky. Kdysi jsem měl automaty, ale tam jsem i klidně za 5 dní to měl cca o 4 min a to mi fakt vadilo.Ale myslím si, že jsou i automaty, kde to není tak hrozné, ale trefit na ně. Kdyby za týden do minuty, tak ještě bych uvažoval.A ta rezerva nátahu mě netrápí, hodinky mám na ruce i když spím, takže toho se nebojím, že by se zastavily. Ale hodinky na klasickou baterku nechci. Poohlídnu se po těch Seiko Kinetic a nebo Citizen Eco drive.Prostě nechci je pak někam nosit aby měnili baterku a dělali zkoušku vodotěsnosti, měl bych blbý pocit.Mám rád to, když vím, že to nebylo ještě rozdělané, prostě originál. A moje představaje je nejlépe kovové, větší a klidně i těžší můžou být. Aspoň vím, že je mám na ruce :-) Jinak díky moc za tipy!!! Mrknu na to a snad něco už ulovím. Teď mi na ebay jedny utekly :-(, tak uvidíme, dražím další :-) Kdybych měl nějaké vyhlídlé, tak je sem určo hodím :-) Ještě jednou díky moc :-)
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Ešte sa pozri na BN0150 alebo BN0151 Díky za tip mrknu :-)
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Ještě mám zálusk na tyto :-) http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=331588397664&globalID=EBAY-US
bohus76 Odesláno 29. června 2015 Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Jinak díky všem za rady :-) Každej má svůj vkus a tak to má být. Dost lidí ti řekne na co takové hodinky, když máš mobila??Ale oni to nepochopí, že když to máš na ruce pomalu 30 let, tak se nezměníš.Hodinky jsou prostě hodinky. Kdysi jsem měl automaty, ale tam jsem i klidně za 5 dní to měl cca o 4 min a to mi fakt vadilo.Ale myslím si, že jsou i automaty, kde to není tak hrozné, ale trefit na ně. Kdyby za týden do minuty, tak ještě bych uvažoval.A ta rezerva nátahu mě netrápí, hodinky mám na ruce i když spím, takže toho se nebojím, že by se zastavily. Ale hodinky na klasickou baterku nechci. Poohlídnu se po těch Seiko Kinetic a nebo Citizen Eco drive.Prostě nechci je pak někam nosit aby měnili baterku a dělali zkoušku vodotěsnosti, měl bych blbý pocit.Mám rád to, když vím, že to nebylo ještě rozdělané, prostě originál. A moje představaje je nejlépe kovové, větší a klidně i těžší můžou být. Aspoň vím, že je mám na ruce :-) Jinak díky moc za tipy!!! Mrknu na to a snad něco už ulovím. Teď mi na ebay jedny utekly :-(, tak uvidíme, dražím další :-) Kdybych měl nějaké vyhlídlé, tak je sem určo hodím :-) Ještě jednou díky moc :-)Aby ses nedivil i u Kinetiků je akumulátor,který Ti může odejít stejně jako baterka,abys pak nebyl rozčarován.
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Tak jak koukám každý mechanismus má své pro a proti. Záleží jak dlouho ta baterie v Kinetikach vydrží. Třeba měl jsem solárka několikrát a byl problém asi jenom u jedních, ale těm už skoro 10 let bylo. Uvidím na co narazím a zkusím to nebo to ;-)
bohus76 Odesláno 29. června 2015 Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Je to přesně jak říkáš,zrovna to může být kus co byl ve výloze a pražilo na něj slunce a může být po akumulátoru za chvíli a nebo taky vydrží 10let.On zase pak může být problém např. po 10letech zrovna ten daný typ koupit.Jak píšeš,vše má své pro a proti.U automatů je zase přesnost +- cca 15-20vteřin denně.Ale zase mají srdce ty mechaniky.Vyber si sám.
Drtikol Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Tak jsem vydrazil Seika skz271. Tak jsem zvedavej az dorazi, jsk s nima budu spokojen ;-) http://m.ebay.com/itm/331588397664
Kid_A Odesláno 29. června 2015 Nahlásit Odesláno 29. června 2015 (upraveno) Co třeba tyto potápky eco drive?Peknej kousek. Sluselo by jim urcite i nejaky nato... Upraveno 29. června 2015 uživatelem Kid_A
Drtikol Odesláno 5. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Tak už mi přišly a docela rychle. Zatím je mám 1 den a jsem spokojen. Tady jedna fotečka :-) Jsou docela ve slušném stavu :-)
Drtikol Odesláno 5. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2015 :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se