Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fólie máme (západní orientace). Sundaly odhadem 5 stupňů, ale pořád to nestačí. V létě míváme vevnitř 30-31, mobilní klima to stáhne na 26. Velkou žena nechce :/.

• Odpovědi 254
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Podla mna skoncis ako s ext zaluziami tak aj s klimou. Ja som si myslel ze klima (multisplit) je riesenie ale nieje - ak nechcem aby sla v lete nonstop tak to je len taka pomocka. Idem skusit reflexne folie a ked to nepomoze rak o rok ext zaluzie.

Ja velmi podobne. Multisplit klima pomaha....na poschodi som skusal tie pokovene reflexne folie...Je to na hovno a na nic....Takze nakoniec vonkajsie zaluzie sa ukazali ako jedina schodna cesta. Barak situovany vychod/zapad. Na poschodi v lete byvavalo peklo. Plocha skla na poschodi orientovane na zapad asi 8m2.

Odesláno

Tak my máme 80% oken na JZ a sluníčko pomáhá tak, že plyn jsme letos pustili až 2.prosince, v létě je to dole ok, do 25 stupňů i v těch vedrech na velkém portálu jsou venkovní žaluzie na malém kuchyňském už né, ale nahoře je to horší,ale max.bylo myslím 28 ( v těch největších vedrech) a to taky proto, že mladej si klidně větral ve 12 hodin :-))). Asi dost pomáhá 20cm EPS a slušná okna. Nicméně pokud to bude ty horka pravidlem tak nahoru prcnu klimu, už mám i vymyšleno kde, bez bourání a sekáni. Folie budou asi dvousečné né? Dokážou potom když mají za úkol stínit propustit teplo v zimních měsících? 

Odesláno

Ja velmi podobne. Multisplit klima pomaha....na poschodi som skusal tie pokovene reflexne folie...Je to na h...o a na nic....Takze nakoniec vonkajsie zaluzie sa ukazali ako jedina schodna cesta. Barak situovany vychod/zapad. Na poschodi v lete byvavalo peklo. Plocha skla na poschodi orientovane na zapad asi 8m2.

Na strechu davam vonkajsie hlinikove rolety, ale nad foliami som uvazoval... ako pises, na poschodi peklo. Na J-JZ mam asi 16m2 okien, plus 3 stresne na juh.

Cize folie ziaden prinos?

Tak my máme 80% oken na JZ a sluníčko pomáhá tak, že plyn jsme letos pustili až 2.prosince, v létě je to dole ok, do 25 stupňů i v těch vedrech na velkém portálu jsou venkovní žaluzie na malém kuchyňském už né, ale nahoře je to horší,ale max.bylo myslím 28 ( v těch největších vedrech) a to taky proto, že mladej si klidně větral ve 12 hodin :-))). Asi dost pomáhá 20cm EPS a slušná okna. Nicméně pokud to bude ty horka pravidlem tak nahoru prcnu klimu, už mám i vymyšleno kde, bez bourání a sekáni. Folie budou asi dvousečné né? Dokážou potom když mají za úkol stínit propustit teplo v zimních měsících?

Uprimne, vyhrievanie slnkom ma pri sucasnych nakladoch nezaujima, je to par euro. Skor sa mi jedna o to chladenie lete. Ak by tie folie zamedzili prestupu tepla tak je to pre mna riesenie.

Odesláno

Folie za mna 0%. Manik ma upozornoval, nech necakam zazrak. Ale, ze tie (pokovene s vysokou svetelnou priepustnostou) reflexne by "mohli" spravit par stupnov. Ale je to skor "riesenie" tam, kde konstrukcne nie je mozne pouzit vonkajsie zalusie.

POdla mna s odstupom casu uplne vyhodene peniaze.

Kombinacia vonk. zaluzie a klima v mojom pripade funguje.

Nechcem to zovseobecnovat..mozno za tych par rokov technologia pokrocila. Ale uz z principu...ti folia zaluziu nenahradi

Odesláno

Fólie máme (západní orientace). Sundaly odhadem 5 stupňů, ale pořád to nestačí. V létě míváme vevnitř 30-31, mobilní klima to stáhne na 26. Velkou žena nechce :/.

KFL, az teraz som si vsimol tvoj post. To nieje zle ze folie stahli 5°, v tolko by som ani nedufal. Klima v izbach mi stiahne teplotu kludne aj na 20 ale nieje to systemove riesenie. Nemoze byt vsade (chodby, kupelna, wc)...

Odesláno (upraveno)

KFL, az teraz som si vsimol tvoj post. To nieje zle ze folie stahli 5°, v tolko by som ani nedufal. Klima v izbach mi stiahne teplotu kludne aj na 20 ale nieje to systemove riesenie. Nemoze byt vsade (chodby, kupelna, wc)...

Já sem taky nepřispívám, neb k tématu nic nemám, ale protože fólie mám (reflexní, pokovené), tak jsem to přihodil k dobru.

Sluneční světlo skrz okno je "studený" a trochu to pomáhá, ale není to žádnej zázrak. Navíc mi instalační parta řekla, že folie mají životnost jen 5 let. Zatím teda pořád drží, byť jsme na limitu, a vypadají dobře, ale uvidíme, jak to bude vypadat dál.

Chlazení baráku se snažím řešit dlouhodobě - bohužel TČ vzduch/vzduch nedám kvůli tomu, jak hnusný je to vizuálně a špinavý po 2 letech provozu, venkovní žaluzie nemám konstrukčně kam dát... tak se holt pečem :D.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Dům natoceny na jih a jihozapad mam tedy brat spis jako komplikaci ohledne zastineni? Sam nemam rad slunicko jako takove a radeji jsem v polostinu. Slo mi hlavne o to, zda při beznem osluneni a teplote ma vyznam natáčet dům - mohl bych toho asi docilit, ale architekt bude rvat jak tygr :)

Odesláno

Ja by som sa asi orientoval na staromodne mensie okenne plochy, t.j. presny opak nez mam teraz. Je to sice pekne ale strasne nezmyselne mat jednu stranu domu zo skla. Aj ked na to hodim zaluzie, netesi ma predstava ze budem v lete mat tmu.

Odesláno

No ono není taky úplně ideální mít dům jako střílnu a pořád šero..... berte to tak ,že letošní léto bylo extrém a bylo u nás tepleji než v chorvatsku u moře......snad to nebude pravidlo. Žaluzie jsou fajn a světla si uděláš kolik potřebuješ , jinak to máš s roletou.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Jeste bych tu něco mel at nezakladam další vlakno...

1) Podlahove vytapeni: Je nejaka varianta na vodni podlahove vytapeni kombinovane s elektrikou? To pro pripad, ze nebudu ještě topit v dome, ale muzu si pritopit jen v koupelne?

2) Kolik doporučujete izolace na plochou strechu? Norma říká 20cm, ale nekteri tady mají od 30-40 a je to pry malo...

Chtel bych postavit něco ve skoro pasivu. Plocha strechy cca 230m

Diky :)

Odesláno

1) Podlahove vytapeni: Je nejaka varianta na vodni podlahove vytapeni kombinovane s elektrikou? To pro pripad, ze nebudu ještě topit v dome, ale muzu si pritopit jen v koupelne?

Diky :)

Podle mě není. U nás jsme to řešili tak, že vodní podlahové plus žebřík, který je napojený jak na teplou užitkovou vodu, tak na elektřinu a přitápí se jím.

Odesláno

Podívej se na rockwool.cz - produkty a řešení. Doporučuji izolaci nad krokve, přibude kvantum místa v domě.

Odesláno

ja mam venkovni zaluzky, ale v lete sme meli stejne vokna v lete rozglabeny kvuli psum furt. v baraku sme meli vecer tak 28, 29 stupnu max, klimu nemam, bo sem vysolil raketu za bazen, tak razim heslo je ti vedro, tak si skoc do vody..

prizemni domek, 30ka porotherm, 18cm eps, vokna jak vykladni skrin na jih..

Odesláno

Co takhle, elektrickou rohož jen do té koupelky ? U prvního baráku, který jsem stavěl s nebožkou to tak bylo (i ve sprcháči) a bylo to fajn.

Odesláno

Sice mame na pozemku plyn, ale nekdo mi radil dat el. rohoze vsude a na topeni plynem se vykaslat, co si o tom myslite?

Ze to bude v prevadzke drahe. Nehovoriac o narocnosti na prikon, uz teraz mi nestaci 3x25A a to kurim plynom (indukcia, muktisplit klima, rura, pracka, susicka, cerpadlo, nejake stroje vonku, laserova tlaciaren, ...).

Odesláno (upraveno)

On mi rikal tyto vyhody, nizsi sazba elektriky na komplet odber v dome, nizsi porizovaci naklady, pohodlnejsi obsluha, termostat na kazdou mistnost, okamzita odezva, zadny kotel, zadny komin ...

Upraveno uživatelem blackhead

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...