Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dobrý den,

dnes jsem koupil Vostok Kamandirskie viz foto - můžete mi prosím pomoci s identifikaci, kdy se tento typ vyráběl a odkázat na více info k tomuto konkrétnímu typu?

Předpokládám,že to jsou cca 80 léta, ale pokud je to nějaká moderní replika, tak se zlobit nebudu - líbí se mi :-)

Rád bych ale k nim věděl víc.

Předem Vám děkuji za správné nasměrování.

Začal jsem s dědovými Kirova Signal a nějak se mi to začalo líbit ;-)

PS: doufám, že to do tohoto vlákna dávám správně

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Nedávno se tu probíraly ruské "luxusní" hodinky bez fotografií. Tak bych sem dal typ na ruské "luxusní" hodinky - Poljot 23 kamenů, tenká konstrukce, jen s třemi ručkami, bez samonátahu a datumky s drobounkou natahovací korunkou.

Poznámka: Zatím jen očištěné z "Blešáku" bez vyměněného prasklého sklíčka. Jdou velmi přesně, jak se sluší na těch 23 kamenů, jen se základními třemi ručkami.

Odesláno

A ještě jedny, podle mne vyjímečnější hodinky - Zaria 21 kamenů - malé dámské a také jdou vyjímečně přesně.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Hergot- proč se mi vždycky tydlety starý ruský (nebo teda spíš přesněji sovětský) strojky tak strašně líbí a proč mám z nich pokaždý dojem takový robustnosti, kterou dneska v hodinkách prostě nenacházím? Mám dojem, že z množství materiálu použitýho v jednom tomhle strojku by se vyrobilo tak 10 dnešních. Ty mi přijdou, že sou vyrobený jak z plechu konzervy...

Návštěvník eloga
Odesláno

říkáš to správně, mívám stejné pocity, ale ono to platí obecně asi o všech hodinkách z 50-70 let, Primky nevyjímaje.

Lid i průmysl byl dříve skutečně na výši a poctivější ve všech ohledech a hodinářství to jen potvrzuje.

:notworthy:

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Tak tak. Sem rád, že nejsem sám, kdo si tohle myslí. Šetří se materiál, nebo stroje co ten materiál při výrobě opracovávají, nebo obojí? Když se koukám na ty starý strojky a na ty nový dnešní, tak se nestačím divit. Platí to fakt u všech, bohužel. Teda, bavíme-li se o relativně normálních hodinkách pro normální lidi, samozřejmě a ne o nějakých topech.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Ke strojkům o tloušťce někdy nedosahující ani tloušťky plechu z konzervy sem už svůj názor řekl snad dostatečně jasně. Já osobně už nemám k danýmu tématu nic smysluplnýho víc co dodat. Ale jestli je to podle tebe krok správným směrem ( usuzuji tak podle tvých reakcí ), opravdu rád se nechám poučit.

Do tý se rád, se zálibou, a možná i s nostalgickou slzou v očích kouknu na internetu na fotky nějakých starých, obnažených hodinek.

Odesláno (upraveno)

Na "výlevy" zdejších rejpalů nemá cenu víckrát odpovídat. Raději sem dám pohled na strojek takových i neluxusních lidových Pobed. Radost se podívat na ty broušené (nebo snad jen frézované) okrasné pruhy, poctivé značení nebo i centrální "zápich" proti roztékání oleje - to nemají ani pozdější Primky.

Edit: Upřesnění textu.

Upraveno uživatelem Mipa
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Karlosi poslyš, ani já, ani ty to nezměníme. Na tom se asi shodneme. Na čem se už ale asi neshodneme je to, že to takhle je v naprostým pořádku. Podle tebe ano, podle mě ne. Nevím, proč bych měl dělat nechápavého a už vůbec nevím, jak si přišel na to, že bych to vedl stejně. Jestli máš kouli, ze který si to vyvěštil, tak jí reklamuj, nebo zahoď. Zcela upřímně: vést takhle svojí živnost, tak mě hanba fackuje kdekoliv bych se jen ukázal, minimálně po celý Evropě.

Jestli mi teda neprozradíš, o jak úžasně pokrokovou technologii se jedná ( a já bych to vážně strašně rád věděl, rád se něčemu přiučím) tímto podle mě, řeknu to narovinu, šizením, tak bych už tuhle debatu, která je jednak stejně mimo hrnec a druhak se v ní stejně neshodneme, s prominutím ukončil.

Odesláno

Furt nechceš vidět (že bys to fakt nedokázal, to snad ne), že to je šizení jen z tvého pohledu.

Z neutrálního pohledu tenčí můstky strojku žáný problém přece nejsou, funkčnost i životnost stále stejné. Tak je vlastně zbytečné plýtvání surovinami dělat to silnější. Proč vyrobit jen jeden strojek, když jich můžeme vyrobit deset?

No a z pohledu výrobce už je zcela logické, že se snaží snižovat náklady, zvyšovat efektivitu výroby, konkurenceschopnost, zisky. Takže na tvoji naivní otázku je opověď ano. Výrobce šetří materiál i stroje. Kdybys ty byl výrobce hodinek, dělal bys to taky.

A kdybys měl živnost, taky bys šetřil, ne že ne. Nedával bych zákazníkům dobrovolně něčeho víc. A šetříš i sám v každodenním životě. Šetříš, protože plýtvat je nesmyslné a stálo by tě peníze. Asi nemáš auto se spotřebou 15 litrů, ani na záchodě nevymotáš pokaždé celou roli papíru. A rozhodně bys ten papír nechtěl silnější. :)

• po 5 týdnech...
Odesláno

Prosím o pomoc, dělám převážně Primky, ale tentokrát se mi dostaly na servis tyto ruské se zlomenou hřídelí setrvačky. Neměli byste někdo tento stroj na díly, popř. setrvačku?

Odesláno

Orlando1, kdybys napsal typ strojku, tak by se mozna nekdo prihlasil.

Ale pokud tady hodis jenom fotku, tak nikdo nebude mit cas zjistovat o ktery strojek ti vlastne jde.

Takze, nahod fotku cifru (to uz je celkem dobre voditko) + cislo typu strojku.........mozna, ze doma neco najdu. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...