michalval Odesláno 20. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 před 13 minutami, siwi napsal: Jo, tyhle citróny musí mít rád každý Díky. Doufám, že budou fungovat ještě dloooouho. Malá odbočka: když jdu na pokec k našemu nejmenovanému libereckému hodinářskému mistrovi, kterého všichni znáte, tak v souvislosti s jeho léty praxe získanou "profesionální skepsí" mě vždycky varuje, že ladičky a digitálky můžou kdykoliv přestat fungovat. No ale jak víme, mnoho z nich i po 40 i více letech naštětsí funguje. Je ale pravda, že mi taky říká, že bych neměl nosit hodinky ani do vody - prý může selhat stěžejka, těsnění. Má pravdu, ale já jsem v podstatě raději, že nejsem hodinář a že si tyhle věci užívám bez znalosti podstaty věcí. Stejně jako jsem třeba rád, že nejsem gynekolog Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. července 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2021 Je to pravda. Asi každému z nás se tady už někdy stalo, že měnil baterii ve fungujících digitálkách, které se pak už nerozběhly. Někdo si to dokáže opravit a jinému zůstanou jenom oči pro pláč... Ale faktem je, že těch fungujících kouků je pořád ještě dost a zdaleka ne všechny jsou od věhlasných značek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 21. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2021 V 20. 7. 2021 v 6:01, zilog napsal: Zdar, krásné fotky, a ty katalogové listy... už to tu procházím asi pátou hodinu. Nemohu se nabažit, díky moc. Ale pořád tajně doufám, že najdu odpověď na jednu záhadu... a sice, kdo přišel s tím nejlevnějším, nejrozšířenějším modulem jednočudlíkových digitálek? To jsou ty, co mají 18:88 displej, buzený jen z horní strany (předtím, ještě na konci 70tek, byl monplanární, tj. co segment, to přívodní vodič). Je to geniální trik, a pokud někoho zajímají detaily, tak koukněte třeba sem (a dole do odkazu v diskuzi, tam to probírám do detailu)... https://www.facebook.com/xcimbal/posts/10222182421003014 Ahoj vítej na fóru. Jsem FB negativní takže se nedostanu na tvůj odkaz. Ale podle mého názoru vzniklo více těchto modulů od více firem. Která byla úplně první nevím. Možná Mondaine nebo ESA. Já mám Odyssey, ale neměl jsem je ještě nikdy otevřený. Tak nevím jestli mají display s kontakty shora. Jen vím, že jsou z doby kdy i jednoduché základní digi byly dělané pořádně: kov, sklo a screwback. Takže ´70. Dneska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 22. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2021 Tak hádanka kluci... Na první a možná i na druhý pohled se to tváří jak nějaké Seiko z řady A 159 - 158 atd... Včetně otevírání pro výměnu baterie, modulu a dokonce funkčního repráčku... Na třetí pohled už je vidět, že to Seiko není... Ale co to teda sakra je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 22. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2021 Evokuje mne to tyto Sanyo...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 23. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2021 Podoba tam je, mohlo by to být ono... Ale chtělo by to vidět modul... Nikdo nemá nic podobného? @Gombo? Bych se divil:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 23. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2021 Mam take niekde v sufliku. Dokonca mam aj kopiu Seiko M158 -5000 a to zobrazenie displeja je na nerozoznanie od originalu. Musim pohladat a supnem ich sem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 23. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2021 Konstrukčně je to modul Sanyo a jinak hodinky vypadají jako Timetron, nebo jak se to jmenovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 24. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2021 Jo bude to nejspíš TimeTon... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 2. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2021 Stará poctivá práce. Jednoduchý modul, ale pouzdro není žádné bláto z Hong Kongu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Zaujimave dnes ozivene “stvorgombikove” . Nemaju stopky a rozlozenie tlacitok je tiez ine. Datum len den v mesiaci namiesto sekund.. Zvuk alarmu je ako zvuk cvrcka. Dobre dobre! Tah ide hned do ultrazvuku… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Sem si dovolil, velmi amatérsky, natočit takovou malou prezentaci Casia CA-951, protože jsou to, aspoň z mého pohledu, docela zajímavý digitálky. Tak kdyby to někoho zajímalo:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 No ja taky oslavuju.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Kdyby mel nekdo to male vicko na baterku,mel bych zajem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Video casio nosek super, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Video jsem zkoukl se zájmem. Pěkný pokračuj dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wezr Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Video pekny, pamatuju jak mi to prislo jako zazrak, ze hodinky hrajou. Taky jak s nima smelili vekslaci pred tuzexem... Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 4. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2021 Jedny cinsky krasky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 4. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2021 Video i Seika nádhera! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se