Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To mám nějakých 35km ;-) můžeme někdy zajít někam sednout. (Rájec by byl v půlce cesty pro oba)

Odesláno

Já používám meteostanici. Pak tu mám ještě budík, taky řízený rádiem, a mají mezi sebou odchylku cca čtvrt sekundy. Teď jsem se díval na dva časy v odkazech výše a ukazovaly 1s, resp. 2s odchylku od té mojí meteostanice. Upřímně, ani jsem takovou přesnost nečekal, nějak jsem k časům v počítačích, rádiích a TV moc důvěry nenašel. Když se podívám na teletexty různých stanic, tak se myslím taky liší. Jednou jsem slyšel dvě rádia (stejné stanice) v jedné místnosti zároveň a měly mezi sebou prodlevu snad dvě sekundy...

Základ je, když už člověk nějaký ten přesnočasový ukazatel pojme za důvěryhodný, tak by ten čas měl poměřovat jen podle toho jednoho zdroje.

Na druhou stranu, pro to, aby člověk letmým pohledem zjistil, že se jeho hodinky pohybují v mezích přijatelné odchylky, stačí jakýkoliv zdroj...

Odesláno

Doporucujete tady:

http://wwp.greenwichmeantime.com

http://www.presnycas.org

http://time.is

minimalne u dvou lide psali, ze se shoduji s jejich radiem rizenymi hodinkami, pritom kazda stranka ukazuje cas trochu jinak, zajimave.

.....no ved toto je to o čo mi ide ktory ten čas je ten spravny..........ja samozrejme mam doma radiom riadene hodinky,teletext internet,aj kostolnu vežu vidim z okna.....len ma zaujimalo ktory čas považujete za ten spravny  :notworthy:

Odesláno

Já si nastavuju hodinky podle zvonění kostela. 

ono to takhle vypadá jako vtip ale může to fungovat. U nás je na kapličce zvon řízený signálem DCF, jen je potřeba počítat s nějakou prodlevou než se rozhoupe a udeří. Ale na běžné provozní nařízení to stačí. Kostelní hodiny mívají dnes často elektrický, DCF signálem řízený stroj, což je samozřejmě škoda, mechanický je lepší, někdy se mechanický stroj doplňuje synchronizací DCF, takže přesnost tam je vysoká. Jenže to nemá sekundovou ručku takže zas jen na takové to běžné nařízení plus minus minuta.

• po 2 týdnech...
Odesláno

A když už teda máme nepřeberné množství zdrojů přesného času, zeptám se na další část nastavení, tj. přímo na hodinkách. 

Pokud máte strojek s hackingem, třeba etu 2824-2, na jakém indexu zastavujete vteřinovku, aby vám po zacvaknutí korunky pěkně lícovala minutová ručka s indexem v okamžiku, kdy vteřinovka přejíždí přes 12.

Snad je to srozumitelné. 

Odesláno

Můj kamarád je vedoucím/garantem Státního etalonu času a frekvence ČR. Hlásí mi každou přestupnou čtvrtsekundu :-), jen kvalita mnou vlastněných strojků krapet pokulhává a nestíhá udržovat krok :-)

Odesláno

A když už teda máme nepřeberné množství zdrojů přesného času, zeptám se na další část nastavení, tj. přímo na hodinkách. 

Pokud máte strojek s hackingem, třeba etu 2824-2, na jakém indexu zastavujete vteřinovku, aby vám po zacvaknutí korunky pěkně lícovala minutová ručka s indexem v okamžiku, kdy vteřinovka přejíždí přes 12.

Snad je to srozumitelné. 

Mě dost vadí když je minutovka na celé minutě a vteřinovka kdekoliv jinde než na 12.Ať už jdou hodinky +- autobus měli by být ručičky jak z jednoho stroje.

Odesláno

Když seřídím čas se zastavenou vteřinovkou na 12, tak mi pak minutová ručka nelícuje s indexy. 

Proto jsem se na to ptal. Jsem opravdu jediný? 

Začal jsem zastavovat vteřinovku přibližně na 47 minutě, takže -13 sekund před celou a pak to lícuje. 

Odesláno

Zalezi na hodinkach, pri jednych musim mat minutovku o 30s dopredu ked nastavujem sekundy. Z nejakeho dovodu trva minutovke 30s kym sa dostane do pohybu po zatlaceni korunky..

Vacsinou sa mi osvedcilo posunut minutovku o par minut dopredu a presny cas nastavit jej vratenim dozadu. Tak sa dostane do pohybu ihned a vsetko triafa indexy kedy ma. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...