OndraPod Odesláno 20. října 2015 Nahlásit Odesláno 20. října 2015 Tohle je naprosto uzasny! Rucne kresleny cifernik by s knim skvele hodil, ale chtelo by to nekoho s jistejsi rukou, zkus poptat nejakeho pismomalire, myslim ze by to nemuselo byt nejak extra drahe.
Daemonultimate Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Bylo by škoda nedat dílu důstojný číselník, přece jen design prodává to, co je uvnitř.
Klotzman Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Já si taky myslím, že se to dá namalovat rukou (notabéne to dřív taky malovali ručně), ale že by to nebylo drahé...no, to si nemyslím, přece jen je to celý ciferník, a štětcem - to už chce něco umět.Tak se vykašli na smalt a udělej si ho taky z mosazi, když máš tak šikovný tlapy. A můžeš ho pak třeba chemicky obarvit, aby byl výraznější.
RC3 Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 V 20. 10. 2015 v 21:16, Marek Boháč napsal: Je mosazný lakovaný. Stále zvažuji fotocestu. Skus este UV tlaciaren napr. Roland LEF20, dohaze potlacat predmety aj s malym zakryvenim.
StanoBare Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 (upraveno) Rád sledujem toto vlákno, aj sa človek priučí. Ja by som predsa len skúsil osloviť písmomaliara - kaligrafa, pretože už som sa stretol aj s tým, že písmomaliar bol v podstate grafik a robil to už len na plotri, nie ručne. Aspoň uvidíme, aká bude odozva a či sa to oplatí. Upraveno 21. října 2015 uživatelem StanoBare
Karlos Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Nemám slov nad výsledkem. Paráda.Ciferník rozhodně ručně, to je podle mě nutnost. Ideálně smaltovaný.A samozřejmě vlastnoručně. Dávat to napsat někomu jinému by tomu ubralo kousek kouzla.Písmo nacvičit na papíře... nacvičit se dá úplně cokoliv, i tohle.
Arthur N. Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 tak jsem to dnes objevil a kochám se, jsi vážně dobrý - nejlepší limitka tohoto fóra!!!myslím, že u Langeho a synků bys práci našel:)
Návštěvník tolja Odesláno 25. října 2015 Nahlásit Odesláno 25. října 2015 smekám před tvojí odvahou a šikovností, odvedl jsi hromadu dobré prácedoufám, že mě ostatní neukamenují, když si dovolím kritickou poznámku, že výsledek na mě působí moc punkově, a číselník to patrně nezachránípouze jsem vyslovil svůj názor, neber to tak, že jsem ti to poplival vzpoměl jsem si na jednu reklamu...
Marek Boháč Odesláno 25. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2015 tolja: Nechtěl jsi náhodou říci STEAMPUNKOVĚ ? Pokud ano tak jsi se trefil , pokud ne ukousnu ti ucho !
Hardslimer Odesláno 25. října 2015 Nahlásit Odesláno 25. října 2015 Luxusni zalezitost. ;-)Jen takovy napad :Kdyz uz jsi udelal rucky, zvladnul by si i rimske cisla ?
Marek Boháč Odesláno 25. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2015 Dneskaj sem zapracoval na Luně , 118 zubů kolem dokola 16mm kolečka. Jako další projekt plánuji nějaké jednoduché jednoručkové oignonky :-) . Hardslimer: Asi jo , taky jsem to zvažoval , ale mě se líbí spíš klasickej bílej a černé cifry. Zatím to nechávám otevřené.
Marek Boháč Odesláno 26. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Nemá náhodou někdo tušení jak má fungovat toto. Prý se jedná o nějakou brzdu a používalo se to dřív jak šnek na zrovnoměrnění tahu pružiny.
Marek Boháč Odesláno 28. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. října 2015 Ten holý kryt se mi už nelíbil. A bylo nutné nadělat díry aby netlumil zvonek.
Hardslimer Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Tak jako vzdy - nadhera.Co ten cifernik ?Co takhle si vytisknout rimske cisla na papir, vyrezat je neboli z toho udelat sablonu, pak to striknout cernym sprejem a po zaschnuti prelakovat bezbarvym lakem ?Cislice by se nemely rozpit po naneseni laku.
Marek Boháč Odesláno 29. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Už kreslím ciferník v CADu a nechám si ho nařezat na plotru (amatér) . Jinak , rozmlátili jste si sklo u špindlovek a nemůžete sehnat náhradu ? Nezoufejte , uřízněte si ho ze žárovky.Stačí zajít od nějaké lepší elektry a vybrat správný průměr žárovky . Obkreslíte si liháčem starý sklo na žárovku shora kde je nejsilnější a začnete ho kolmo k povrchu ubrušovat větnamským trixem (kdo nemá diamantový).Trvá to docela dlouho , mě se to povedlo asi za 30 minut .Nejprve si předbousíte drážku o malinko většího průměru než původní sklo a pak jí stále dokola opisujte dokus sklo neodpadne. Nnesmí se moc tlačit aby nepraskala předčasně.Nakonec sklo odneste k optikovi a ten vám zabrousí hrany na potřebný tvar a velikost. ps: na svoje sklo průměru 50mm jsem použil průmyslovou žárovku NARVA 300W 240V
orol Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Cena žárovky + cena za dopracování optikem = cena za 50 mm sklíčko i s dopravou Každopádně zábava v dílně a radost z vyřešení problému - k nezaplacení
Marek Boháč Odesláno 31. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Žárovka stojí 70 kč ale já beru zadarmo vypálené z práce.Zabroušení optikem stálo 50kč a trvalo to asi 6 minut.Ale dělal jsem to hlavně proto že takhle hluboce klenuté sklo se nedá sehnat.A nebo mi něco uniklo ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se