Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak by mne skoro zajimalo, kdo od koho opisoval, protoze "inspirace" Tissotama je vic nez zrejma. A jak se mi rovnez libi nektere modely Hamiltonu, tak o tomhle bych rekl, ze se z Tissotu vzal skutecne jen to "osklive" a pravdepodobne stejnou funkcnost. Jinak designove (alespon pro mne) jsou Tissoty o rad vys. A vzhledem i ke stejnemu umisteni funkci, ovladacich tlacitek atd, bych rekl, ze i strojek bude stejny a ze tohle je osklivej "fejk" T-Touch jak vysitej :lol2: :sad01_anim::)

Bez urazky k jinak vetsinou pekne produkci Hamiltonu.

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
  • Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  tiktaktiktak napsal:
Tak by mne skoro zajimalo, kdo od koho opisoval, protoze "inspirace" Tissotama je vic nez zrejma. A jak se mi rovnez libi nektere modely Hamiltonu, tak o tomhle bych rekl, ze se z Tissotu vzal skutecne jen to "osklive" a pravdepodobne stejnou funkcnost. Jinak designove (alespon pro mne) jsou Tissoty o rad vys. A vzhledem i ke stejnemu umisteni funkci, ovladacich tlacitek atd, bych rekl, ze i strojek bude stejny a ze tohle je osklivej "fejk" T-Touch jak vysitej :lol2: :sad01_anim::)

Bez urazky k jinak vetsinou pekne produkci Hamiltonu.

Mají je ještě s kovovým tahem a bez toho PVD, nebo co to je, ale souhlasím s tebou, že Tissoty vypadají líp, tyhle zase mají pruměr 42, Tissoty "jen" 40mm. Taky si myslím, že strojek bude u obou stejný.

• po měsících...
Odesláno
  Mech napsal:
Nevíte někdo o podobných analogových hodinkách jako je Tissot T-Touch - myslím tím funkce jako kompas, teploměr, výškoměr atd. Mám pocit, že něco podobného dělá Hamilton, ale jinak nevím.

T-Touch pouziva ETA strojek. Maji je take urcite hodinky Hamilton, a jine casomiry ve Swatch groop.

Odesláno

?Týtače? jsem nějaký čas vlastnil a nedá mi to, abych něco nenapsal o svých dojmech. Jsou krásný, po designové stránce se mi líbí. Otáčení ruček při dotknutí se sklíčka mě naprosto dostalo, nadchlo. Okolí padalo údivem na zadní část těla, když jsem ručky roztočil a někteří ještě značnou dobu lapali po dechu. Jenže; zkusil jsem si je při zimním táboření pod stanem, když už to jsou trekové hodinky. Ručky a ani číselník to s podsvícením po celou noc nemyslely ani trochu vážně a já v noci viděl úplné nic a ne kolik je hodin. Abych to zjistil, musel jsem v tý kose vyndavat ruku z vyhřátého spacáku a šmátrat po baterce, neb neměly ani podsvícený displej. To si myslím, že u trekových hodinek pro opravdového drsňáka je opravdový problém. U Suunt tam se člověk musí namáhat zmáčknout čudlík a ony svítí. Casia stačí vhodně naklonit a rozsvítí se sama (pokud samozřejmě mají funkci automatického podsvícení při naklonění ruky), nebo na nich byl taky ten čudlík. K breku mě dováděla hodnota vodotěsnosti. Měl jsem ten starší model, ale co jsem koukal u nových se hodnota vodotěsnosti nezlepšila, s podsvícením a svítivostí ruček to lepší asi taky nebude. Otočná luneta neměla dostatečnou možnost aretace a protočit jí dokázal rukáv zimní bundy. Kouzlo otáčejících se ruček bylo to tam, když měl člověk rukavice (tady, ale chápu, že bych po těch hodinkách chtěl asi moc, aby technicky šlo zařídit plnohodnotné dotykové ovládání v rukavicích). Zato uživatelem proveditelnou výměnu baterie by mohl Tissot zařídit. Že je měla Klára Poláčková na Everestu mě nechává chladným, neboť kdyby jí sponzorské peníze poskytl někdo jiný, měla by tam asi jiné hodinky. Uvedené nedostatky z nich činí hodinky vhodné maximálně tak na rodinný výlet lanovkou někam na nějaký kopeček. Kdyby se výrobci podařilo něco provést s vodotěsností a zařídit plnohodnotné podsvícení, šel bych do nich. Ty Hamiltony jsem dostkrát okukoval v Detailsu a zas tak strašné mi to nepřišlo, jenže když člověk jako první viděl Tissoty, tak se mu Hamiltony musí už na první pohled zdát ošklivé. Po jiných hodinkách s dotykovým ovládáním jsem se rozhlížel, ale nic podobného kromě, Tissotu a Hamiltonu jsem neviděl, nenašel. Přes to všechno, co jsem napsal se mi po ?týtačích? občas zasteskne, vždyť byly tak krásné...

Odesláno

Úvodem předesílám, že T-touch nevlastním. Potkal jsem se s nimi před měsícem na jedné akci v Alpách, kde je měl kolega. Večer mi to samozřejmě nedalo, tak jsem vyzvídal, co a jak. Překvapilo mě, že měl už třetí T-touch, protože na prvních i druhých byla závada (jednou upadly ručičky...) Až se třetíma, který mu měnili ve Švýcarsku (po zkušenosti s Hanákem...) je více-méně spokojen. Nevyhovuje mu zejména voděodolnost (hodinky nesnáší vodu, jsou naprosto nevhodné pro skutečný outdoor).

Za tu cenu by je už podruhé nekoupil.

Odesláno

Asi to tu ešte nikto nespomenul a viem,že davnejšie bola diskusia o T-touch s väčšou vodotesnosťou.

Prosby boli vyslyšane-T-touch Expert :devil:

Na T-touch.com je uvedena informacia,že vo Švajčiarsku su už k dispozicii,väčšina Europy ich bude predavať od spetembra (CZ ani SK v zozname nefiguruju,ale Poľsko ano).

Odesláno
  CzechJoker napsal:
Úvodem předesílám, že T-touch nevlastním. Potkal jsem se s nimi před měsícem na jedné akci v Alpách, kde je měl kolega. Večer mi to samozřejmě nedalo, tak jsem vyzvídal, co a jak. Překvapilo mě, že měl už třetí T-touch, protože na prvních i druhých byla závada (jednou upadly ručičky...) Až se třetíma, který mu měnili ve Švýcarsku (po zkušenosti s Hanákem...) je více-méně spokojen. Nevyhovuje mu zejména voděodolnost (hodinky nesnáší vodu, jsou naprosto nevhodné pro skutečný outdoor).

Za tu cenu by je už podruhé nekoupil.

Měl jsem je v hledáčku, je to krásný kousek, ale vážně ta vodotěsnost mě odradila. Škoda.

Odesláno (upraveno)

Podívám li se na cenu a na to co tyhle hodinky umí napadá mi jen Murphyho zákon

Nejdražší na zařízení je vždy funkce, kterou nebudete nikdy používat.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Podle mne T-Touch je spiš takova hračka pro dospele. :) O ty vodotesnosti už se řeklo hodne, ale taky třeba teplomer je v podstate nepoužitelny. Aby ukazal teplotu vzduchu, musi se hodinky sundat na 15-20 minut, jinak ukaže neco mezi teplotou vzduchu a teplotou človeka... :D

• po měsíci...
Odesláno
  cigi napsal:
Janne, promiň OT, ale jaký máš zkušenosti s těmi T-touch? Odolnost, fungování, přesnost měřených veličin (teplota).

Moje zhusenosti: Mam je kolem 7 roku. Odolnost:

Vyborna proti:

vode (sprcha, plaveni v mori, bazenu),

vibraci a otresu: pouzivam je kdyz neco montuju nebo stavim, obcas mne rano spadnou na podlahu z visky asi 60 centimetru. Jsou muj budik na stolecku vedle postele.

vedru ( tady je 30-35 stupnu v chladku)

Mereni temperatury: Hodinky se musi sundat z ruky asi tak 30 minut, jinak temperatura nejni presna. Hodinky meri temperaturu kovu v hodinkach.

Mereni vyski nad morem: To nevim, nikdy sem to nezkousel.

Meterologicka tendence: Funguje dobre, ale je to jednoduche mereni, ukaze jenom tendenci, jestli tlak se zmencuje nebo zvetsuje.

Chronograf funkce 100%

Kompass mne a synovi zachranil zivot na mori v Lofotach v severnim Norsku. Funkce 1000% !

Alarm funkce 100%. Je to muj denni budicek.

Vim ze T-touch dostava spatnou kritiku. Ja sem tak spokojen, ze sem dokonce koupil totez hodinky otci moje zeny. A vim ze je taky spokojen 100%.

Zivot baterie je asi tak 2 roky

Jedinej minus je, ze ten gumovej (umela guma) pasek stoji za ho..o! Vydrzi asi tak 1 az 2 roky pri dennim pouziti, a novej je dost drahej na tu kvalitu.

Nanestesti pasek ma specielni formu, musi se koupit Original.

Nenosim je na ruce kazdej den, menin hodinky tydenne. Muzu je ale doporucit, mne fungujou perfektne!

Odesláno (upraveno)

Dík janne, perfekt užitečný popis, ale napadá mě, objevil jsem dedikovanou sekci tissot t touch - YPO, nebo jiný moderátor, můžete to tam přenést, prosím??

Jinak moje námluvy s tissot asi skončí na tom pásku. Extra pásek už jsem měl na jedněch casio a zařekl jsem se, že už nikdy - je to nepraktická bolest, co snižuje životnost hodinek na libovůli výrobce.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Ahoj Janne, moc pekne hodinky, me se ta barevna kombinace libi - zaujme na prvni pohled.

Chci se zeptat. Resili jste nejak po odstraneni automatickeho natahu zvysene namahani odlucovace?

Ne ze bych vedel co to presne je, jen jsem nekde cetl, ze manualni natah u automatu je myslen spis jako obcasne reseni pro treba obzivnuti zastavenych hodinek. A ze pri pravidelnem rucnim natahu soucast zvana odlucovac velice trpi.

Odesláno
  cody napsal:
Ahoj Janne, moc pekne hodinky, me se ta barevna kombinace libi - zaujme na prvni pohled.

Chci se zeptat. Resili jste nejak po odstraneni automatickeho natahu zvysene namahani odlucovace?

Ne ze bych vedel co to presne je, jen jsem nekde cetl, ze manualni natah u automatu je myslen spis jako obcasne reseni pro treba obzivnuti zastavenych hodinek. A ze pri pravidelnem rucnim natahu soucast zvana odlucovac velice trpi.

Tohle melo byt v jinem vlaknu, premack jsem se, sorry.

Odesláno
  Bobr napsal:
K dispozici jsou už nyní i jinde, např. tady http://cgi.ebay.ca/NEW-2008-TISSOT-T-TOUCH...L080620092a6488

Tak mám díky tobě opět brouka v hlavě. Asi do nich po endurové výpravě půjdu, do 14 dní už se to nestihne. Bude tu poté někdo, kdo má s ebay a platbami v Pay pal zkušenosi a pomohl by mi nákup uskutečnit? A je možnost platby v EUR, mám tu nějáké přebytky"

post-364-1214901572.jpg

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
Odesláno
  Machovski napsal:
Podle mne T-Touch je spiš takova hračka pro dospele. :) O ty vodotesnosti už se řeklo hodne, ale taky třeba teplomer je v podstate nepoužitelny. Aby ukazal teplotu vzduchu, musi se hodinky sundat na 15-20 minut, jinak ukaže neco mezi teplotou vzduchu a teplotou človeka... :D

Suhlas. Jedny mam uz treti rok v supliku.Po roku som vymenil tri strojceky. Moj nazor NIC MOC.

Odesláno
  stando napsal:
Suhlas. Jedny mam uz treti rok v supliku.Po roku som vymenil tri strojceky. Moj nazor NIC MOC.

No vidis, ja mam jedny na ruce kazdy den uz dva roky a zadny problem. Muj nazor ?

Pokud vam nevadi cena a libi se, pak neni co resit. Vadne vyrobky najdete ve vsech

odvetvich ;)

bob

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...