t2 Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2014 To že nejsou na ebay teď nic neznamená. Mohou se tam objevit každým dnem. Tissotky uložit do šuplíku a čas od času se kouknout. A ono to třeba časem vyjde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2014 (upraveno) No tak z toho jsem měl obavy. Jak ale říkám, není to srdcovka a takový prachy do toho investovat určitě nebudu. Ale pokud by někdo věděl lepší cestu, budu moc rád.Jsou pekny, idealni si je vzit na projizdku CXem... :-) Jinak ja radim vyckat, sledovat ebay, ono se neco objevi... viz napriklad: http://www.ebay.com/itm/OMEGA-1640-QUARTZ-DIGITAL-CIRCUIT-PART-9600/121209785846Je to presne opacnej kus, nez potrebujes, ale displej treba taky jednou vyplave... Edit: Hledej krome Tissot F1 i Omega SensorQuartz (stejny kalibr i displej) Upraveno 5. května 2014 uživatelem Pirx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel hb Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2014 Kluci, moc děkuju za rady, ten jeden kousek na Ebayi je fakt darda, pokud se to opravdu takhle pohybuje, možná bych měl zvážit nějakou investici. Pirx: CXo už , bohužel, nemám, ale cena na Tvém postu taky není zanedbatelná, za to mám pěkný Orienty v automatu. Ale budu to sledovat, už jsem si udělal alespoň nějakou představu, takže dík moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2014 (upraveno) Ahoj kluci, dostaly se ke mně od kolegy jedny digitální Tissotky F1, bohužel mají částečně vyteklý display a dle vyjádření hodináře nemá cenu je opravovat. Nicméně tah, pouzdro i sklíčko je ve velmi dobrém stavu a jedná se o celokovové provedení, tak jsem si říkal, že by někdo mohl s tou opravou pomoci nebo poradit, kde sehnat jiný display. Já se o digitálky moc nezajímám, ale tyhle se mi docela líbí, měly by být částečně dotykové a dovedl bych si je představit na ruce. Kolega mi je přepustil a leží mi tady bez ladu a skladu, tak bych je rád vytáhl z hrobu. Asi to nebude nějaký topový model a možná opravdu nemá cenu se tím zabývat, ale proto sem píšu a poprosím odborníky (casiotron, t2 a ostatní) o radu. Nevím, ze kterého jsou roku a tak jsem je možná zařadil do špatné sekce, byl to jen nástřel. Moc děkuji K těm hodinkám ti můžu poradit jen jediné: v těch krásných Tissotech tepal strojek OMEGA 1640. Tak si vzít na pomoc strýčka Google a zjistit, v jakých hodinkách byl tento strojek ještě použit a hledat a hledat a hledat... Ze všech použitých hodinek s tímto srdcem by ti měl displej do těch tvých sedět... Případně vyměnit celý funkční strojek do tvého pouzdra. A nezapomínej hledat na ebay i v tzv. LOTech, to znamená v sadách hodinek. Občas se to tam prodává na kila a když to pozorně prohlídneš, možná ho někde zahlídneš... Upraveno 6. května 2014 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 9. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2014 Dovoluji si odkaz do prodejního vlákna: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72412-prod%C3%A1m-casio-m-15/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Samotný LCD displej jsem už na ebay viděl, není to zas dlouho, ale nevím, za kolik to bylo. Asi 50 ale nevim jestli USD, GBP nebo EUR....Jinak je pravda, že sehnat vrak těchto, nebo Omega se stejným modulem je asi "nejsnazší", v žádném případě bych se jich nezbavoval. Skoro všechny vraky, co jsem kdy viděl, měly displej OK.Ahoj kluci, dostaly se ke mně od kolegy jedny digitální Tissotky F1, bohužel mají částečně vyteklý display a dle vyjádření hodináře nemá cenu je opravovat. Nicméně tah, pouzdro i sklíčko je ve velmi dobrém stavu a jedná se o celokovové provedení, tak jsem si říkal, že by někdo mohl s tou opravou pomoci nebo poradit, kde sehnat jiný display. Já se o digitálky moc nezajímám, ale tyhle se mi docela líbí, měly by být částečně dotykové a dovedl bych si je představit na ruce. Kolega mi je přepustil a leží mi tady bez ladu a skladu, tak bych je rád vytáhl z hrobu. Asi to nebude nějaký topový model a možná opravdu nemá cenu se tím zabývat, ale proto sem píšu a poprosím odborníky (casiotron, t2 a ostatní) o radu. Nevím, ze kterého jsou roku a tak jsem je možná zařadil do špatné sekce, byl to jen nástřel. Moc děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Několik příspěvků, co sem teď dám, bych nazval: DIGI MEISTER - ANKER, CO NEBYLY V ŽÁDNÉM KATALOGU QUELLE. Není mi známo, že by se značka Meister - Anker prodávala ještě někde jinde, než v řetězci Quelle, přesto asi 15 - 20 % hodinek této značky v mé sbírce nebylo v žádném katalogu Quelle od katalogu podzim-zima 1973-74 do 90. let. A to mám ještě některé francouzské katalogy Quelle a tam byly shodné hodinky, jako v katalogách německých, akorát typů bylo méně. Některé hodinky ještě nemám nafocené a použiji foto původních majitelů, autoři snad odpustí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 První typ bych odhadoval na rok 1980. Stejný modul, jako je v těchto, mám i v jedněch Beltime, které jsou navíc úplně stejné, akorát ne "zlaté". (Foto původní majitel.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Další typ bych myslel je nejspíše rok 1982. (Foto původní majitel.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Další typ může být stejně dobře už rok 1979 jako několik dalších let až do poloviny 80. let....Tady fakt nevím. (Foto původní majitel.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 (upraveno) Další typ (myšleno samozřejmě digi vpravo), bych odhadoval na rok 1978. Takový typický typ na tento rok, přesto v žádném katalogu nejsou. Ještě jsem je neměl otevřené, možná, až je uvidím uvnitř, rok ještě přehodnotím, ale takhle myslím jasný 1978. (Foto původní majitel.)EDIT: foto jsem musel takto blbě zmenšit, nic lepšího mě zrovna nenapadlo, až vyfotím mé foto, tak ho sem dám.MA-1978.docx Upraveno 12. května 2014 uživatelem casiotron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Tento typ bych odhadoval nejspíše na rok 1981 nebo 1982. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Tyto jsem sem už jednou dával z jiného důvodu, jinak bych to odhadoval na rok 1974. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Tyto jsou s největší pravděpodobností také rok 1974 nebo 1975, podobné v katalogu jsou, ale přece jen se trochu liší. Už jsem je tu také někde dával. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 díky zase za krásné obohacení naší rubriky, kousky jsou to jeden lepší než druhý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
led.zep Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Na tomhle vlákně vždycky pookřeju - ke starým digitálkám (a k digitálkám vůbec, ale k těmhle zvlášť) mám sentimentální vztah, asi jako k magnetofonové kazetě - obojí mělo svůj zlatý věk v době mého dospívání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. května 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 Na tomhle vlákně vždycky pookřeju - ke starým digitálkám (a k digitálkám vůbec, ale k těmhle zvlášť) mám sentimentální vztah, asi jako k magnetofonové kazetě - obojí mělo svůj zlatý věk v době mého dospívání Přesně takhle to mám taky. Proto mám vždycky velikou radost z každého ne CASIO přspěvku. Díky Casiotrone :-D Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2014 (upraveno) Moooc pěkný Hlavně ty z postu 1069 a 1073 a 1074. Bravo, Fakt SUPER! Upraveno 12. května 2014 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 Tady další z řady Meister - Anker, co nebyly v žádném katalogu Quelle. Podle tvaru bych to odhadoval jasně na rok 1978, ale zase vzhledem k tomu, že nemají žádné funkce kromě času (pravděpodobně nemají, ještě jsem je neotevíral a nezprovozňoval, ale nemají žádné přepínací tlačítko) a přitom mají dva nařizovací knoflíky, tak to je posouvá zpět až někam k roku klidně 1975 nebo 1976. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 Tady jsou zase jedny, které jsou v katalogu Quelle bez značky, přestože se normálně vyráběly jako Meister - Anker. Zde foto z katalogu Quelle podzim - zima 1976/77. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se