Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám dotaz třeba někdo bude vědět :-)

Našel jsem si pár kousků v Itálii, jsou pojízdné takže to chci vzít po ose (takový "Eurovíkend"). Itala co umí česky bych měl sebou ...

1) Využil bych EU převozní značky, je reálné se dostat s těmito značkami v palubním zavazadle na palubu letadla a nebo je taková věc vyloučena z palubní přepravy a musí to jít do carga ?

2) Je možné přihlášení Euro 0 (nemá KAT) na značky (veterán to ještě není) ? Cena 10000 pořád platí ?

3) Ital odhlásí auta ze sebe a já na EU převozních můžu auta vyexportovat do cílové země ?

4) je to částka 2000 - 3000 ?, já kupuji brutto , tj. daňová povinnost je pouze zdanění příjmu na Italové straně ?

díky i za případné rady nad rámec mých bodových otázek ;-)

Odesláno (upraveno)

České převozky? Myslím, že by jsi měl dostat Italské, stejně jako při dovozu z DE.  V It. zaplatit pojištění na dobu převozu a hurá domů

EU převozní značka, neřešíš typ auta, platí 5 dnů cena cca 3000,- Kč - pojištění je v ceně.

Mají v Itálii exportní převozní značky? I když s jejich přístupem je lepší mít svoje ... :-/

Upraveno uživatelem jrov
Odesláno

normalne si nahod svoje ceske prevozky. my tak chodime aj z nemecka. nahodime si nase slovenske. v tom je aj poistka vsetko..

..z německa na sk převozkách jo..? Tak to bych chtěl vidět co ti na to německý esembák řekne.. :guitar: 

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

..z německa na sk převozkách jo..? Tak to bych chtěl vidět co ti na to německý esembák řekne.. :guitar:

Nic

Odesláno

NRekne na to nic a jeste ti zasalutuje. Analogicka situace, jako z B na ceskych prevozkach, nekolkrat osobne bez jakehokoliv problemu vyzkouseno, vc. odpocinku na parkovisti vedle policejni hlidky, se kterou bylo komunikovano na tema stau pred nami...

Odesláno

To su znacky ktore sluzia na docasny stav. Mas k nim papiere a jazdnu kartu kde zapises auto aj vin a cestu z kade kam.. A iba na tu cestu ti sluzia tie prevozne znacky. K tym znackam je priedelena aj poistka. chodime s nimi po celej europe. nikde nebol ziaden problem V nemecku rataj nemecke prevozky 150eur a v Taliansku neviem. Ale robi sa to tak ze auto ti talina odhlasi a nechaju ti jeho znacky a tie sa potom u nas bud vyhadzuju alebo si ich nechas ako ja a budes ich mat plnu garaz.. :-D 

Odesláno

Auto musí (by mělo) mít platnou technickou..... Jinak s našima, zelenejma, teda nevím,kámoš pokutu, v DDR, dostal, ale ještě za stara. Po novu tuším, že to stejně platí jen po Čr (dle technika na dopravce).

Odesláno

Vacsina autobazarov tie prevozne znacky za poplatok poziciava

To nic nemění na tom, že jsou pak neplatné. Na autě můžou být pouze v ČR a s platnou českou technickou, popřípadě na autě které je do čtyř let od zaregistrování v cizině (před první technickou).Je to blbý, ale je to tak. Z ciziny by jsi měl mít (aby to bylo jak má být) pouze ty dražší převozky, vypsané na

jméno (s pruhem), na nich můžeš po dobu platnosti jezdit i tady (tedy ne ty červené).

Odesláno

1) pochybuju že tě s tím pustí do letadla. Bude to pro ně něco jako mačeta.

no tak to budu asi jediný co dá do carga kufr palubní velikosti a půjde na palubu jen s taštičkou na rameno :-D

Odesláno

To nic nemění na tom, že jsou pak neplatné. Na autě můžou být pouze v ČR a s platnou českou technickou, popřípadě na autě které je do čtyř let od zaregistrování v cizině (před první technickou).Je to blbý, ale je to tak. Z ciziny by jsi měl mít (aby to bylo jak má být) pouze ty dražší převozky, vypsané na

jméno (s pruhem), na nich můžeš po dobu platnosti jezdit i tady (tedy ne ty červené).

ano s tym suhlasim. ale pokial pojde v zahranici s ceskymi prevoznymi ktore su platne "iba" v cechach nikto mu nic neurobi..na zapade si policajt z vin cisla vylustruje cele auto a pokial nebude odcudzene ma ta v pazi

Odesláno (upraveno)

ano s tym suhlasim. ale pokial pojde v zahranici s ceskymi prevoznymi ktore su platne "iba" v cechach nikto mu nic neurobi..na zapade si policajt z vin cisla vylustruje cele auto a pokial nebude odcudzene ma ta v pazi

Pokud se nic nestane (bouračka a následné řešení pojišťovny) a pokud to onen policajt nebude znát a

nebude si chtít udělat čárku...

Bohužel kolem hranic to docela už vědí a vzhledem k tomu, jak nás mají rádi, nevím, nevím....

Rozuměj, nementoruju, je to na každém, někdy v 91ním jsem si vezl auto z Belgie a měl jsem vepředu

jinou spzku, než vzadu, stejné jsme na šroťáku nenašli :-) Blbostí se nadělalo dost :-)

Jen že se bavíme, jak to je.....

Osobně radši podval, nebo platnou převozku, jsem už nějaký udolaný systémem... nebo pokakaný, čert ví.

Každopádně by převozní číslo mělo platit všude, aby to mělo logiku...

Upraveno uživatelem DavidLC
Odesláno

Díky za komentáře, teď začíná ta horší část - domluvit se s Italy a udělat dobrý obchod :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...