vicomt Odesláno 20. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Pěkná debata , ta ručně malovaná vnitřní luneta + lumi body na indexech bylo první , co mě na hodinkách zaujalo a prodejci jsem říkal , že to tak určitě nemělo být . Po jeho různých odkazech a i po mém pátrání všude možně , to vypadá , že je to původní tuning té doby . Protože ta lumi na ručkách , na lunetě a bodech na indexech nemá vůbec snahu svítit ani po řádném nasvícení , tak to vypadá , že tam bude nanesená už poměrně dlouho . Dovedu si představit , jak to tam nějaký hodinář v té době amatérsky domalovával , i když tenkrát to asi nijak jinak nešlo . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
azeppelin Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Pěkná debata , ta ručně malovaná vnitřní luneta + lumi body na indexech bylo první , co mě na hodinkách zaujalo a prodejci jsem říkal , že to tak určitě nemělo být . Po jeho různých odkazech a i po mém pátrání všude možně , to vypadá , že je to původní tuning té doby . Protože ta lumi na ručkách , na lunetě a bodech na indexech nemá vůbec snahu svítit ani po řádném nasvícení , tak to vypadá , že tam bude nanesená už poměrně dlouho . Dovedu si představit , jak to tam nějaký hodinář v té době amatérsky domalovával , i když tenkrát to asi nijak jinak nešlo . K tomu jsem tak nějak mířil. Vzhledem ke spoustě relumi lunet s patinou odpovídající zbytku hodinek a obdobnou kvalitou provedení... zda-li to nemohl být dobový update, klidně už v instanci dealera.
villain83 Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Mozny je vsechno,prijde mi ale divny,ze by to tam nekdo(hodinar?) patlal vod voka,delal ten font jednou tak tlustej,nez byl puvodni.To je zvlastni.Je pravda,ze tech kusu je vic,ale prijde mi to(bez urazky) dost fusersky provedeny.Slo to prece cmarnout necim tensim,nebo nikoho nenapadlo pouzit treba sablonu?
gougy Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Až dnes jsem toto vlákno otevřel a musím jen pogratulovat k parádnímu mikrorotor kousku
Josef01 Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Tak mohl to udělat kdokoli, na druhou stranu dát 80 tis. za hodinky s upravenou lunetou by se mi nechtělo, byť tyhle modely bývají poměrně cenné.
azeppelin Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Tak mohl to udělat kdokoli, na druhou stranu dát 80 tis. za hodinky s upravenou lunetou by se mi nechtělo, byť tyhle modely bývají poměrně cenné. Lumi by měla jít odstranit bez poškození lunety a cena ok. Tady je pár informací:https://omegaforums.net/threads/early-polerouter-sub-discussion.3630/
Josef01 Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 (upraveno) Díky za odkaz, pěkný počtení. Vyznat se v těch verzích včetně fejků je umění. Je vidět ze ta lumi je dodělána i na jiných kusech, alespoň podle fotky z odkazu. Je škoda, že Microtor skončil, poslední hodinky byly vyrobeny v roce 2012 s kalibrem UG101 a zbývá jich pár v prodeji na chrono24. Pak už jenom ty vintazni s UG215. Co bude s Universal Gen?ve asi nikdo neví. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. července 2015 uživatelem Josef01
azeppelin Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 (upraveno) Díky za odkaz, pěkný počtení. Vyznat se v těch verzích včetně fejků je umění. Je vidět ze ta lumi je dodělána i na jiných kusech, alespoň podle fotky z odkazu. Je škoda, že Microtor skončil, poslední hodinky byly vyrobeny v roce 2012 s kalibrem UG101 a zbývá jich pár v prodeji na chrono24. Pak už jenom ty vintazni s UG215. Co bude s Universal Gen?ve asi nikdo neví.Já měl tyto v černé, ale v horším stavu. Pustil jsem je a než jsem je sehnal v lepší kondici, tak cena vyskočila prakticky na dvojnásobek. A to můžeme nejen u UG poděkovat chlapcům z Hodinkee aspol., kteří dělají sice záslužnou osvětu, ale jakmile o čemkoli vintage publikují, tak cena naskočí. S těmi fejky vintage kusů je to v poslední době hrozné i u méně známých věcí. Koupě např. 5513 může jednomu rovnou způsobit pěkný stihomam. Upraveno 20. července 2015 uživatelem azeppelin
Rodkopf Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Já měl tyto v černé, ale v horším stavu. Pustil jsem je a než jsem je sehnal v lepší kondici, tak cena vyskočila prakticky na dvojnásobek. A to můžeme nejen u UG poděkovat chlapcům z Hodinkee aspol., kteří dělají sice záslužnou osvětu, ale jakmile o čemkoli vintage publikují, tak cena naskočí. S těmi fejky vintage kusů je to v poslední době hrozné i u méně známých věcí. Koupě např. 5513 může jednomu rovnou způsobit pěkný stihomam. No to jsi udělal chybu taky se po nich dívám a nic ( navíc jsem zjistil, že jejich design dělal mladej G. Genta ). Jinak Ben Clymer asi nakoupil UG na sklad, protože už v roce 2011, tedy před tím skokem jejich růst předpovídal. Tak ho tehdy poslechnout.
azeppelin Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 (upraveno) No to jsi udělal chybu taky se po nich dívám a nic ( navíc jsem zjistil, že jejich design dělal mladej G. Genta ). Jinak Ben Clymer asi nakoupil UG na sklad, protože už v roce 2011, tedy před tím skokem jejich růst předpovídal. Tak ho tehdy poslechnout. Jo, máš pravdu. V roce 1954 ve 23 letech. Ale je možné že v té době dělal jen ciferník, zdroj od zdroje se názory liší. Prý prodával více výrobcům design á15 franků dial, á15 franků pouzdro atd. Tak je možné že je to jeho částečná práce. Oficiálně se uvádí většinou kompletní design hodinek až pro Omega na modelu Constellation. Tady perfektní zdroj: http://users.tpg.com.au/mondodec//Gerald_Genta_Designed_Omega_Constellations.pdf EDIT: je to až k neuvěření jak brzy se prosadil Upraveno 20. července 2015 uživatelem azeppelin
vicomt Odesláno 14. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Po delší době zase na ruce . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kid_A Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2015 moc pekny hodinky! kam se hrabou LLD:))
vicomt Odesláno 15. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2015 Kid_A : Dík , původní LLD jsem měl taky v hledáčku , dokonce se mi líbily ze začátku víc než UG , ale teď jsem naprosto spokojen .
vicomt Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Nedávno při svátečním dni zase na ruce . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se