Jump to content

CASIO modul 5161

Bushman

Recommended Posts

Díky, ale to je návod k použití, ten mám. Mě by zajímala spíš technická specifikace - rozebírala se tu ze všech stran třeba Ronda, ale o těchto modulech tu není nikde nic. 

Souhrn základních TTD je vzadu v návodu. Mohu tě ujistit, že tento modul převyšuje Rondu jak technicky, tak zpracováním o několik světelných délek. Neboli souboj Trabbi vs. Lambo Gallardo.

Edited by Frostie

OK, to by mě právě zajímalo... srovnání s rondou.

a jak chceš srovnávat Rondu a jedním nebo žádným kamenem s RC Casio kalibrem a milionem funkcí navíc?

No třeba právě to, kolik má ten casio kalibr kamenů, má-li nějaké, to by mě zajímalo....

žádné, je řízen rádiem. Ale tento tvůj dotaz patří pomalu do pamětihodností fora...

Možná patří, klidně ho tam zařaď. Nejsem takový znalec, abych věděl, že se vylučuje použití kamenů quartz strojku a rádiové řízení. Doteď jsem si myslel, že kameny jsou použity pro uložení osiček ve strojku a pokud jsou v použity třeba v Rondě, že by mohly být třeba i v tom casio strojku. Kdyby sis dotaz pořádně přečetl, viděl bys tam poznámku "má-li nějaké". Byl jsem bláhový, že mě vůbec něco takového napadlo. Ale uvedl jsi mne na správnou cestu, za což Ti děkuji. :-)

Možná patří, klidně ho tam zařaď. Nejsem takový znalec, abych věděl, že se vylučuje použití kamenů quartz strojku a rádiové řízení. Doteď jsem si myslel, že kameny jsou použity pro uložení osiček ve strojku a pokud jsou v použity třeba v Rondě, že by mohly být třeba i v tom casio strojku. Kdyby sis dotaz pořádně přečetl, viděl bys tam poznámku "má-li nějaké". Byl jsem bláhový, že mě vůbec něco takového napadlo. Ale uvedl jsi mne na správnou cestu, za což Ti děkuji. :-)

To samozřejmě nebylo nic ve zlém, naopak. Přiznávám, bylo tam trochu ironie a sarkasmu... :-) A nikam to řadit nebudu.

V pohodě. :-) Jen mě prostě zajímá, jak je ten casio strojek udělaný a nikde o tom nemůžu nic najít. Podstatná je informace, že je, jak říkáš, výrazně lepší, než ta Ronda 515, se kterou mám nedobrou zkušenost.

To samozřejmě nebylo nic ve zlém, naopak. Přiznávám, bylo tam trochu ironie a sarkasmu... :-) A nikam to řadit nebudu.

Ahoj,nevíš, kde bych našel návod v češtině, na nastavení analogového času u modulu 5176 (Casio) Děkuji předem!

• 1 month later...

Souhrn základních TTD je vzadu v návodu. Mohu tě ujistit, že tento modul převyšuje Rondu jak technicky, tak zpracováním o několik světelných délek. Neboli souboj Trabbi vs. Lambo Gallardo.

Nedělej si veliký iluze, možná je to na venek huj, protože to tam má tu elektroniku navíc, ale ten strojek bych předpokládal na 99% plastový kola a nejspíš i můstky, a pokud to tak je, tak je to na hodinářském žebříčku lautr šunt, nehledě na to, že na to nejsou dostupný žádný díly. Naproti tomu Ronda je už v základu celokovový opravitelný strojek s dostupnými díly, a to nehledím na vyšší řady s kameny, ty už jsou kvalitou na hony daleko.

Nedělej si veliký iluze, možná je to na venek huj, protože to tam má tu elektroniku navíc, ale ten strojek bych předpokládal na 99% plastový kola a nejspíš i můstky, a pokud to tak je, tak je to na hodinářském žebříčku lautr šunt, nehledě na to, že na to nejsou dostupný žádný díly. Naproti tomu Ronda je už v základu celokovový opravitelný strojek s dostupnými díly, a to nehledím na vyšší řady s kameny, ty už jsou kvalitou na hony daleko.

No kolego, bohužel nemáš pravdu. Měl jsem několik Wengeru a Adriatic s Rodnou, a pokud se na nich něco pokazilo, tak se měnil celý strojek ve Schweizu a nic se neopravovalo. Konkrétně se jednalo o kalibry 705 a 515. Na casiu se mi nikdy nic nerozbilo a vnitřek těch kalibru jsem neviděl

No co já vím, tak zrovna na uvedené moduly jsou k mání samostatně elektronické desky, cívky, tuším i pastorek..prostě co odchází ,to budou vědět ale místní hodináři nejlíp, a jsou schopni to opravit za zlomek ceny oproti autorizáku, a když si koupíš strojek na ebay zvládneš to sám za hubičku.  Samozřejmě pokud jsi to poslal do autorizovaného servisu, tam se s tím nikdo nemaže, ti opraváři jsou v podstatě měniči, o hodinařině nemají páru, ale nechají si práci řádně zaplatit, kór ve Švajcu a nějaké to zasílání někam taky dnes něco stojí. A taky je rozhodující cena, za výměnu tohoto  strojku v Casiích dáš pět tisíc a víc, jiná možnost neexistuje. Nejdoucích modulů od Casia mám doma ranec, v mechanice zlomené čepy plastovách kol, v elektronice vadné senzory nebo celej modul...

• 1 year later...

zdravim vedel by mi niekto napisat kde by som nasiel a mohol stiahnut navod modul no.5161 v SK, CZ, alebo aj PL lebo to nikde neviem najst

hodinky som kupil v UK ale je to pre oca a ten to urcite po anglicky neda :)

zdravim vedel by mi niekto napisat kde by som nasiel a mohol stiahnut navod modul no.5161 v SK, CZ, alebo aj PL lebo to nikde neviem najst

hodinky som kupil v UK ale je to pre oca a ten to urcite po anglicky neda :)

Fast

http://www.fastplus.sk/

Edited by Frostie