martin2580 Odesláno 17. října 2015 Nahlásit Odesláno 17. října 2015 Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jakým nástrojem (asi šroubovák, je možné poslat konkrétní odkaz) se utahuje článek na kovovém řemínku na hodinkách? Již jsem sháněl nějaké malé šroubováčky, ale nepovedlo se mi najít tak malý, aby se vešel do té dirky. Nebo je to tak, jak je to na fotce v pořádku? Přijde mi, že ten jeden je nějaký nedotažený - 2 jsou uvnitř a jeden skoro venku.Je to foceno telefonem, kdyby nestačilo, můžu vytáhnout foták. Děkuji předem za radu, jestli to mám vůbec řešit.... Nevšiml jsem si jak to bylo při koupi, nosim na střídačku ještě další dvoje... (tyto mám asi 3 roky)
martin2580 Odesláno 17. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2015 to tam neni zašroubovaný, ale pouze zatlačený? Nebo jak to mám chápat ? Jestli jenom zatlačený, tak to asi vypadne ne ?
farkyostrava Odesláno 17. října 2015 Nahlásit Odesláno 17. října 2015 (upraveno) uz me predbehli :-) Upraveno 17. října 2015 uživatelem farkyostrava
martin2580 Odesláno 17. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2015 Dikes moc za tu fotku, tehle system mě vůbec nenapad. Viděl jsem na konci na šroubovák, tak jsem hledal pořád menší a menší šroubováky. Tyhle základy jsem tu totiž nikde nenašel.... Každý jednou začíná, tak díkes moc za rady.
Hozein Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Nevyřčenou otázkou pak jen zůstává, proč je na jednom konci ten zářez ;-)Kdyby to bylo na okrasu, tak bude na obou stranách a to není.
Radimk Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Nevyřčenou otázkou pak jen zůstává, proč je na jednom konci ten zářez ;-)Kdyby to bylo na okrasu, tak bude na obou stranách a to není.Nezobrazuje se mi fotka od Peopla, tak nevím, co nabídl za systém.Já bych řek, že to nejsou šrouby, ale pérové závlačky. Po zatlačení drží samy na místě v drážce mírně roztáhlým- nařízlým koncem.
Hozein Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 To jsem si tyk myslel, ale na to aby to pružilo si myslím že by to chtělo hlubší nebo alespoň širší zářez. Vypadá to opravdu jako hlavička šroubku.
martin2580 Odesláno 24. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Kazdopadne zamacknout mi to neslo, zkusim se stavit nekde v hodinarstvi. Jsou to presne ty hodinky co ma Hozein v profilovce Sent from my iPhone using Tapatalk
Hozein Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Tak jestli máš stejně pěkné a super hodinky jako já, tak použij totožný spendlík jako je na obrázku výše a přitlač. Před chvilkou se mi to úspěšně povedlo ;-)
Hozein Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Jo zapomněl jsem dodat, že máš zatlačit do té strany bez zářezu...
Liqid Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Kup tohle, funguje to perfektně http://www.dx.com/p/watch-band-link-remover-tool-103840#.ViuDwvnhDDc
šarik Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Toto bude rozpěrný kolíček. Profil je půloblouk "přeložený" v půlce. Toto se podomácku dostává ven tak, že jistě máš zásobu malých hřebíčků menších než průměr dírky. Hřebíčku ucvakneš špičku, zapiluješ do roviny. Vrazíš do konce, kde není šlic a hřebíček zatloukáš kladívkem. Dáš na měkkou podložku nebo napříč čelistí svěráku (opatříš natlusto náplastí proti podření tahu) aby kolíček měl kam vylízat. Pokud hřebíček není dost dlouhý, tak povylezlý kolíček jemně uchopíš kombinačkami a surově páčením vyrveš. Není od věci předtím kolíček zkusit namazat. . Kolíček nazpět natlučeš kladivem a zapustíš pod úroveň tahu týmž hřebíčkem. Takto se dělá jemná hodinařina. Sice to vypadá jako prasárna, ale pokud mechanik sám není prase, je hotový an cvaj, bez podřeného a potlučeného tahu.
Hozein Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Nezobrazuje se mi fotka od Peopla, tak nevím, co nabídl za systém.Já bych řek, že to nejsou šrouby, ale pérové závlačky. Po zatlačení drží samy na místě v drážce mírně roztáhlým- nařízlým koncem.Máš naprostou pravdu. Jsou to pérkové závlačky. Prořízlé jsou po celé délce.Ještě tedy jeden laický dotaz pro odborníky: Zaleží na směru vytahování a zasunování těchto závlaček? Popř jak hluboko by měly být závlačky zasunuty.Díky
Liqid Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Vytahuj ve směru šipky a zasouvej opačně, zasouvat tenčím koncem napřed.
husakmartin Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Taky jsem premyslel jak homemade resit serizeni tahu,protoze vice hodinek vice serizeni a hodinari si berou za serizeni cca 40-90 Kc, tak jsem si vyrobil vytlacovaci trn.Je to v silonovem valecku zavrtany 1mm vrtak (je to nejaky specialni ohebny,takze se pri mirnem ohnuti hned nezlomi,ale i normalni by poslouzil asi take) a jde to s tim dobre.Nejake vyklepavani a jine amaterstiny jsou zarukou poniceni tahu.
husakmartin Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Jeste snimek,snad se nahraje.
husakmartin Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Jeste snimek,snad se nahraje.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se