Maxel Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 (upraveno) Kolegové ve zbroji,nerozvážným založením dvou poptávkových vláken těsně po sobě ( ) jsem se do původně jednoduchého nákupu slušně zamotal, jeden by se nebál říct, že jsem si na*ral do vlastního guláše. Prostě nejsem sto se rozhodnout, který z následujících kousků pořídit do komba k SARBům. Proto Vás prosím o zkušenost-názor-doporučení. Co byste pořídili a proč? --- Kandidát č. 1 - STEINHART GMT-OCEAN 1 pepsi Kandidát č. 2 - STEINHART OCEAN 1 black ceramic Kandidát č. 3 - DAVOSA ARGONAUTIC LUMIS COLOUR white --- KRÁTKÉ INTRO:Předchozí vlastní zkušenost s hodinkami nulová. Na ruce jsem před pár týdny měl možnost vyzkoušet SO1 vintage. Seděly skvěle, jen byly na kůži ne na tahu, ale dojem z hodinek vážně skvělý. Davosy jsem nikdy v ruce neměl, jejich zahrnutí do výběru je čistě na základě webu. Cenově plus-mínus, Davosy budou o fous (20% cca) dražší než zbytek, v novo-nákupu byly ale taky nejdražší.Stav všech kousků srovnatelný, stejně tak rozsah dodávky (krabice, papíry, ...). Proti SO1 trochu mluví ta známá "inspirace" (na korunku ale dlooouho nebude, takže rady kup rovnou rolády prosím ne) a menší pocit výjimečnosti, po SKX bych rád něco méně běžného. Potěší možnost menit vložku lunety. Kvůli GMT tu GMT nejsou, není to komplikace, kterou nutně potřebuju. Nelíbí se mi kyklop (prý se ale dá sundat), který stejně skoro nekyklopuje. Davosy budou méně časté, neokoukané a "neinspirované". Potěší tritium, ale na pr...zadek si kvůli tomu nesednu, obyč lumi mi taky poslouží. Štvě mě, že hodinová i minutová ručka maji obě stejný design (a eště to vypadá jak prcguma), liší se jen délkou (pravda, u SO1 mě zas sejří mergl). Hodinky jsou na meshi, což je v mém případě dosud neprobádaná oblast a nejsem si jist, zda mi nebude tah chybět (ano dá se asi dokoupit, otázka za kolik). Žena má Orienty na meshi a mě připadá, že víc sedí právě na ženské ruce. Toť na začátek asi vše. Díky za Váš čas! Upraveno 9. října 2015 uživatelem Maxel
stosi Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 To si musíš rozhodnout sám...Já to dělám tak, že si představím, že dostanu hodinky A a hodinky B ne. Když mě to zamrzí, tak si představím, že jsem dostal hodinky B a hodinky A ne.Co mrzí míň, jde z kola ven :D.
Micey Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Budto Davosy, nebo Ocean 2. No a nebo ty Stowy tady z inzerce..
azeppelin Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Jako fakt nevím, proč chceš kolem 20K kupovat kopie rolexek a nebo hodinky u kterých sršíš výrazivem... "na pr...zadek si kvůli tomu nesednu" nebo "a eště to vypadá jak prcguma". To je opravdu skvělá vyhlídka na povedený kauf. K sarbům/skx si kup třeba "tuňáky" a můžeš to považovat za určitý hodinkový posun. Nebo si za třicet kup třeba marinemastery a nebo vintage markII a nebo nevím co. Asi něco, co nebudeš přirovnávat ke šprckám dřív než to koupíš.
Maxel Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Micey: Ty Stowy jsou hodně povedený, ale obávám se čekačka na ně bude už hodně plná. azeppelin: Na každých hodinkách se dá asi něco najít - tady mercedes vs. prcguma. Nepitval bych se tím, jak to nazývám (nepodstatné). Tuňáci se mi nelíbí a zbytek je nad budget. Mnou uvedené hodinky budou pořizovány jako zánovní, cena rozhodně neatakuje ani tu dvacítku.
Maxel Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Jo, ty jsou taky skvělé. Dostal jsem ale (zatim) nabídku jen na ten novější model.
quest987 Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Šel bych asi do Ocean 1 s keramikou (nějakou dobu sem je měl a nebylo to špatné) by byla dobra volba, za mě dobře zpracované , nositelne hodinky. Třeba tah a spona snesou srovnání s dražšíma kouskama.
tano Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Jo, ty jsou taky skvělé. Dostal jsem ale (zatim) nabídku jen na ten novější model.Jaky mas rozpocet? Muze to byt i jina znacka, nez uvadis?
azeppelin Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 OK, jen že ten úvodník nevyzníval apriori příliš nadšeně ani z jedné varianty.
Hron21 Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Kup si davosa. Na hodinkomania.sk se prodavaji davosa argonautic lumis white za cca 450 eur. Tak jim pisni. Mel jsem vsechny troje a nejlepsi jsou ty davosa.
Hron21 Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 http://hodinkomania.sk/index.php?thread/3191-davosa-argonautic-lumis/
Michelin Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Z tohohle vyberu jsem za Davosy. Ale prioritne proto ze One se mi nelibi a vysoce cenim tritium.
Maxel Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Začnu psát raději s citacema, aby vám to fórum poslalo jako notifikaci... Jaky mas rozpocet? Muze to byt i jina znacka, nez uvadis? Chtěl bych se držet kolem 10k, s odchylkou cca 10% hore-dole. Jiné modely nezavrhuji, původně jsem chtěl mosazovky, pak to byly Certina DS-1 / DS-2, no a teď jsem u potápek http://hodinkomania.sk/index.php?thread/3191-davosa-argonautic-lumis/ Ano, to jsou "ty mé" potenciální. OK, jen že ten úvodník nevyzníval apriori příliš nadšeně ani z jedné varianty. Chápu a omlouvám se za blbé výrazy, nejsem spisovatel a přesto jsem to chtěl napsat trochu přijatelnou (čti nestrojovou) formou
tano Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Jasne, rozpocet beru na vedomi;). Tak vem ty Davosa. Osobne se mi pepsi libi moc, ale asi nedam ty mercedes rucicky od Steinhartu.
Maxel Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Škoda, že Steinhart nedělá model jako GMT/O1 s vintage ručkama.
Jettero Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Škoda, že Steinhart nedělá model jako GMT/O1 s vintage ručkama.Ty vintážky v sekci prodám vypadají dobře. O těch si nepřemýšlel?
Maxel Odesláno 9. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Ty vintážky v sekci prodám vypadají dobře. O těch si nepřemýšlel? Přemýšlel, horem-dolem Vadí mi indexy - barva a chybí pasticita.Já vim no, sem hroznej. Jenže to budou dost pravděpodobně na delší dobu moje poslední lepší hodinky, proto se snažim vybrat ty s nejméně nedostatky.
tano Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Škoda, že Steinhart nedělá model jako GMT/O1 s vintage ručkama.Naprosto souhlasim, to by bylo hodne zajimave ty vintage rucky. Osobne bych plasticitu indexu dal az na druhe misto. Take mne ta pepsi luneta laka, ale.., vzal bych radeji ty military. Jak pises, ze se snazis mit co nejmene nedostatku, tak to plne chapu, mam to take tak:). Je to ale boj, co? Vybirej v klidu, at nic neuspechas a nemusis pak prodavat. Co toto? Steinhart OCEAN Titanium 500 Premiumhttp://www.chronoshop.cz/steinhart-premium-line/steinhart-ocean-titanium-500-premium Upraveno 10. října 2015 uživatelem tano
quest987 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 A co třeba Archimede Sporttaucher? Kdyby to nebyly funglovky tak by ses vešel do limitu nebo lehce nad. Ale bude je docela težké sehnat, na foru jich moc nebude.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se