Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ale ano, tu gloriolu si určitě zaslouží. Orlík, Sport I a letecké jsou nejzajímavější kousky z produkce.

A právě kvůli té slávě a všemu okolo nich probíranému, jsem měl pochybnosti o takové renovaci, jakou chystá D.M.hodinar.

No, ale poslední slovo bude mít Elton.

Odesláno

Pal: jenom abychom si rozuměli. Letecké Prim považuji za zajímavé jen proto, že vojenští letci ČSLA byli donuceni nosit v podstatě dětské hodinky, pouze osazené automatickým kalibrem. Žádný zázrak technologie v nich nespatřuji, ale trvám na tom, že do sbírky jsou nepostradatelné.

Odesláno

to 31682:

Samozřejmě, že jsou nepostradatelné. Jsou to hodinky, o kterých může člověk něco víc říct než jen, že je to jeden model značky Prim.

(I když ideálně jsou pro sběratele Primek ve sbírce nepostradatelné všechny modely Prim :D )

Odesláno

musim se priznat, ze jsem torzo hodinek dnes jeste neodesla, cekal jsem, ze se PRIM nejak vyjadri, psal, ze toto vlakno sleduje, ale zitra je hodim do posty a budu Vas info, co je a co se deje, a hlavne za kolik a pokud vubec.

Odesláno
...vojenští letci ČSLA byli donuceni nosit v podstatě dětské hodinky, pouze osazené automatickým kalibrem...

Jasně, vyšlo jim to v denním rozkazu :) V podstatě dětské hodinky - jak to myslíš ? Proč použili právě cal.96 ví snad jen Prim. Kdyby zůstali u cal.68, nebyl by dnes problém s vyvýšeným dýnkem :)

Odesláno
V podstatě dětské hodinky - jak to myslíš ?

To dětské nemyslím pejorativně, prostě na mě tak působí. Můžu být předpojatý tím, že ve škole jsme jako kluci měli takřka všichni Sport II. Navzájem jsme si namlouvali, že jsou potápěčské, pilotům zase namluvili, že s kalibrem 96 jsou letecké :D Dospělci tehdá nosili jiné a my je proto pokládali za suchary.

Každopádně musím trvat na tom, že speciální armádní leteckou edici v době proudových letadel si představuji jinak. Jak jinak? Aspoň jako Orlík, to by mi nepřišlo tak legrační jako hodinky s plastikovým sklíčkem a plastikovou vysoce otěru nevzdornou lunetou.

Odesláno

Těžko srovnávat s předválečnými hodinkami Lemania a Longines nebo s Orlíky. Plastová luneta byla poplatná době, kdy se všechno nahrazovalo plastem, což si dobře pamatuju, navíc to byla halířová záležitost, snadno vyměnitelná (teda pokud jsi měl štěstí a SEHNAL jsi jí :). Ale letecké primky se mi prostě líbí a mám je rád :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...