Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...
Odesláno

Podle mě bob.zizka měl dědečka  papalášem v Prachaticích. Jeho družebním městem je město Rogačev a darovali mu hodinky, jak bylo tehdy zvykem a měly ještě cenu.

To g. je gorod ty generále. Tady zas někdo nebyl na vojně, že? Akorát máš lepší oči, že to přečteš celý. A jestli to tak není, tak ať se propadnu rovnou do západního Německa.

• po měsíci...
Odesláno

Dobre dopoledne, nepoznate prosim nekdo tytok raketky? Kdybyste vedeli co tika uvnitr zlobit taky nebudu . Mam je tak nejak po otci, ktery je mel jako hodinky na litacku proto ten nehodici se remen. Diky3e91f102de7d870aa3aa84100841f427.jpg

Odesláno z mého C1905 pomocí Tapatalk

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny nadšence do hodinek

Nedávno jsem našel v jednom vetešnictvi tyto staré natahovaci hodinky , koupil jsem si je jen proto že se mi v ruce sami od sebe rozešli. Po očištění se mi ještě nepovedlo identifikovat znaky vně hodinek.

Jelikož jsem začátečník, byl bych vděčný za každou pomoc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Máš hezky zachovalé stříbrné náramkové hodinky, i s docela kvalitním strojkem. Ten strojek mě trochu mate, napadlo mě jestli to není předělávka z kapesních hodinek, ale asi ne, asi je to takhle původní. Tipuji nějaká 20. léta?

Vně hodinek žádné znaky nevidím, takže není co identifikovat, uvnitř na víčku je jen označení materiálu pláště, tedy punc a ryzost stříbra.

Hodinek se važ a dopřej jim menší lázně u hodináře.

A jelikož žádáš každou pomoc, tak přidám jednu k češtině. Hodinky se samy rozešly, ne sami rozešli, to bys pak musel napsat hodinki.

Ed: Kdyby to šlo, udělej prosím ještě lepší fotku strojku.

A samozřejmě nejsou ruské.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Diky za pomoc. Za Čj se samozřejmě omlouvám,vše dělám za chodu v práci přes tel.

Punc jsem poznal, a ostatní (měsíc a koruna, vyražen pravděpodobně páv ) jsou značky hodinářů ?

S jakou literaturou mám začít k získání základních znalostí?

Ještě posílám foto strojku.

Upraveno uživatelem Chibi
Odesláno

Měsíc s korunou a ten páv jsou puncovní značky stříbra, jen každá z jiné země, 800 je označení ryzosti (80% stříbro), ale asi i to má platnost puncu, to už nevím a hledat se mi to nechce.

Literaturu nevím, spíš jde o to co tě zajímá, nějaký obecný souhrn asi neexistuje. Někde tady na fóru byly ke stažení hodinářské učebnice. Jinak asi jako u každého jiného oboru - hledat, sledovat, číst,... prostě věnovat se tomu. A čím déle, tím víc informací a znalostí se nashromáždí.

Strojek vypadá dobře, asi je to takhle fakt původní. Ale k hodináři to dej, ať to aspoň vyčistí a promázne, jestli to chceš nosit. Chybí tam jeden šroubek upevňující nožku ciferníku, to hodinář dodá.

Odesláno (upraveno)

Dobry den. Take mam po dedovi jedny dokonce s nejakym venovanim na dynku. Pomuzete?

Je tam najskô tento strojček.2209 Skor sa daval do Poljot 2209 Boli to tzv.Vimpelky. Je to najtenší rusky strojček panskych hodiniek.tazko sa opravoval .

Upraveno uživatelem hodinar 1953
Odesláno (upraveno)

Zdravím děda mi daroval staré ruské hodinky a chtěl bych pomoct s identifikací viz foto. Mám i originální pásek, ale je už dost vynošený a plný nečistot. Jsou natahovací, ale dlouho nevydrží max. den, tak bych se chtěl zeptat zda se s tím dá něco udělat. A nakonec bych se chtěl zeptat zda jsou něco vyjimečného nebo něco obyčejného a bezcenného. 

Neviem si spomenut čo za strojček je v nich.Koruku ma srobovaciu viem ,ale strocek fak uz neviem.Jedine Poljot alebo Raketa.Slava pánske stroj urcite nie!

Upraveno uživatelem hodinar 1953
  • po měsíci...
  • po měsíci...
Odesláno

Ahoj, vlastne ani tak uplne nepotrebuji identifikaci, jako spis radu.

Zajimalo by me, jestli hodinky Raketa "ufo" mely nejaky oficialni nazev nebo oznaceni.

Rad bych si je poridil, ale chci si prvne udelat alespon hruby obrazek o cenach. Pripadne kdybyste se nekdo chtel tech svych zbavit, tak muzete zkusit nabidnout a treba se domluvime (pokud by ta posledni veta byla uz moc velky off topic, tak se omlouvam a samozrejme ji smazu).

Predem diky

Odesláno

Ten nápis vypadá jako g. (generál) Rogačev, leden 1973. Takže hodinky budou vyrobené pravděpodobně v r. 72. Zkus dohledat toho generála.

Ne, ten nápis do slova "m. (město) Rohačev, leden 1973" Tak že o žádném generálu tam zmínku nevidím. Je to pouze čas a místo, nejspíš čas a město kde byli hodinky darováni. Ale velkou cenu teda nemají... klasický luč. Spiš jako památka.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...