siwi Odesláno 3. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 No, tak to jsou teda úlovky. Tyhle typy jsem ještě neviděl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 no samozřejmě, jako vždy, nádherné vintážní kusy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 (upraveno) Tyhle ankery asi budou mít původ v Mondaine: Nejde o ten samý model, ale spíše o popisy a jiné podobnosti jako tah. Upraveno 3. června 2014 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2014 Můžu se jen zeptat - zdá se mi to, že na fotce v katalogu jsou čísla nějaké rozsypané a nakřivo? Na živé fotce pak ne, ale v inzerci jsem si všimnul na hodinkách Casio Melody, že čísla jdou taky nějak zešikma, je to nějaká vada LCD nebo snad je strojek pootočený? I když pak by asi neseděly tlačítka, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Ne ne, v katalogách byly číslice domalovávány dodatečně a někdy absolutně nesouhlasil tvar číslic nebo rozmístění. To bych mohl taky v nějakém příspěvku ukázat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Jasně, jde původně o tento modul, celá 70. léta se táhl u Mondaine v podstatě stejný modul, akorát funkce přibývaly. Na začátku čtyřmístný displej, potom šestimístný. Potom přibyly stopky a potom i budík, případně 2. čas. To tady taky šoupnu.meister anker - mondaine.jpgTyhle ankery asi budou mít původ v Mondaine: aaaP4070004.JPGNejde o ten samý model, ale spíše o popisy a jiné podobnosti jako tah. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Zde několik fotek hodinek s modulem Mondaine. zde jsou to ty nahoře zde druhé zprava zde jsou ty nejstarší, které jsem sem už někde dával a takto vypadá samotný modul, po celou dobu výroby se základní vzhled moc neměnil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Tady dám příklad domalovávání číslic na fota v katalogách. Zde jedny Meister - Anker ve dvou verzích, se čtyřmístným a šestimístným displejem z roku 1978. Zde je potom foto z katalogu Quelle podzim - zima 1978/79 a je jasně vidět, že číslice mají jiný tvar a velikost. Jedná se moduly značky Timeband a není mi známo, že by v některých z těchto hodinek byl modul jiný, třeba s takovými číslicemi. Zde jde ještě navíc o to, že tvůrci katalogu využili pro vystavení původní fotku verze se čtyřmístným displejem, která je hezčí tím, že má větší logo značky, modrý podklad sklíčka nemá bílý okraj a má dole číslo "65" (na fotce je vidět, že číslo "65" je dodatečně z fota odstraněno). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 4. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Teda - ani ve snu by mě nenapadlo, že ty čísla na displejích jsou nebo byly v katalozích domalovávané !!! To vážně díky za osvětu. A jinak na mě při pohledu na ty stránky katalogů parádně dýchla nostalgie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 4. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2014 Na živé fotce pak ne, ale v inzerci jsem si všimnul na hodinkách Casio Melody, že čísla jdou taky nějak zešikma, je to nějaká vada LCD nebo snad je strojek pootočený? I když pak by asi neseděly tlačítka, ne? No je to trochu pootočený, ale ne moc to by pak ta tlačítka neměla kontakt. Tady je jiná fotka kde to je lepší vidět: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 5. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2014 Díky za info. Miluju digitálky a tyhle staré kousky jsou fakt nádherné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NočníChodec Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 Prosím o pomoc s určením výrobce digitálních hodinek.Tyto hodinky jsem vlastnil zhruba od roku 1979 a později jsem je zcela opotřeboval a rozebrané vyhodil.Dnes mne to mrzí a rád bych je koupil ve sběratelském stavu.Ty moje měly mosazné poniklované pouzdro a nerezový tah na klips.Měly značení CASIO LCD QUARTZ na modrozeleném podkladu. Přikládám fotky hodinek pod různými prodejnímy značkami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 Ty první nesou na sobě značku Texas Instruments, ty poslední jsou jedny z prvních Kessel, cca rok 1977 - 1980. Hodně by ti mohly pomoci tyto databáze: raredigitalwatches.com/ digitalwatchlibrary.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NočníChodec Odesláno 15. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2014 Děkuji.Stalo se to, že jsem našel stejné hodinky pod dalším jménem dodavatele.Pomalu opouštím myšlenku že jsem měl skutečná Casia a začínám hledat podle značení ?strojku?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 20. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2014 Jen jako zajímavost z archivu obrázků: Casio F90 a J50. Ta zajímavost je použití pouzdra z Casio s digihrou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Onehdy jsem dostal od známého pár retro fotek, kdy byly mimo jiné i tyto hodinky - dokáže někdo vysvětlit, jak fungovaly, resp. k čemu byly? Na netu pár zmínek o nich je, ale z nich jsem toho moc nepochopil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Podle mě jsou to hodinky s digihrou. Něco jako bingo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 (upraveno) Onehdy jsem dostal od známého pár retro fotek, kdy byly mimo jiné i tyto hodinky - dokáže někdo vysvětlit, jak fungovaly, resp. k čemu byly? Na netu pár zmínek o nich je, ale z nich jsem toho moc nepochopil. HAyqXTfnaM17d_Idl95KA0Js1Z-CKwA-S69hSNc48vrSRVFVBlc-dF7NoNdqWaxjR-W477E.jpgDie deutsche Lotto-Uhr, Spiel 7 aus 49 s generátorem náhodných tipů Upraveno 14. září 2014 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 15. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2014 Frostie: takže hodinky pro hráče Lota, co jim generují náhodné tipy, které si pak mohou vsadit ve skutečné hře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 15. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2014 Frostie: takže hodinky pro hráče Lota, co jim generují náhodné tipy, které si pak mohou vsadit ve skutečné hře?genau so Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se