Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

>>> MiSyk:

- no, z hlediska kvality či poměru výkon/cena si určitě nekoupil špatně, ale když už si to tak slibně začal poptávkou po těch automatech, trochu si mě zaskočil tou závěrečnou kvartzovou exekucí

- pokud netrpíš jako mnozí na tomto fóru chorobou "švýcarský COSC certifikaty" a přitom si koukal po automatech, mohl si cca 5-ti, či 6-ti tisícema zabít dvě mouchy jednou ranou bombou přezdívanou "Seiko Samuraj", jako to udělal např. "safi" - viz odkazy:

http://www.chronomag.cz/clanek/2006-02-06/...ko-samurai.html

http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=838

Odesláno
2Kid_A

Clo nebyllo, protože to nebylo přes 6000,- , celníkovi ráno nevynadala manželka, svítilo sluníčko a velitel měl dovolenou :)

kruciš, takže clo zase čeká na nás, co nemáme štěstí, nemáme dovolenou a nesvítí nám sluničko:)

Odesláno

No, nakonec jsem vážně změnil záměr. Chtěl jsem chrono a ALARM !, ten hlavně. Sice se podle něj nebudím, ale nebudu přece puntičkář ... :) .Takže jsem zvolil tenhle typ. Jediný malinký mínus bych udělil sklíčku, které není pod úrovní otočně lunety, naopak, tak dvě desetinky "vyčuhuje". To jsem před nákupem nevěděl, ani z fotek to nebylo patrné. (Očekávám odpověď, že Samuraie a Monstery to mají ;) , já vím...)

No a co je nejhorší, ty automaty jsem z hlavy nepustil... ne,ne. Ale pokukuju úplně v jiný třídě... Prostě past jménem CHRONOMAG sklapla. No co vám ale o tom budu povídat :) :)

• po měsíci...
  • Po roku...
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem si tyto hodinky (SNX425K2) objednal a docela se na ně těším (mám rád tmavé ciferníky a jednoduchý, snadno čitelný design s masivními ručičkami). Cena je na automat velmi příjemná, navíc vzhledem k tomu, kudy se občas plazím a v čem se hrabu budou určitě příhodnější, než vykrášlené tisotky. Původně jsem chtěl nějakou reminiscenci na B-uhr, ale tak nějak jsem tomuto neodolal. (Bohužel modely SNK, které se designem víc blíží b-uhr mají na 21jewels.com nedostupné).

Tento typ hodinek je možná díky velikosti vhodný pro starší dítě nebo zodolněnou manželku :smile_anim:

Upraveno uživatelem CzechJoker
  • po 2 týdnech...
Odesláno
Jako majitel hodinek této značky je mohu jenom doporučit. Osobně bych volil asi jiný model, ale to je pouze věc subjektivního vkusu a také dávám přednost kovovým tahům, které jsou prakticky nezničitelné narozdíl od jiných materiálů.

A jak vam drzi povrch?

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, obracím se s dotazem na majitele Seiko Military. Mně právě jedny došly (z 21jewels) a při plném vytažení korunky jdou ručičky nastavovat ale vteřinovka normálně pokračuje v chodu. Je nefunkční hacking normální (či má jej tento strojek vůbec), nebo mě čeká návštěva hodináře? :)

Upraveno uživatelem skik
Odesláno

7S26 hacking nemá, funkce je normální jak ji popisuješ.

Pročti si to tady naokolo.

Vteřinovka "jde zastavit" MÍRNÝM tlakem na korunku z boku.

Názory se na to různí, ale (prý) to funguje.

Nebo ještě lehce posunout nazpět- prostě seřizovat při zpětném chodu...

Ten kalibr je natolik prověřený, že je až blbuvzdorný..., takže se neboj

Odesláno (upraveno)

Super, moc děkuji za rychlou odpověď. Přesně toto jsem potřeboval :)

Okolo jsem trochu hledal ještě když jsem se rozhodoval, zda si tyto hodinky pořídit, ale toto mi nějak uniklo :( - mrknu ještě jednou.

EDIT/ tak chybka byla, že jsem hledal hodinky podle názvu (seiko military) a ne i témata s názvem kalibru. děkuji ještě jednou za upozornění :)

Upraveno uživatelem skik
  • po měsících...
Odesláno
A jak vlastně takové hodinky fungují, když je nepohání baterie ani nejsou natahovací?

Sluneční kolektorek + akumulátor, mechanický převod pohybu na elektřinu + akumulátor, automatický nátah, přesýpací hodiny, sluneční hodiny. Je toho spousta.

Odesláno
Ahoj,

líbí se mi tyhle hodinky(3 verze) a vyjdou jen na 1600,- Kč. Je dobrej nápad se tímto "levným" způsobem seznámit s automatickými hodinkami nebo ne? (Zatím mám jen CERTINA Quartz). Je mi jasný, že to není to nejlepší "vybavení", ale spíš mi jde o názory, jestli to nebudou vyhozený peníze. Děkuji.

SNK805K2_big.jpg

SNX425K2_big.jpg

SNK809K2_big.jpg

... jsou i jiný provedení

Our Price: US$65-69

Seiko Military Automatic SNK805K2

Type: Military

Movement: Automatic

Calibre: 7S26 (21 Jewels)

Dial: Green dial with day/date display

Crystal: Hardlex

Case: Stainless steel sandblast finish with see-thru caseback

Case diameter: 36mm

Case thickness: 11mm

Water resistance

Bracelet/Strap: Matching color nylon strap

Já jsem koupil na Aukru tyto http:/www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=988&start=1&getbrand=0&getproducttype=8

bohužel v provedení P1, t.j. s ocelovým náramkem. Lepší jsou s nylonovým. Nejsem příznivcem quartzek, ale

líbily se mi velmi. Vypadají větší než ve skutečnosti jsou.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Objevil jsem tahle zajímavá - Seiko 5 Sports Military Automatic 100m 23 jewels

Pokud to už někde, bylo tak se omlouvám.

Model # : SNZG07K1 - Khaki dial / Nylon Strap << click here to see more scans >>

Model # : SNZG09K1 - Green dial / Nylon Strap << click here to see more scans >>

Model # : SNZG11K1 - Blue dial / Nylon Strap

Model # : SNZG13K1 - Black dial / Stainless Steel Band << click here to see more scans >>

Model # : SNZG15K1 - Black dial / Nylon Strap

Model # : SNZG17K1 - Black dial / Full TiCN coating << click here to see more scans >>

Condition : New in box

Water Resistant :Up to 100 m

Movement : 7S36 - 03J0

Material : Hardlex Crystal

Case : 42 mm x 12 mm thickness (w/o crown)

Case : 45 mm x 12 mm thickness (w/ crown)

High luminous full Arabian numberals and markers for all models except SNZG07K1

Price : Nylon Strap version: US$125 + US$25 ( delivery via Fedex to USA ) or US$33 ( Fedex postage to most European countries )

Price : Stainless Steel band version: US$135 + US$25 ( delivery via Fedex to USA ) or US$33 ( Fedex postage to most European countries )

zdroj:

http://www.roachman.com/seiko/military/seiko-military.html

post-1394-1231340214.jpg

Upraveno uživatelem horal

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...