Zuzy Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Ahoj všem, Tady jsem napsal asi před půl rokem takový "článek". Je to odkaz na TV Freak forum. http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/39171-Jak-jsem-kupovak-projektor-zkusenost-ne-reklama Musím říct, že jsem fakt spokojenej. Nelituju toho vůbec. ZUZY
Návštěvník maxipesfik Odesláno 20. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2017 http://www.xgimi.com/Z4.html
Návštěvník Kamil Odesláno 30. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2017 Našel jsem na Ali nějaké projektory za velmi zajímavé ceny. Kdo se v tom trochu vyzná, myslíte, že to bude stačit na občasné přehrání filmů dětem? Trochu jsem studoval parametry, ale potřeboval bych to vidět naživo. Tady jsou:https://www.aliexpress.com/item/Uhappy-BL35-Portable-Mini-Projectors-LED-Projector-Full-HD1080P-800-Lumens-HD-640-480-USB-SD/32714262870.htmlhttps://www.aliexpress.com/item/GP12-GP-12-Portable-Mini-LED-Projector-2000-Lumens-Home-Cinema-Theater-Full-HD-3D-1080P/32837809390.html
Radek124 Odesláno 1. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2017 @Kamil: Superlativy v titulkách jsou hezká věc - ale už cena by Tě měla varovat že jde o hračkovou srágorku s prehistorickým 800*480 DLP osvíceným kdoví jak chlazenou WLEDkou. Na HD/FullHD tedy zapomeň a radši počítej s tím, že při reálných 400-500 ANSILm bude koukatelné jen ve zcela zatemněné místnosti na úhlopříčce menší než má běžná telka - a i to radši na (drahém) vysoce odrazivém plátně, jinak bude obraz tmavý a děcka i Ty u toho budete za hukotu ventilátorů usínat. Osobně vyzkoušeno na podobně vybavené starší Toshibě...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2017 Ja si to myslel. A nemas nejaky tip na neco funkcniho za rozumne penize?
Radek124 Odesláno 2. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2017 Býval jsem fanda projektorů a určitě by se sem dala nasypat hromádka diskontních HD a FullDH LCD/DLP/SXRD projektorů ze Zbozi.cz - ale: V první řadě zvaž jestli na to vůbec máš vhodnou místnost, protože "promítáním potřebuješ vyrábět černou barvu na bílém podkladě". To jde docela snadno u "černé" televize, zatímco u bílého plátna (nebo nedejbůh zdi) v moderní sterilně bílé nebo pastelové místnůstce jde de-facto o protimluv (hádejte co je na tomto obrázku blbě?). S rostoucím výkonem se Ti totiž rozptýlené světlo bude odrážet zpátky na plátno - a snahy o zatemnění a větší kontrast budou marné. Aby se dal projektor ekonomicky zdůvodnit, potřebuješ na jednu stranu znatelně větší plátno (250-300cm+?) než kolik bys vylepil za cenově srovnatelnou telku - což při dnešních výkonech solidně funguje v (částečně zatemnitelných) sálech, posluchárnách, učebnách, přítmí hospod a a v nočním exteriéru. Až tak dobře, že spousta lidí kvůli tomu ukvapeně uvěří romantickému hecu ala Pelíšky, jak promítáním prezentačním projektorem přes celou zeď setřou sousedy, kámoše i provozovatele blízkého letního kina. Jenže po "investici" a položení svítící krabičky na konferenční stolek v pokojíku často následuje zklamání, extra investice a nebo prodej+nákup co největší LCD TV. To zklamání obvykle souvisí s nečekaně mizernými barvami při projekci na "bílou" zeď ("no kdo by dnes mámo utrácel za plátno, když slušné rámové/elektrické vyjde dráž než projektor a pixla primalexu stojí kilo?" ...až na to že ta bílá spektrálně vůbec není bílá), hučící škatulou přímo u hlav diváků (prezentační ANSilumeny odkloněné mikrozrcátky DLP je holt potřeba nějak uchladit), komplikacemi s provizorní kabeláží ke zdroji videa+audia a náklady na účelovou úpravu místnosti: skrytí kabeláže, aspoň nějaké zatemnění oken+dveří, firhaňky jak v krematoriu a nebo zatmavení zdí/stropu/podlahy/nábytku v blízkosti plátna kvůli zamezení zpětných odrazů světla na křídové plátno - a nebo ještě dražší náhrada buď kvalitní short-throw promítačkou s šedým plátnem a nebo rovnou zadní projekcí pro provoz v ne zcela zatemněné místnosti, kterou je tak možné používat třeba jako obývák i během promítání... Radši ani nepitvejme problémy se softwarově "plánovanou" životností lamp/LED, potřebou čištění projektoru, sněžícím DLP, geometrií projekce vůči plátnu při různých teplotách, překřikování ventilátorů pomocí repráčků "domácího kina" atd.Každopádně barák s dostatečně velkými, volnými a zároveň zatemnitelnými místnostmi momentálně k dispozici nemám - takže jako "tip na něco funkčního za rozumné peníze" mi (už cca 5 let) vychází koupit za prachy na projektor tu největší LCD telku co je zrovna na trhu a kašlat na to Pokud bys spíš než solidní kino hledal jen fancy hračku, do které byste si s vnoučatama mohli pouštět z tabletu/mobilu/NASu video i audio, ještě vloni bych zmínil něco jako tohle. Jenže pak se jeden zatoulá do letošních uživatelských lamentací, jak kvůli nepodpoře výrobce postupně odpadávají kdysi zásadní funkce jako Airplay+MHL+DLNA streamování - a rychle si uvědomíš že za cenu atakující iPhoneX nedostaneš top model od Apple, ale zapomenutý pokus o Čínský startup...
Návštěvník Kamil Odesláno 2. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2017 Hmm, a můžu odpískat nápad na další hračku. Každopádně díky za vyčerpávající odpověd.
warann Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 (upraveno) Trochu to tu opráším. Koukám po nějakém projektoru. ALE - mělo být jít o záležitost na občasné puštění nějaký blbiny pro děti venku na pergole (z hlediska světla doplním, že to není úplně otevřenej prostor, je to uvnitř eLka tvořenýho garáží, tak jen dvě stěny ze čtyř jsou otvřený). No takže to není žádná náhražka běžnýho sledováná TV, tudíž se mi do toho nechce nějak zásadně investovat a samozřejmě koukám i po nějakých starších kusech. Koukal jsem třeba na toto: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1872&t=1298558, bylo to použitelný? Upraveno 2. června 2019 uživatelem warann
Radek124 Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 Inzerent nepíše kolik hodin má odsvícených lampa, takže předem počítej s cca 3 litrama za výměnu.A jedině naživo uvidíš co je zač to plátno a jestli už stárnoucí DLP "nesněží"...
warann Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 (upraveno) Radku dík, ta lampa je jasná, chtělo by to ověřit. Nicméně co jsem četl, tak jednou z výhod tohodle projektoru by měla bejt delší životnost lapmy, 5000 hodin, což mi přijde dost. Upraveno 2. června 2019 uživatelem warann
Radek124 Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 5000 hodin není u xenonových lamp žádná extra životnost a mžourat na bludičku s vysvícenou lampou a sněžícím DLP je fakt utrpení.Je fajn že už si za to Optoma neúčtuje "prémiové" ceny obvyklé jako před 10-15 lety (viz odkaz), tehdy nová lampa vyšla tak na desítku
warann Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 (upraveno) No, jasný. Nakonec jsem dal poptávku pro začátek tady, tak uvidím, zda se někdo ozve. Každopádně díky za radu. Edit: vlastně ještě dotaz ohledně toho plátna. Je pro danej účel reálný ho "namalovat" na zeď, tj, bílej obdelník s černým orámováním? Nebo je to tak kktina? Přpadně jsou na to nějaký spešl nátěry? Upraveno 2. června 2019 uživatelem warann
Radek124 Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 Je to kokotina - primalexy a pod. co koupíš v obchodě ve skutečnosti nejsou bílé, takže barvy při projekci (hlavně tyrkysová/modrá) stojí za hovno.I to nejlevnější (nezažloutlé/neprohulené) rolovací plátno s křídovým základem pověšené na hřebíku Ti při venkovním promítání udělá lepší službu
Prochy68 Odesláno 2. června 2019 Nahlásit Odesláno 2. června 2019 No, jasný. Nakonec jsem dal poptávku pro začátek tady, tak uvidím, zda se někdo ozve. Každopádně díky za radu. Edit: vlastně ještě dotaz ohledně toho plátna. Je pro danej účel reálný ho "namalovat" na zeď, tj, bílej obdelník s černým orámováním? Nebo je to tak kktina? Přpadně jsou na to nějaký spešl nátěry?Barva se dela, ale jen samotna barva te vyjde cca na trojku + uprava podkladu, prace atd
PavelK Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 S bílou zdí mám opačnou zkušenost. Mám plátno (matné bílé) pověšené na zdi natřené Primalexem Polar a přijde mi, že mezi obrazem na plátně a na zdi je zanedbatelný rozdíl.
warann Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Díky, ocením každou připomínku. Nicméně gró problému je v tom projektoru. Tady se mi zatím nikdo neozval, sám ty bazarový kusy nejsem moc schopen vyhodnotit, tak si pořád říkám, zda nezkusit ten kus z AV manie, přeci jen je to prostředí, který považuju za serioznější, než nějaký bazoše&spol. No a pokud by jedinej potenciální problém byla ta lampa, tak by to asi nebylo zas tak zlý řešení.
Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Já to tu taky sleduji. Chci koupit něco do 20k na promítání fotek nebo třeba taky finále Wimbledonu na zeď (vzdálenost ca. 5 metrů, hdmi kabel a zásuvka připravena). No a taky na letní kino venku v atriu. O problematice vím kulové, takže hltám každé info, nebo zkušenost. Potřeboval bych, aby projektor nebyl moc vysoký, bude pod stropem.
warann Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Tak to ti vůbec nezávidím, já mám rozpočet (aspoń ten "v hlavě") max poloviční, ale zase to beru jako takovou srandu pro děti na léto. Na druhou stranu léto je tu, takže nemám moc času neb v koncem srpna už mi to bude k pr*du.
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 (upraveno) Ja asi pred 2 rokama vybiral a nakonec tedy skoncil u sony za 60, ale klidne muzu doporucit Epson EH-TW5650 (ja skoro koupil predchudce) - do 20tkc vyborna volba. na 5 metru muze byt velikost uhlopricky mezi 231-375cm. Jinak zazitek pri koukani filmu s projektorem je uplne jinde nez na TV, proste kino Jinak na projectors.co.uk je na to kalkulacka Upraveno 3. června 2019 uživatelem Londoner
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se