Přejít na obsah

Festina

Roman Šula

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No, dočetl jsem se, že značka oslavila 100 let své existence, byla založená roku 1902 ve švýcarsku, momentálně do Festina Group kromě Lotus patří i Jaguar, který má v logu Swiss Made, nicméně se hodinky ve švýcarsku nevyrábějí ani pokud vím nepoužívají švýcarské komponenty. A ta paní se mi snažila vsugerovat, že ty hodinky se ve švýcarsku vyrábějí.

Pokud je tam uvedeno "swiss made", neverim, ze tam nejsou vyrobeny.

Aby se hodinky (pochopitelne originaly, nikoli "fake") mohli honosit timto titulem, musi byt kompletne ve Svycarsku montovany a podil ve Svycarsku vyrobenych dilu musi byt nad nejakou procentni uroven (nevim ted presne kolik - mozna 60%, to by se dalo dohledat, kazdopadne to ale je vetsinovy podil).

V opacnem pripade nemaji pravo ten titul pouzit - neverim, ze by si to Svycari nechali libit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
Jinak včera jsem v jednom krámku narazil na tyto Orientky. Strojek mají asi stejný jako Seiko (samozřejmě quartz), mají safírové sklo a jsou jen za necelých 6000. Připadají mi lepší než ty Festiny. Zase mám brouka v hlavě.

Tak jsem je včera koupil, za 5300,-. Což si myslím, že není tak zlé. Řemeslné zpracování je je na slušné úrovni, safírové sklo u hodinek této cenové kategorie je docela výjimka. Podobný model od Seika stojí dvojnásobek, ale s Hardlexem. Tak snad jsem neprohloupil.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Koupil jsem si Festiny model 16049. Je v nich strojek QUARTZ. Protože mi do nich nejakym zahadnym zpusobem natekla voda(i když jsem si daval pozor:( ), tak se zastavily. Reklamace to vyřešila, avšak ted se mi o 3s/den předcházejí. Je to důvod k reklamaci? A co se v takovém případě dělá? Seřízení či výměna části? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Hodinky mají podle manuálu určenou toleranci a ta bude v případě quartz určitě menší než 3s/den. Takže bych reklamoval.

Nejsem si jistý, že všechny quartz strojky dnes umožňují doseřízení. Otázka je, pro tomu tak je a kdyby tam byl nějaký problém, může se to ještě negativně projevit např. na životnosti baterky.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Návštěvník tolja
Jojo - tyhle Orienty má kolega z práce a jsou docela fajn.. Zajímavé je, že když na nich spustíte chronograf, neskáče vteřinovka po vteřinách, ale "sune se" skoro jako u mechanických hodinek.. - takové zajímavé šidítko :-D

pro Jeremy.Já mám také Orienty chrono quartz,a vteřinovka na subciferníčku skáče po vteřinách.To co popisuješ,je asi pohyb stopkové ručky,která skáče po desetinách,proto se zdá být její pohyb plynulý.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

No, soudě podle většiny předchozích recenzí, převažuje mírná skepse nad touto značkou. Takže rozvířím stojaté vody tohoto rybníka a budu konstatovat svoji spokojenost.

Vlastním tyto hodiky asi tak 10 let a kromě výměny baterií, nebyl důvod na ně sahat. Seřizuji je 2x do roka - při přechodu času, chodí přesně. Že hodinky netrpí přílišnou ohleduplností a že je z ruky prakticky nesundavám, je asi patrné z fotek :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar

to ='1Lachtan'

není co vířit... pokud ti šlapou a jsi s jejich vzhledem spokojen,tak není co řešit.. <_<

Upraveno uživatelem milosklikar
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Zajímavé - že nepřežily ani cachtání v bazénu ?

Já ty svoje potvory z ploutve nesundavám ani při šnorchlování (ale faktem je, že hlouběji než 10 m asi nejdu) a opravdu žádný problém...B)

Ano, také mi to je divné.... Nemohu se zbavit pocitu, že chyba není na mé straně. V tuto chvíli mám v kazetě na hodinky 6 kousků od různých výrobců, které střídavě používám víceméně stejným způsobem (samozřejmě, že kožený pásek nenosím do vody) a se žádnými nikdy nebyl podobný problém.

Protože nejsem žádný "potápěč" nelpím na extrémní vodotěsnosti - stačí mi pouhá spolehlivost při běžném používání, kterou bohužel u Festin postrádám. Přestože vždy putovali pouze do originálního servisu dovozce (který po každém zásahu do nich vždy garantoval vodotěsnost) - dopadli jak dopadli. Automaty které mám již téměř 20 let viděli servis pouze jednou, když jsem je nechal po 15 letech bezchybného běhu preventivně vyčistit - a jdou stále, nerosí se, prostě fungují...

Odkaz ke komentáři

Tak nevim pred 10 lety jsem od nasich dostal k 18tinam Festiny 8801 a nosil jsem je praticky do letosnich Vanoc kdy jsem si koupil Eterny 1948 a to i presto ze asi pred 2 lety jsem si poridil Certiny. Dopadlo to tak ze Certiny lezely v supliku a na ruce jsem mel porad Festiny- vubec jsem je nesetril a nemel jsem s nimi zadny problem- i kdyz ted asi pujdou na opravu nebot luneta ma trosku vuli a to mne pekelne vytaci. V servise byly tusim 2x na vymene baterky a to je vse. Jsou lehke ( titan), odolne a spolehlive

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

vlastnim tour de france 2004 (mozna 2005-krabicka uz neni a nechce se me to hledat) s oranzovym cifernikem , maximalni spokojenost, minuly rok jsem akorat nechal vymenit baterku a utesnit - v lete s nema normalne plavu na koupalisti

zdaji se mi celkem odolne, protoze uz zazily tolikrat bouchnuti a kovova furta, ze se divim ze jeste jdou, na sklicku je jeden vlasovy skrabanec, jinak nic :)

ale po objeveni chronomagu jsem byl taky nakazen, ale ted z duvodu financi si nemohu nove mechanicke hodinky dovolit, snad casem :)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Měl jsem tour 2005 hodinky byly pěkný, ale dost se zpožďovaly po zaregistrování se tady, byly hned prodaný a od té doby mám samuraie jsou levnější mechaniky a i hezčí. Jsem spokojený mám ještě po renovaci Igny ty nosím jen občas, nechci je zničit, pořád pokukuji i po jiných Aviátory IV 42mm a další značky. Hodinky nesbírám tak jich tolik nepotřebuji, ale ty aviátory se mi líbí od začátku akorát nebyly 42. Kdybych neměl samuraie tak neváhám a jdu do nich.

Upraveno uživatelem pavel23
Odkaz ke komentáři

Mám hodinky Festina Mecaquartz model 6585 již sedmým rokem a můžu říct, že hodinky fungují skvěle na to, co již zažily. Nikdy jsem neměl problém s těsností a to jsem se s nimi i koupal. Jen nedávno odešel tah (resp. zobáček držící přezku) ale s tím se musí počítat.

Otázka - rád bych si nechal vyměnit sklíčko za nějaké odolnější. Poradíte, kde to nechat udělat? Díky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...