Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Do originálního tahu se nedají zasunout silnější stěžejky? Pokud si dobře pamatuji, tak tah u ray má hodně úzké dírky na provlečení stěžejek.

Upraveno uživatelem Ruiz.aw
  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak tak, stávající průměr tahu je akurát na origo stěžejky, taky se to tady někde řešilo.

Odesláno

Problém není kvalita stěžejek, ale jejich průměr. Pokud zachováš origo tah, tak tam silnější stěžejky prostě nedostaneš a ty stávající se ohýbají.

OK, beru na vědomí. Stejně jsem plánoval koupi nějakého Oyster tahu.
Odesláno

Třeba se dá použít jako stopky a někdo ji používá na počítání piv :). Ale je to hezký doplněk a slouží také jako dobrá ochrana sklíčka před nárazy, většinou pobere všechny rány určené sklíčku.

Počítání piv je výborné užití :D Pro mě osobně ne zas tak užitečné, ale asi tím půjdou počítat i jiné jednotky.
Odesláno (upraveno)

Stěžejky se sice ohýbají, ale není to hrozný. Já je nosil denně rok a další rok nepravidelně a nijak zvlášť jsem je nešetřil. Po dvou letech jsem je dával na kůži a už byly trochu ohnuté, tak jsem je vyměnil a jedu dál, pohoda.

S aftermarket tahy budeš mít problém, nebudou ti sedět koncovky.

Nebo koukni na Orientí suby, ale parametrově jsou horší

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nebo připlatit za M-force

SEL03005Y0-1.jpg

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

Seiko ma lepsi strojek. Me Orient naopak prijde mene pohodlny,protoze ma vysoke dynko a hodinky tak maji tendenci se na ruke kyvat. Navic Seiko ma vetsi prumer stezejky,takze nehrozi ohybani a pripadny pad hodinek,jak se deje u Orientu. Nejlepsi modrou maji Mako. Mako xl bych vynechal,protoze nesviti. Spis by se mohly porovnavat Ray a snzf15 nebo snzf13

Díky moc za tip na ty SNZF modely. Ta 13 vypadá lákavě, ale musel bych tu modrou vidět naživo, je dost světlá.
Odesláno

Stěžejky se sice ohýbají, ale není to hrozný. Já je nosil denně rok a další rok nepravidelně a nijak zvlášť jsem je nešetřil. Po dvou letech jsem je dával na kůži a už byly trochu ohnuté, tak jsem je vyměnil a jedu dál, pohoda.

S aftermarket tahy budeš mít problém, nebudou ti sedět koncovky.

Nebo koukni na Orientí suby, ale parametrově jsou horší

attachicon.gif cer00008d0.jpg

Nebo připlatit za M-force

SEL03005Y0-1.jpg

Proč mám kouknout na suby? Sedí na ně aftermarket tahy? Bohužel nemám rád to zvětšovací sklíčko.
Odesláno

Díky moc za tip na ty SNZF modely. Ta 13 vypadá lákavě, ale musel bych tu modrou vidět naživo, je dost světlá.

Nechci Ti kazit radost, ale SNZF13 už bude celkem oříšek sehnat. Jinak modrá je v pohodě a moc pěkná, ale je fakt, že je trochu světlejší než u Ray / SKX.

Odesláno

Akorát nevím, jestli je to za slušnou cenu:

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/8927-hodinky-seiko-5-sports-snzf13k1-automatic-diver.php

Nebo tady, ale nemaj asi skladem, jinak tam by se daly omrknout:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snzf13k1

nebo se ještě zeptat v Altru, jestli je nemají skladem na omrknutí.

Díky za odkazy. A ohledně té ceny. Nějakou dobu teď budu v USA, tak plánuji nákup hodinek přes Amazon. Ty Orient a Seiko tam mají za velice dobré ceny.
Odesláno

Mám relativně velké ruce a zvládám nosit i 39 mm velké Tissot PRC 200, přitom jsem zvyklý nosit 43 mm hodinky.

Takže, co se velikosti týče, budou podle mě uspokojivé oboje.

Odesláno

K Rayom by som ešte doplnil...Na živo vyzerajú o dosť lepšie jak na fotkách. Orámované indexy a celkom fajn ťah. Avšak,plechové koncovky nie vždy sedia na fest a pri pohybe ruky vydávajú ta?ý plechový zvuk. S dátumom som problémy nemal a šli dosť presne. Každopádne moje Raye skončili vrátením peňazí kvôli zaseknutej lunete. Ja som si vyštrbil swiss nožík,porezal prst a ich servis v Ostrave to opraviť nevedel a náhradné púzdro nemali...Ak je v tebe kus Nilesa Cranea kúp si iné hodinky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mel jsem modre raye, byl jsem velice spokojeny v kombinaci s hnedym remenem nebo rios bass moc pekne...seika mel kamos a jsou vic tool a vadila mi na nich korunka na 16hod...za me ray

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...