Arathorn Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Zdravím všetkých chronomaniakov Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Arathorn Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Som tu nový a už približne od júna pravidelne čítam tunajšie príspevky, čo ma dohnalo až do chronománie Po ukončení štúdia som sa rozhodol si kúpiť hodinky k promóciam. Jednoznačne to musia byť automaty, najlepsie swiss z dlhou tradíciou (je to pre mňa dôležité, zrejme preto, že som archeológ). Urcite by som chcel oblekovky, elegantné z dávkou klasiky, ale aj moderného štýlu. Cena je obmedzená len na sumu do 600 euro, mozno aj tesne este nad limit. Dlhší čas som rozhodnutý pre Tissoty z educie couturier a to najmä model T035.407.16.051.00, pripadne T035.428.16.051.00. Neviem sa medzi nimi rozhodnúť. Prvé majú navyše lumi a nižšiu cenu. Prosím, poradte mi, ktoré z nich by ste si vybrali, prípadne možno iný model inej dielni. Pôvodne som chcel nejaký skeleton, ale v tomto chudobnom rozpočte ťažko nájsť kvalitný.
Liqid Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Pokud bych si měl vybrat z těchto dvou, tak jednoznačně ty vrní. Ta druhá divočina tě nebude dlouho bavit a taky se na tom bude špatně odečítat čas. Ještě bych ti doporučil kouknout na Certinu, případně Longines. A pokud lovíš ve vodách Tissotu, tak bych se přimluvil za strojky s 80h reservou, což je mimořádně praktická věc. A taky bych je vzal na tahu, kůži můžeš dokoupit vždycky a kov je víc univerzální.
USER47 Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Obojí trochu nuda imho. Visodate se ti nelíběj? Jinak fixace na Tissot je trochu nešťastná, protože většina jejich nabídky je taková nemastná neslaná. Ale jestli se ti to líbí, tak si je kup, svou funkci budou plnit adekvátně kterýkoli z nich.
geometr Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Ani jedny. Ty první maj úplně tragický to okýnko na datum (na pozici šestky) navíc domršený slovem "automatic", ty druhé jak píše Liqid: " Ta druhá divočina tě nebude dlouho bavit a taky se na tom bude špatně odečítat čas."S tím Powermaticem (80h) - Certinama a Tissotama bude možná s 600 e problém. Co zkusit třeba japonský Seiko SARB033: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Arathorn Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 LiqidĎakujem za názor, ten Longines som pozeral, ale nenašiel som automat v mojom cenovom limite:(( Od Certiny som tiez pozeral, ale nepáčili sa mi od nich bohužiaľ žiadne. Tie powermaticy som tiež zvažoval, ale tu na chronomagu viacerí písali, že ten strojček nie je ešte otestovaný, tak neviem, či do neho ísť. USER47Tie visodate su fajn, popozeram ich GeometrĎakujem za názor, chcel by som ostať v európe
Arathorn Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 A ešte k tomu tahu, kedysi som nosil, ale mi to bolo dosť nepohodlné a koža sa mi oveľa viacej páči
Liqid Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Ještě koukni na Hamilton http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10303-hodinky-hamilton-jazzmaster-day-date-h32505731.phphttp://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10318-hodinky-hamilton-jazzmaster-viewmatic-h32515535.phphttp://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/field/khaki/13990-hamilton-khaki-king-auto-h64455533.phphttp://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10303-hodinky-hamilton-jazzmaster-day-date-h32505731.phphttp://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/8364-hodinky-hamilton-jazzmaster-slim-43mm-h38615735.phphttp://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/damske/10263-hodinky-hamilton-seaview-auto-h37415331.php
Arathorn Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 LiqidĎakujem za linky Hamilton som tiež pozeral, z tých čo si mi dal, sú naj tie prvé dve. Ja som zvažoval tento dost dlho:hamilton-jazzmaster open heartNeviem prečo však, niečo mi na tých Hamiltonoch chýba, alebo vadí. Možno prevedenie puzdra alebo štýl čísel. Asi som vďaka chronomagu ostal rozmaznaný Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Daemonultimate Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Mírně humpolácký tvary doráží průhled číselníkem na něco, co má zůstat ukryto.
vareka Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 ty Powermatic mám už dva roky, nosil jsem je na začátku(4měs.) denně, později příležitostně a se strojkem spokojenost. Mám je s COSC a přesnost dokonalá a nátah souhlasí. myslím, že jsem naměřil dokonce 80,5 h. Teď už je nosím jen z nostalgie, ale jen pro to, že jsem se hodinkově posunul výš, ne že bych s nimi byl nespokojený. Doporučuju je obzvlášť na nošení do práce. Přes týden je nosíš v pátek sundáš a nandáš nějaký otloukánky a v pondělí stále jdou.Jediný problém, mají měkký antireflex. Snadno se poškrábe. Pokud už to tedy v Tissot za ty dva roky nevylepšili. Ten se ale dá sundat.Střídal jsem tah s kůží a na kůži vypadají skutečně luxusně a přitom nepřeplácaně.
vareka Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 takhle jako ty jsem před 2lety vybíral taky:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/67874-pora%C4%8Fte-pros%C3%ADm-s-n%C3%A1kupem/ Líbily se mi Omega Aqua Terra, ale koupil jsem si Tissot(díky ceně). Teď už mám Aqua Terra a musím uznat, že většina rad na fóru byla pravdivá. Tedy především v tom, kup si rovnou AT a máš po hledání. Mít ale k dispozici limit 600e, tak bych do Tissot šel klidně znovu. Pokud netrváš na švýcarských, tak i Seiko je taky bezva volba.
slice Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 z tvojho výberu jednoznačne prvé. ale obzeral by som sa inam.napr. len 50? k badžetu a máš 80 hodinový náťah.http://www.onewatchforyou.com/en/ds-1-powermatic/100002278-certina-ds-1-powermatic-c0294071605100.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Michelin Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Pokud to ma byt Certina, tak bych se tez priklanel k powermaticu. Uz je pak celkem jednou jaky design si vyberes podle toho co se ti libi
Arathorn Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 VarekaĎakujem za radu, nad powermaticom som rozmýšľal aj ja, ale len nad klasickým, nie s cosc. Momentálne je model za 800e, ale neviem či preinvestujem až toľko. To už možno by som išiel ešte vyššie a kupil niečo iné, ale už asi nie od Tissotu. Ono už ten limit som navýššil už dosť na tých 600e, ako som pôvodne myslel. Možno by som preinvestoval viac na ďalší kúsok do zbierky a ku štátniciam mi budú stačiť aj za 600e.
Arathorn Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 VarekaĎakujem za radu, nad powermaticom som rozmýšľal aj ja, ale len nad klasickým, nie s cosc. Momentálne je model za 800e, ale neviem či preinvestujem až toľko. To už možno by som išiel ešte vyššie a kupil niečo iné, ale už asi nie od Tissotu. Ono už ten limit som navýššil už dosť na tých 600e, ako som pôvodne myslel. Možno by som preinvestoval viac na ďalší kúsok do zbierky a ku štátniciam mi budú stačiť aj za 600e.
Arathorn Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 SliceUff tak tie certiny vyzerajú super, s tým obchodom čo si dal máš nejaké skúsenosti?
slice Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) minulý rok v novembri som odtiaľ kupoval tiež certiny.pred tým som si prečítal na nejakých zahraničných fórach skúsenosti s obchodom. samé odporúčania. majiteľ je podľa všetkého nejaký starý pán, hodinár zo starej školy. je to kamenný obchod v strede španielska.doprava v cene, skvelá komunikácia. samozrejme medzinárodná záruka. len som musel čakať skoro dva týždne, pretože môj model nemal práve na sklade.. Upraveno 10. října 2015 uživatelem slice
Arathorn Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 SliceĎakujem za rady. Musím to ešte premyslieť
Arathorn Odesláno 15. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2015 Takže na koniec som sa rozhodol pre tissot coutourier T035.407.16.051.00. Strašne som bol nalomený pre tie luxury powermatic 80, ale rozhodli financie a nedočkavosť. Už som ich objednal a čakám kedy už prídu. Ďakujem za rady.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se