kopferkingel Odesláno 2. října 2007 Nahlásit Odesláno 2. října 2007 Nedávno se mi podařilo získat opravdu velmi pěkný kousek, všechno co se třpytí je solidně tlusté zlato atd. atd.... Má to samosebou malé "ale"... osa setrvačky vypadá kaput . Nasadit ručičku nebude problém. Nemáte někdo rámcové ponětí o ceně opravy osy setrvačky k něčemu podobnému americkému?
mechano Odesláno 2. října 2007 Nahlásit Odesláno 2. října 2007 Nedávno se mi podařilo získat opravdu velmi pěkný kousek, všechno co se třpytí je solidně tlusté zlato atd. atd.... Má to samosebou malé "ale"... osa setrvačky vypadá kaput . Nasadit ručičku nebude problém. Nemáte někdo rámcové ponětí o ceně opravy osy setrvačky k něčemu podobnému americkému? Promiň , nemůžu to nenapsat . To zlato mi už takhle na dálku nápadně připomíná mosaz.
NIGHTinGALE Odesláno 2. října 2007 Nahlásit Odesláno 2. října 2007 Nikde nevidím punc. Ani na plášti, ani na krčku. Jsou puncované? Strojek nic moc. Kolik mají kamenů? Možná zlaté budou, ale podobně obyčejné hodinky jsem ve zlatě ještě neviděl.
kopferkingel Odesláno 2. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2007 Promiň , nemůžu to nenapsat . To zlato mi už takhle na dálku nápadně připomíná mosaz. Připomínat může, ale mosaz to není, to co se na fotce jeví jako "ošoupané" je jen odraz. Dole u pantíku je to trošku prošouplé na malém místě a to co je pod tím vypadá na mosaz, ale povrchová vrstva mosaz fakt není Pouzdro je Philladelphia Watch Case.
kopferkingel Odesláno 2. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2007 (upraveno) Nikde nevidím punc. Ani na plášti, ani na krčku. Jsou puncované? Strojek nic moc. Kolik mají kamenů? Možná zlaté budou, ale podobně obyčejné hodinky jsem ve zlatě ještě neviděl. Ve strojku jsem se ještě nepošťoural, ale nemyslím si, že by měl 31 jewels. Bude spíš obyč. Ale i když do něj není vidět, tak se mi líbí. Pořád lepší než takové ty malé zrůdnosti s válečkovým krokem co se vyskytují v některých levnějších hodinkách. Jinak co se puncu týče, takhle staré hodinky, resp. pouzdra punc neměly. Předtím než to federal buhvíkdo zavedl, tak se ta tloušťka zlata pofidérně značila tím "xxx years regal warranted" V tomto případě je to 10, 20 by bylo lepší. Upraveno 2. října 2007 uživatelem kopferkingel
mechano Odesláno 3. října 2007 Nahlásit Odesláno 3. října 2007 Připomínat může, ale mosaz to není, to co se na fotce jeví jako "ošoupané" je jen odraz. Dole u pantíku je to trošku prošouplé na malém místě a to co je pod tím vypadá na mosaz, ale povrchová vrstva mosaz fakt není Pouzdro je Philladelphia Watch Case. Já jen reagoval na tvoje prohlášení , že "všechno co se leskne..............". V tomhle případě se leskne "American doublé" , je to mosaz , pozlacená. Solidní zlato vypadá jinak.
mechano Odesláno 3. října 2007 Nahlásit Odesláno 3. října 2007 Ve strojku jsem se ještě nepošťoural, ale nemyslím si, že by měl 31 jewels. Bude spíš obyč. Ale i když do něj není vidět, tak se mi líbí. Pořád lepší než takové ty malé zrůdnosti s válečkovým krokem co se vyskytují v některých levnějších hodinkách. Jinak co se puncu týče, takhle staré hodinky, resp. pouzdra punc neměly. Předtím než to federal buhvíkdo zavedl, tak se ta tloušťka zlata pofidérně značila tím "xxx years regal warranted" V tomto případě je to 10, 20 by bylo lepší. Fakt mi nejde o mentorování ale co píšeš je blud . Nebo spíš soubludí. Takhle staré hodinky punc MĚLY ale jen pokud byly ze zlata (nebo stříbra). Tloušťka zlata jak ji popisuješ se značí u POZLACENÝCH hodinek. U amerických hodinek je ta úprava "doublé" velmi častá , oni se vždycky trošku chlubili. Je to bezva , mít taky zlaté hodinky a nemuset je zaplatit. Trochu to připomíná lidi , kteří si na Aukru kupují čínský "Rolechcky". (taky zlatý,samozřejmě)
kopferkingel Odesláno 3. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2007 (upraveno) Já jen reagoval na tvoje prohlášení , že "všechno co se leskne..............". V tomhle případě se leskne "American doublé" , je to mosaz , pozlacená. Solidní zlato vypadá jinak. Asi si nerozumíme. Jasně že je to pozlacený a ne celý zlatý, to zase nejsem idiot. Tím zlatem jsem myslel právě TO pozlacení. Parafrázoval jsem jenom přísloví "není všechno zlato, co se třpytí". Je to gold filled case. Solidně tlusté jsem napsal proto, že není nikde na povrchu (moc) otřené, spíš skoro vůbec. Ale to je fuk, hodinky stejně chloubou sbírky asi nebudou, za tím účelem jsou tu jiní kandidáti. Mimochodem....setrvačka je v žalostném stavu, ty musely padat alespoň ze 2 metrů. Upraveno 3. října 2007 uživatelem kopferkingel
Jehlan Odesláno 3. srpna Nahlásit Odesláno 3. srpna Dovolím si aktualizovat po letech tuto diskuzi. (Konkrétně hodinky z USA... ) Před rokem 1906 neexistovaly žádné federální předpisy, které by vyžadovaly, aby předměty vyrobené ze zlata nebo stříbra nesly značky označující obsah kovu. ( Průvodce Národním zákonem o značení zlata a stříbra | Elemetal — Elemetal ) Warranted →14K← , ještě neznamená "solid gold" (solidní zlato ) "gold filled" (zlatem plněno) neznamená... plněné zlatem a gold plated je "pozlacení v mikronech , a neznamená potažení pláty. Prostě puncování tak, jak je známe v Evropě od 14. století v USA prakticky celou éru "kapsáčů" neexistovalo a každý výrobce si určoval vlastní označení obsahu ryzího kovu. Takže třeba Warranted 20years je vlastně garance toho, že se za prvních 20 let neošoupou až na mosaz . Koupě kapesních hodinek je vždy výstřel na slepo ( a většinou do vlastní nohy) , ale je zbytečné tomu jít naproti jen kvůli neochotě si dohledat více informací.
mato57 Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna V 3. 8. 2025 v 22:01, Jehlan napsal: Prostě puncování tak, jak je známe v Evropě od 14. století v USA prakticky celou éru "kapsáčů" neexistovalo a každý výrobce si určoval vlastní označení obsahu ryzího kovu. Je to tak. Pro zájemce o další podrobnosti doporučuji web https://pocketwatchdatabase.com/ a v něm rozbalovací menu CASES. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se