Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Tak tady jsou moje Montany, jak jsem se o nich v úterý zmiňoval.

To je neuvěřitelný - skoro stejný hodinky, jako má siwi, přišly nám ve stejný den, oba je máme v NOS stavu s fólií na sklíčku (já teda se škrábancem na displeji i na dýnku). siwi, ještě řekni, že je máš taky od Manťáka :D

Trochu víc jsem se o nich rozepsal ve svém chlubicím vlákně.

Pár fotek

post-33141-0-66687200-1424373094_thumb.jpg

post-33141-0-32738100-1424373108_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Tak po čase sem dám zase jedny z oblasti "upravované fotky v katalogu". Foto z katalogu Neckermann 1979/80 a skutečné Tempic. Nejen, že displej je jako vždy domalovaný, ale na fotu chybí masivní tlačítka, asi se někomu nelíbily. Dokud jsem je neměl ve sbírce v reálu, tak jsem si vždycky říkal, jak se asi ovládají. Jinak tento modul byl tehdy poměrně využívaný, byl i v hodinkách jiných značek, např. Meister - Anker. Jednalo se o poměrně nadupaný modul, jeden z vůbec prvních s melodií (melodie pouze 7,5 vteřiny dlouhá), dále měl druhý budík, stopky, odpočítávač, hodinový signál. Stopky a odpočítávač nelze používat současně (stejně jako např. u Casio modulu 82, 142, 407, 408 atd). Na obrázcích těchto hodinek bývají vždy současně všechny ikonky funkcí, což je tedy nemožné.

post-97-0-06178800-1425968106_thumb.jpgpost-97-0-50591300-1425968158_thumb.jpgpost-97-0-89006600-1425968184_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak tady jsou moje Montany, jak jsem se o nich v úterý zmiňoval.

To je neuvěřitelný - skoro stejný hodinky, jako má siwi, přišly nám ve stejný den, oba je máme v NOS stavu s fólií na sklíčku (já teda se škrábancem na displeji i na dýnku). siwi, ještě řekni, že je máš taky od Manťáka :D

Trochu víc jsem se o nich rozepsal ve svém chlubicím vlákně.

Pár fotek

attachicon.gifIMG_8829.JPG

attachicon.gifIMG_8836.JPG

A hele...moje bývalé vietnamské hodinky za kilo na trhu v sobotu na náměstí..už jsem zapomněl, jak pěkné vlastně byly...klidně bych z nostalgie zakoupil znovu.

Odkaz ke komentáři

Panove, nekdy kolem roku 1994 jsem si koupil hodinky, nevite nahodou, jake to mohly byt? :goof:

Vidim to jak dnes. Praha Vrsovice, Moskevska ulice. Malickej kramek, nevim co to bylo, mozna videopujcovna, nebo nejakej bazar... ve vyloze v podstate nic nebylo, krome tehle hodinek.

Byl to stejnej typ, jak Montana.

Nebyly to ale Montany, pouzdro bylo hezci, takovy jako lip vyrobeny, nez u Montan.

Jak Montany mely cervenej a modrej prouzek, tak tyhle mely zelenej, a asi i zlutej.

Nemely melodie, budik jenom pipal... pip pip.....pip pip....pip pip...

Co je ale podstatne a co se mi moc libilo, byla moznost prepnout zobrazeni datumu dle mistnich zvyklosti, tj. bud MM-DD jak Montany, nebo DD-MM.

Co je ale nejpodstatnejsi, byly totiz vodotesne! Bylo to na nich napsano tak, ze by tomu nikdo neveril, ale fakt byly!

V te vyloze totiz byly vystavene v pulitru RaJ naplnenem vodou.

Ja jsem se s nima bezne koupal a ve vane pod vodou poslouchal jak pipaj a normalne to vydrzely.

Pak jsem o ne prisel a nikdy jsem uz takove nikde nevidel.

Nesetkali jste se s nimi?

Odkaz ke komentáři

Velice zajímavé. Bohužel ti ale nijak nepomohu. Takové hodinky jsem nikdy neviděl. Jen možnost přepnout si datum dle našich zvyklostí měly i běžné Kesselky. To ti ovšem nijak nepomůže, já vím... :-(

Odkaz ke komentáři

Aha, ja mel Montana (psano takto, nikoli MONTANA), ktere jsem nasel na Strbskem Plese v hline mezi kamenim, ktere mely 16 melodii (jen napsano) a datum prepinaci nebylo.

Ty vodotesny bych fakt rad nekdy nasel... ja na ne byl hrozne pysnej, prave proto, ze byly vodotesny, vypadaly na prvni pohled stejne, na druhej kvalitneji... no a to, ze nemely melodii mi prislo takovy jako dospely... proste lepsi nez vsechny kesselky a montany dohromady...  :cool02:

Vim i jak byly zabaleny, jako se ted prodavaj tuzkovy baterky, plastovej prolis ve tvaru hodinek, ze zadni strany prilepenej karton... jenom bilej, uplne bez popisu, nakrivo ustrizeny - asi z pasu kde tech hodinek bylo xxxx.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak jsem se po velmi dlouhé době dostal k polaskání sbírky, tak jsem nafotil pár nových obrázků. Některé hodinky jsem sem už kdysi dával, ale už ani nevím které, tak snad to nevadí. :-)

Tak třeba zde dva bratříčci z roku 1977. Zajímavé je, že i když jsou oboje úplně stejné, tak mají každé jiný displej.

post-97-0-13164600-1427708874_thumb.jpg

Zde potom foto jedněch spolu s obrázkem z katalogu:

post-97-0-35658600-1427708970_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...