African Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 Vlastním již pár hodinek jak automatů, tak ručně natahovacích. Stáne se občas, že nějaké ten týden nenosím a oni usnou. Známý hodinář mi řekl, pokud chci tyto hodinky vlastnit celý život a to v dobré kondici, musí běžet stále. Když spí, tak prý trpí a vůbec jim to neprospívá. Jak to vídíte vy - mýtus,nebo realita.
mechano Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 Na základě mých zkušeností prohlašuji že je to mýtus. Snad jen když běží stále tak se trochu zvyšuje opotřebení a když dlouho leží tak olej stejně ubývá vysycháním.
African Odesláno 23. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2006 Takže žadný homemade watchwinder si dělat nemusím? To jsem rád.
aCIDfire Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 ..no já mám sice jen jedny s ručním nátahem a jedny automaty,ale ty mi umřou tak za 40h a watchwinder si každopádně pořídím ať už homemade nebo časem něco z ebay.de,už kvůli tomu,abych je nemusel furt natahovat a seřizovat čas než někam vyrazím.
Petr_S Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 Jak čtu téma, tak mne napadlo: O německých taxících se tvrdilo, že jsou zajímavé na koupi, protože to auto během služby nestačilo nikdy pořádně vystydnout, poněvadž se na jednom střídali i 3 řidiči (brácha měl kdysi ex-taxi Mercedes W 124, najeto 840 tis. km dle tacho a fungovala ). Tady se jedná také o mechanismus, kde na jednu stranu pravidelné užívání stabilizuje jeho chod, ale na druhou stranu zvyšuje opotřebení.
ssykora Odesláno 23. března 2006 Nahlásit Odesláno 23. března 2006 Mechanické hodinky opravdu nemusí být stále v chodu, je jasné, že hodinky se neopotřebovávají když nejdou. Ovšem uvést do chodu bych jednou za čas doporučoval, už kvůli dobrému pocitu a zjištění, že je vše v pořádku. Já si myslím, že i ty hodinky jsou rády, že se proběhnou. No a co to je jednou za čas? No něco mezi jedním měsícem a rokem
mechano Odesláno 24. března 2006 Nahlásit Odesláno 24. března 2006 jen stručně k německým taxíkům : taky jsem to tak slyšel ale bude v tom přeci,jenom rozdíl. Představ si že by ti hodinky pracovaly při teplotě 90-110 °C na ruce a třeba čepy setrvačky se třením zahřívaly až na 270°C. Groteska žejo. Ale vážně: hodinky jsou jinej mechanizmus a pracujou na úplně jiným principu. (a jeho součástky se navíc ani neprolévají slanou vodou, teda dokud je v přádku těsnění)
spidermann Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Ale,ale pánové,nechcete si pořídit raději bateriové hodinky,když se neumíte vypořádat s mechanickými? To jako kdyby se někdo ptal,jestli má pořád jezdit na kole,jestli to náhodou nebude vadit,když bude chvíli stát a nedej bože si ještě koupil přistroj,který by mu s tím kolem jezdil,takový ciklostůl,nebo něco obdobného jen aby kolo bylo pořád v pohybu... to by ste mě rozesmáli. Myslím,že ssykora to vystihl přesně.
mechano Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 To byla jen taková nevinná debata v legraci. Jinak s mechanickými hodinkami se vypořádávám docela dost dobře.
Ondraj Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Nedávno jsem se přesvědčil, že i 26-ti letá výluka nebrání k okamžitému opětovnému bezproblémovému chodu hodinek.
African Odesláno 31. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Tak mechaniku a automatiku máme vyřešenou. Aspoň se nemusím bát je nechat třeba 26 let stát Na druhou stranu jak Kinetic Seiko nebo solar Citizen, ty když budou dlouho stát, podle mého názoru odejdou dobíjecí články, asi jako každý akumulátor, který se pravidelně nedobíjí, co myslíte vy?
Roman Šula Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 V těch Seiko Kinetic je místo akumulátoru kondenzátor, ten může odejít a nemusí jako v jakékoliv jiné technoce. Pokud je elektrolitický, tak elektrolit vysychá, ale nedá se předem odhadnout, za kolik let. Co je v Citizenech, nemám potuchy.
šarik Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 V Citizenech má akumulátor vydržet 20 let. Stačí když jsou při nepoužívání na světle a je zajištěn jejich trvalý chod a dobíjení akumulároru.
Milan Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Ja mam po dedovy jedny vreckove Molnija, ktore stali asi 30 rokov a po natiahnuti idu v pohode, dokonca su prekvapivo presne.
Tazatel Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 šarik: Nevíš jestli Citizen používá do svých solárně dobíjených hodinek stejný akumulátor pro všechny typy? Jinak na tu 20-ti letou výdrž jsem zvědav :-), bylo by to fajn.
dehyd Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Myslim, ze pointa neustaleho chodu ci odpocinku neni o opotrebeni, nebo ale o momentalni presnosti chodu - kdyz si na to nekdo potrpi. S kazdym zastavenim se serizeny "rate" muze rozhodit i o nekolik sekund. Ono se jim pochopitelne nic nestane, pokud se zastavi, ale pokud si majitel zaklada na presnosti (pripadne prestizi) a za tim ucelem si priplati za COSC certifikovany chronometr, tak kazda zbytecne zpusobena zmena presnosti potom nastve...
šarik Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Tazatel: nevím jestli do všech používá stejný typ, ale některé hodinky vydrží i dýl než půl roku, tak těžko říct jestli je akumulátor stejný a jiné vnitřky. Ale původní výdrž byla okolo týdne a pozvolna to šlo až na půlrok. A jsme u toho- zlepšuje se akumulátor, strojek nebo obojí? Co se týká výdrže, tak se mě ptali v autorizovaním servisu někde u Citizenů jak dlouho vydrží doopravdy a že neví, ještě se to tak dlouho nevyrábí a nikdo ho zatím neměnil. Na této adrese bys mohl vyšetřit jak je to stěmi akumulátory: NÁZEV FIRMY: GOLDTIME, a.s. (změnit tyto údaje) ADRESA: U Libeňského pivavaru 10/2015, 18000 Praha 8 ZEMĚ: Česká Republika IČO: 18629814 DIČ: - nevyplněno - TELEFON: 266310439 FAX: - nevyplněno - URL: http://www.goldtime.cz E-MAIL: goldtime@mbox.vol.cz Toto číslo by mělo být do servisu, ale nevím jestli ještě platí: 284 821 344
Návštěvník Kamil Odesláno 1. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2006 Mechanické hodinky opravdu nemusí být stále v chodu, je jasné, že hodinky se neopotřebovávají když nejdou. Ovšem uvést do chodu bych jednou za čas doporučoval, už kvůli dobrému pocitu a zjištění, že je vše v pořádku. Já si myslím, že i ty hodinky jsou rády, že se proběhnou. No a co to je jednou za čas? No něco mezi jedním měsícem a rokem Tak jsem se inspiroval radou, natáhl všechny hodinky, které nenosím (i automaty s ručním nátahem), nastavil je na dvanáct hodin a jsem zvědavý, které vydrží nejdéle. Ale dělat to každý den, bych nechtěl. Bude jim to muset stačit nepravidelně, tak jednou měsíčně.
mechano Odesláno 1. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2006 to Kamil : Když to budeš dělat pravidelně, budeš mít na ukazováku krásnej mozol.
dehyd Odesláno 1. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2006 Moje rec, ja osobne si vsechy svy automaty (3) poctive natahuju kazdej den (ty ktery nemam zrovna na ruce) Mam z toho dobrej pocit...ani me nenapadlo, ze by me to nebavilo. Ale jestli jich mas 10-20, tak te na druhou stranu chapu - pak bych si ale poridil ten "rotacak", jak se o nem pise v jiny debate...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se