Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Můžu se jen zeptat - zdá se mi to, že na fotce v katalogu jsou čísla nějaké rozsypané a nakřivo? Na živé fotce pak ne, ale v inzerci jsem si všimnul na hodinkách Casio Melody, že čísla jdou taky nějak zešikma, je to nějaká vada LCD nebo snad je strojek pootočený? I když pak by asi neseděly tlačítka, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, jde původně o tento modul, celá 70. léta se táhl u Mondaine v podstatě stejný modul, akorát funkce přibývaly. Na začátku čtyřmístný displej, potom šestimístný. Potom přibyly stopky a potom i budík, případně 2. čas. To tady taky šoupnu.

attachicon.gifmeister anker - mondaine.jpg

Tyhle ankery asi budou mít původ v Mondaine: 

attachicon.gifaaaP4070004.JPG

Nejde o ten samý model, ale spíše o popisy a jiné podobnosti jako tah.

Odkaz ke komentáři

Tady dám příklad domalovávání číslic na fota v katalogách. Zde jedny Meister - Anker ve dvou verzích, se čtyřmístným a šestimístným displejem z roku 1978. post-97-0-72594400-1401880776_thumb.jpgpost-97-0-31900000-1401880797_thumb.jpg

Zde je potom foto z katalogu Quelle podzim - zima 1978/79 a je jasně vidět, že číslice mají jiný tvar a velikost. Jedná se moduly značky Timeband a není mi známo, že by v některých z těchto hodinek byl modul jiný, třeba s takovými číslicemi. Zde jde ještě navíc o to, že tvůrci katalogu využili pro vystavení původní fotku verze se čtyřmístným displejem, která je hezčí tím, že má větší logo značky, modrý podklad sklíčka nemá bílý okraj a má dole číslo "65" (na fotce je vidět, že číslo "65" je dodatečně z fota odstraněno).post-97-0-27013300-1401881192_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Teda - ani ve snu by mě nenapadlo, že ty čísla na displejích jsou nebo byly v katalozích domalovávané !!! To vážně díky za osvětu. A jinak na mě při pohledu na ty stránky katalogů parádně dýchla nostalgie.

Odkaz ke komentáři

Na živé fotce pak ne, ale v inzerci jsem si všimnul na hodinkách Casio Melody, že čísla jdou taky nějak zešikma, je to nějaká vada LCD nebo snad je strojek pootočený? I když pak by asi neseděly tlačítka, ne?

No je to trochu pootočený, ale ne moc to by pak ta tlačítka neměla kontakt. Tady je jiná fotka kde to je lepší vidět:

post-673-0-95621100-1401891754_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Prosím o pomoc s určením výrobce digitálních hodinek.

Tyto hodinky jsem vlastnil zhruba od roku 1979 a později jsem je zcela opotřeboval a rozebrané vyhodil.

Dnes mne to mrzí a rád bych je koupil ve sběratelském stavu.

Ty moje měly mosazné poniklované pouzdro a nerezový tah na klips.

Měly značení CASIO LCD QUARTZ na modrozeleném podkladu.

Přikládám fotky hodinek pod různými prodejnímy značkami.

TI.JPG

UNISX.JPG

IMADO.jpg

KESSEL.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty první nesou na sobě značku Texas Instruments, ty poslední jsou jedny z prvních Kessel, cca rok 1977 - 1980.

Hodně by ti mohly pomoci tyto databáze:

raredigitalwatches.com/

digitalwatchlibrary.com

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Onehdy jsem dostal od známého pár retro fotek, kdy byly mimo jiné i tyto hodinky - dokáže někdo vysvětlit, jak fungovaly, resp. k čemu byly? Na netu pár zmínek o nich je, ale z nich jsem toho moc nepochopil.

attachicon.gifHAyqXTfnaM17d_Idl95KA0Js1Z-CKwA-S69hSNc48vrSRVFVBlc-dF7NoNdqWaxjR-W477E.jpg

Die deutsche Lotto-Uhr, Spiel 7 aus 49 s generátorem náhodných tipů

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...