samjo Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 Ahoj. Pořídil jsem Smiths PRS 68, remake legendárních Seiko 6105 "Captain Willard"Hliníková luneta ale nestojí za moc. Je na ní vidět každý kontakt.Napadlo mě vyměnit za keramickou. Nemám ale páru, kde jí pořídit.Poradíte prosím? Předem díky za radu.
Micey Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 Pokud to nevyrabi primo Smiths, jakoze asi ne, tak jsi asi bez sance. To by sis ji musel nekde nechat udelat na miru a tipuju, ze by to bylo drazsi nez cely hodinky..
financ Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 pochybuju že něco takovýho existuje
samjo Odesláno 27. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 Výrobce je vlastně pouze designer a kompletovač. Bývalý voják, fanda vojenských retro perel, začal dělat remake různých kousků.Toho jsem zkoušel jako prvního, umí dodat tu samou, hliníkovou, od nějakého svého dodavatele.Dál jsem se nedostal.V podstatě hledám napojení na někoho, kdo vyrábí nebo dodává komponenty a zkusit najít parametry odpovídající keramický kus.Což si myslím musí jít..
Daemonultimate Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Díval ses jestli ji nemá Dagaz? ... ale i tak si myslím, že na ně patří klasika.
lucid Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Ahoj. Pořídil jsem Smiths PRS 68, remake legendárních Seiko 6105 "Captain Willard"Hliníková luneta ale nestojí za moc. Je na ní vidět každý kontakt.Napadlo mě vyměnit za keramickou. Nemám ale páru, kde jí pořídit.Poradíte prosím? Předem díky za radu.Nic ve zlým. nebylo by ale lepší pořídit si origo 6105 než nosit tyto parazity? To člověka přeci těšit nemůže. Anebo aspoň ten nový remake 6309-7040, tedy modelu, který na 6105 navazoval?
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Jo Dagaz... to mě nenapadlo.
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Mě tohle parazitování asi tak stejný, jako když různí výrobci napříč spektrem kopírují klasické designy např. Rolexu a dalších vizionářů. Nekoupil by sis třeba Panerai jen proto že to není originálně jejich design?Jestliže Freddie vytvořil de fakto kopii s novým strojkem a dokonce má na tomto principu svoji produkci oficielně založenou, beru to spíš jako poctu. A samozřejmě plus, že je v nich vše funglovka a některé detaily díky vývoji i malinko vylepšené.Nicméně souhlasím, že originál má větší koule.
lucid Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 ...Jestliže Freddie vytvořil de fakto kopii s novým strojkem a dokonce má na tomto principu svoji produkci oficielně založenou, beru to spíš jako poctu...Jestliže někdo jiný než původce vytvoří fakticky kopii toho samého a následně to vyrábí a prodává, pak to alespoň já neberu jako poctu, ale jako parazitování, ale to je samozřejmě můj názor, který nikomu nevnucuji.
tommasini Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Vždyť taky nikdo neříká, že kopírky Rolexů jsou v pořádku. Je to samozřejmě každýho věc, ale můj názor je takový, že hodinky slovutné značky Smith jsi koupil jen kvůli tomu, že je to kopírka 6105. Jinak bys o ně asi nezavadil. Možná se pletu. Připojuji se k názoru, že z toho uživatel ani nemůže mít pořádnou radost.Mě tohle parazitování asi tak stejný, jako když různí výrobci napříč spektrem kopírují klasické designy např. Rolexu a dalších vizionářů.
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 O tom žádná.Ale já s tím problém nemám. Ten design je skvělej a radost mi dělá.Chápu že jde o princip, ale pro mě je přidaná hodnota toho, že je ten stroj novej důležitá. Seika miluju, ale nejsem ortodoxní.A podotýkám že jsem se tady s nima nechlubil, ale poze shánim bytelnější lunetu.
tommasini Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Rozumím a souhlasím s tím, že jde hlavně o pocit uživatele.Pokud s tím nemáš problém, tak tím líp.Já to psal ze svého pohledu, protože to mám tak, že pokud mám něco co se jen podobá vytčenému cíli, tak mě to neuspokojuje a toužím stejně po originálu. A sorry za OT.
financ Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Design je pěkný a me kopírka nevadí. Co mi vadí, je kvalita provedení a v tomto případě se hodinky nepovedly, indexy jsou ozuzlany, font písma strašný. Steinhart to má vymakanejsi
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Úplně tomu rozumim.Samozřejmě jsem nejdřív chtěl originál. Ale v podstatě bych ho musel celý zrekonstruovat.Tak jsem se rozhodl pro remake. Jak jsem řekl, mě to neuráží. Ale kompromis to je. To uznávám.
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 steihart??To ani nevim. Jak se jmenujou?A s tim provedenim... Mě teda příde úplně v pořádku.Na ty Steinharty bych se rád kouknul.. pošleš mi link pls?
JaRooN Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Také nejsem nadšen z toho, co dělá Smiths...Ale, abychom se pohnuli někam s tou tvoji vložkou do lunety - jelikož netuším, zda je to dokonalá kopie 6105, tak bys v první řadě mohl hodit rozměry. Vnější, vnitřní průměr a tloušťku.A pak se možná najde někdo, kdo změří vložku ve svých hodinkách. Posléze se můžeš někam posunout...Jinak to bude jen povánoční flame o parazitech.
samjo Odesláno 28. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 No... Kupuju si teď přes ebay náhradní hliníkovou na 6105, takže uvidím ja k sedne.S těmi rozměry to je dobrý nápad.Díky.
financ Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 steihart??To ani nevim. Jak se jmenujou?A s tim provedenim... Mě teda příde úplně v pořádku.Na ty Steinharty bych se rád kouknul.. pošleš mi link pls?Steinhart dela kopírky jiných značek, ale je na tom líp s kvalitou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se