Kid_A Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Vazeni paneraisti a puristi, vim ze je to projev me hluboke neznalosti a ignorance, ale zachytil jsem zde na foru reference na pam s neuveritelnym prumerem pouzdra 40mm. Dela pam takhle male hodinky? Zdalo se mi to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik77 Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 tady jsou jedny aktuální minihodinky:-) http://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor/luminor-marina-automatic--acciaio---40mm_pam00048.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Jedny "dětský" máš právě v inzerci... ale z absolutní velikosti bych strach neměl, záleží na jakou ruku to bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RC3 Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Ja radsej 44mm ale moja pani je z ich nadsena!Jeden rychlocvak, 048ky ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 8. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 (upraveno) Parada! Delaj/delaly se i radiomiry 40mm? Upraveno 8. září 2015 uživatelem Kid_A Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 radia tusim nie, len nove pam 512 maju 42mm. Myslim, ze aj pri 40mm puzdre vsak to panerai ucho je rovnako velke ako na 44mm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 Tipuju že i bez ucha bude na 40mm PAM ciferník větší než na "plnotučných" roládách - a vystupující "rohy polštářku" to celé ještě opticky nafukují...Pro zájemce o Panerai s menší/ženskou rukou by to aspoň nemuselo působit dojmem železného těžítka - vždyť 44mm PAM320 na kůži váží bezmála tolik co solidní kapesní multitool... PS: Nějakej 40mm radiomir by se taky našel (046, 048, 062, 103), akorát zlaťáky už jdou fakt mimo mě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 8. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2015 diky moc panove! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.de1. Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2015 Nove 574 a 575 su 42mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2019 Dovolím si oživit vlakno dotazem na případné majitele některého z 40mm modelů - nejlépe 048/1048 a GMT 244. Opět mi začaly potvory-s-uchem strašit v hlavě, ale po zkušenosti s 560 (které jsou btw můj top a dělat se v 40mm, měl bych definitivky) vím, že přes 40 nejede vlak. Stejně tak pouzdro Luminor (base). 1950 mi nesedí ani 42mm 392 (vysoký jak škopek) a 1940 bez ucha nechcu. Dotaz cílím zejm. na členy-majitele kolem Prahy, HK a jižních Čech, kde se pohybuji nejčastěji. Potřeboval bych je prostě a jednoduše zkusit a než zkusim štěstí v Carollinu, pokusím se v místních vodách Paneristi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Děkuji tímto warranovi za zprostředkování a perlasovi za zápůjčku na ruku. Mam zas nad čím přemýšlet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Radku, to Tvoje předloktí tvaru "hrdlo flašky od vína" je prostě fyziologickej úkaz - bez ironie, co si pamatuju tak nejsi ani střízlík, ani záchodovej pavouk. Lug-to-lug u ?40mm už Ti konečně vychází dobře na šířku, ale hodinky pořád (sice zblízka ale přece) připomínají námořní minu. Přiznám se že "dětskou" řadu DUE ?38 nemám z mnoha důvodů rád - ale když už si chronobundus žádá ucho, tak pro Tebe asi i v co nejnižším těle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Rohy pouzdra jsou jak zešlapanej rejč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2019 Vysoký sou pekelně, pravda. Zatracenej Valjoux 7750. Ale jinak sedly celkem obstojně - pocitově, jak to vypadá na fotce mě zas tak netankuje. Nakonec ale zejm. právě kvůli výšce pouzdra stalkuju ref. 1048, které jakožto nástupce 048 (stejné pouzdro jako 119 výše) by měly být vofous nižší. Co je horší, že ve vodách Chronomagu se nejspíš nevyskytujou a v Carollinu taky nemaj, a asi jen tak mít nebudou - včera jsem tam volal. Takže buď roadtrip za hranice nebo to halt vezmu na blind. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 19. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2019 Chvíli jsem čučel na tu flašku Moët & Chandon a drbal se na hlavě, že si ani nepamatuju, že jsme ji pili ;-). No nic, jsem zvědav, co nakonec vybereš. Tyhle jsou přes můj první pocit docela fajn, nicméně ta vejška fakt není ideál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dominik17 Odesláno 22. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2019 Jaký mají ty 1048 lug-to-lug ? Vysoký sou pekelně, pravda. Zatracenej Valjoux 7750. Ale jinak sedly celkem obstojně - pocitově, jak to vypadá na fotce mě zas tak netankuje. Nakonec ale zejm. právě kvůli výšce pouzdra stalkuju ref. 1048, které jakožto nástupce 048 (stejné pouzdro jako 119 výše) by měly být vofous nižší. Co je horší, že ve vodách Chronomagu se nejspíš nevyskytujou a v Carollinu taky nemaj, a asi jen tak mít nebudou - včera jsem tam volal. Takže buď roadtrip za hranice nebo to halt vezmu na blind. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2019 (upraveno) @Dominik17: Bohužel netušim, google-it. Odhadem 47-48mm. Včerejší návštěva Carollinum měla více méně potvrdit nákup 1048. Nakonec ale zamíchala nejen kartama, kávou od pěkné slečny, ale i mojí kebulí. A to prosím pěkně po zkoušce 42mm modelu 1392. Musim uznat, že nové pouzdro 1950 je úplně jinde, než bylo původní. Ta-tam je škopkovitost a neforemnost. Toto nové naopak charakterizuje výška jen lehce přes 13mm a celkově násobně větší vyváženost. Každopádně tedy z akce potvrzující se stala akce dilema tvořící. 1048? nebo 1392? Pragmaticky je to nerovný souboj. Sandwich, datum bez kyklopa a zejm. 3-denní kalibr jsou argumenty, před kterými deset osmačtyřicítky neobstojí. Nicméně Paneraie se (imo) většinou nekupujou pragmaticky, anóbrž (chrono)srdcem. A tady je ten zádrhel. Líbí se mi oboje. Vofous líp (55:45) na ruce sedly 1048. U nich hraje prim ještě celoleštěné pouzdro. Plusy 1392 jsem popsal. Dalším čistě subjektivním je modrá vteřinovka, a vlastně pojetí cifru obecně, jeho vyváženost. Cenově jsou si celkem blízké, rozdíl u AD cca 20k, kde je mám vyhlídnuté ještě méně (10k). Případná resale (na definitivní nevěřím) bude jednoznačně na straně 1392. Když to teď po sobě čtu, sám bych se podivil ? co řešíš?! Vem 1392 a utíkej. Nj, jenže ten poslední argument je velikost a pocit na ruce, a tady prostě vofous líp sedly 1048 ; nutno říci během těch pár minut na prodejně. No a teď... babo raď Přikládám pár momentek. Jednu sadu si nechám pro sebe, až co se dále dozvim. Každopádně když nic, tak mi přijde dost velký rozdíl mezi fotkami z blízka ve stylu wristshot, a těmi kde jsou hodinky z větší dalky a je vidět celá ruka. Docela jsem byl překvapen, jak moc to udělá. Dám vždy 1048 a poté 1392, ať jsou patrné rozdíly. Upraveno 17. února 2019 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2019 Když už z téhle dvojice Radku, tak už podle wristshotu zcela jednoznačně 1392, uvidíš že nebudeš litovat!!! Napiglované krámy s kyklopem a nebo bachratou drnčící 7750 dnes vláčí kdejakej trouba... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 17. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2019 Rado, za me 1000% 1392, uz jen kvuli pouzdru 1950, to je proste vic Panerai, to je muj pohled, modra vterinovka a nizsi profil oproti 392 . A sorry ale ten kyklop na pamech se me teda vibec nelibi, ale to je kazdyho volba;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2019 @Radek124: Radku, píšeš ?když už...?, myslíš že jsou jiné PAM, co bych na tu mou ?lahvovou? ruku navlékl a byl schopen fungovat v EDC módu? @tikzot: Kyklop je děsnej, to se shodnem. Já ho obecně nemusim nikde, jen na GMT jsem si rychle zvykl. Já jsem modely s pouzdrem 1950 původně automaticky vyřadil, bo jsem asi 3 roky zpět zkoušel právě 392 a dopadlo to katastrofálně. A to jsem měl tehdy k dobru cca 8-9kg, tudíž dneska ruka ještě vofous menší. Proto taky to (milé) překvapení. Fakt palec hore pánům do Itálie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se