Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pořád je na nás, jestli tyhle vymoženosti moderní doby budeme využívat nebo ne. Kolik lidí asi na základě těchto informací přestane výpočetní techniku využívat nebo si napíše vlastní operační systém? 

Domněnka, že uživatelé Windows 7, co na desítky nepřejdou, na tom budou líp, se mi zdá dost pošetilá :D

• Odpovědi 261
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kdyby si ještě někdo chtěl najít další pěknej článek o W10, tady máte pár zdrojů http://www.czechfreepress.cz/politika/42-ceskych-a-slovenskych-webu-ktere-siri-ruske-lzi.html

Špiny ruské, ale ma dostali. Poslal som ten odkaz preto, že je v češtine. Anglických zdrojov rovankého znenia je tiež dosť. Ale aj za tým sú Rusi. No nič, nechcel som takúto debatu otvoriť, už končím a idem k bábuške.

Odesláno

Špiny ruské, ale ma dostali. Poslal som ten odkaz preto, že je v češtine. Anglických zdrojov rovankého znenia je tiež dosť. Ale aj za tým sú Rusi. No nič, nechcel som takúto debatu otvoriť, už končím a idem k bábuške.

To mě dostali taky. Za mě říkám: díky moc za odkaz na článek! Je to tam dobře popsané, detaily jsou na hodně serverech, stačí hledat..

Odesláno

Tak včera jsem na jednom stroji - desktopu upgradoval z W8.1 a vše OK. Cca 2,5 hodinky času (včetně stahování a drobných úprav). Nešlo ovšem o stroj, kde by byly nějaké zvláštní programy, jen kancelářský balík, prohlížeče netu a e-mail klient, žádný CAD, žádný speciální geodetický program, žádný účetní systém, žádný databázový server. Dle mého (pro mé potřeby) se to stále na desktopu neobejde bez Classic Shell (klasická nabídka start), fakt nesnáším ty dlaždice pro mě jsou nepřehledný, hnusný, zmatek, každá jinak velká - fuj tajxl.

Odesláno

tíny, blíkátka a podobný pitominy byly nacpaný do Visty, která nevím proč, nebyla lidem po chuti (ačkoliv byla o hodně dál než zkostnatělé XP)

Když se ti to nelíbí, tak si naistaluj Leoprada, nebo která kočka je teď aktuální, případně tučňáka - to je teprve punk.

Odesláno

Používal jsem Vistu 5 let vkuse, a to bez přeinstalování na průměrném NTB. Ano, chtělo to lehkou optimalizaci, ale na to jsem byl z XP zvyklý. Oproti tomu se spousta věcí zautomatizovala a fungovala lépe. Spousta lidí na Vistu nadává, ale málokdo má větší uživatelskou zkušenost.

Odesláno

Vista?! To je největší a ničím nepřekonaná neohrabaná spatlanina, kterou kdy MS stvořil. Reakce uživatelů byla jasná odpověď, nic míň.

Na druhej strane sa vo Viste nedalo napočítať 4-5 rôznych grafických štýlov použitých zároveň.
Odesláno

Liqid: Mám to na notebooku už určitě mnohem dýl než pět let, takže o malé uživatelské zkušenosti nemůže být řeč. Rovněž bez přeinstalace (pouze jednou jsem klonoval na větší HDD). Takže co se týká stability nemužu si stěžovat, ale to ani u jinejch systému MS, se kterýma jsem na tom stejně (XP, 7, 8.1, s 10 uvidíme časem). Ale já se chovám ke všem počítačům "slušně" a vědomě (alespoň se domnívám) si je nezasírám. Ano, lehká optimalizace, to je u MS standard, jinak se to nedá. Nebyl jsem schopnej se po prvotních zkušenostech s Vistama jich zbavit, říkal jsem si dám tomu šanci a pak už se mi to zas nechtělo přeinstalovávat na jinej systém. Ale notes furt v pohodě (poměr stran 16:10, nedám na něj dopustit), nepoužívám ho denně jsem prostě zvyklej na komfort desktopu s pořádným monitorem (16:10, přes to vlak nejede), vozím ho jen na cesty a na dovolenou, ale kolikrát ho ani neotevřu. A když nepotřebuju zrovna vidle mám tam paralelně Linux. Ale to, jak jsou Visty uživatelsky zejména vizuálně nepříjemný, neohrabaný a systémově náročný nemá prostě obdoby z mých zkušeností.

tico1: No jenom ta tragédie s fontama, který to používá, že ano.

Odesláno

Oproti XP, kde když se aplikace sekla, tak následovala modrá smrt nebo restart, tak u Visty stačilo počkat. S ovladačema jsem nikdy neměl problém, na rozdíl od XP a síťařina udělala na Vistě taky velký pokrok. 

Vizuálně bylo nepříjemný hlavně Aero, ale to dalo vypnout, stejně tak spousta dalších vizuálních prvků. 

Odesláno (upraveno)

Tak jsme si zavzpomínali. Teď už je to asi fuk. Snad ty 10 nebudou trpět tím, co se nám nelíbilo u těch starších systémů. Oni se tam sice najdou jiný mouchy, ale čas ukáže. Vista měla aspoň jednu neodiskutovatelnou věc - MS se po mohutné reklamní kampani a následném nezájmu uživatelů chytil za nos, otázkou je, jestli mu trošku té pokory ještě zůstalo :-)

Edit: S tou modrou smrtí máš pravdu.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Som to nahodil na jednu pracovnú stanicu aj s Visual Studiom, taký testovací vývojársky comp. Na plochý interface si človek asi časom zvykne. Zatiaľ mi ale dosť lezie na nervy oddelenie vyhľadávania od štart menu. Nechápem tento počin. Veľmi veľa vecí robím iba z klávesnice a na už zažité Ctrl+Esc a rovno písať napr. cmd.exe môžem zabudnúť. Iste, človek si zvykne niečo iné. Ale nerobím na jednom compe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...