AKUC Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Ahoj všetkým, som tu nováčik ale hodinky mám veľmi rád mám 2xFestina, 1xCertina, 1xCasio, 1xCerutti, 1xKronen & Sohne a 1x fejk Rolex Submariner (môj sen) ale zatiaľ nato nemám a tak plánujem k narodeninám sa prekvapiť : http://www.tissot-scs.com/sk/T066.407.11.047.02.html alebo https://www.luxusuhr24.de/uhren/davosa/argonautic/davosa-argonautic-lumis-automatic_161.509.60.htm poradťe, ktorý by ste brali , prípadne niečo podobné do 1000,- EUR ?! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Sborez Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Tak upřímnost nadevše :-) Ten fejk mě pobavil :-) Já bych šel do Davosy, Tissot nee a o Powermatic 80 a plastových dílech v tomto strojku se tady nedočteš asi nic povzbudivého. Klidně bych šel do Chr.Ward: http://www.christopherward.co.uk/watches/dive/c60-pro-600-42mm.html
AKUC Odesláno 29. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Certinu asi nie radšej Steinhart titanium, alebo ešte niečo lepšie ...
tr0t3l Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Zacni tym ze fejk hod do najblizsej rieky a potom si kup Tissoty, ale nie v tejto toxickej modrej pripadne Certina Action Diver. Davosa tu je z neviem akeho dovodu davana vyssie, asi preto ze to nie je taky "mainstream"
Liqid Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Tak upřímnost nadevše :-) Ten fejk mě pobavil :-) Já bych šel do Davosy, Tissot nee a o Powermatic 80 a plastových dílech v tomto strojku se tady nedočteš asi nic povzbudivého. Klidně bych šel do Chr.Ward: http://www.christopherward.co.uk/watches/dive/c60-pro-600-42mm.html Ať hledám jak chci, tak o plastu v powermaticu nemůžu nic najít. Nepleteš si to s těma základníma chronama? Prosím tedy o nějaký zdroj. Co se výběru týče, tak bych šel právě do Tissotu kvůli strojovně. Při nošení je sakra znát rozdíl mezi 38 a 80 hodinami.
Ruiz.aw Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Jdi do Wardu, jak postnul sborez, jsou fakt krásný.
Sborez Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Ať hledám jak chci, tak o plastu v powermaticu nemůžu nic najít. Nepleteš si to s těma základníma chronama? Prosím tedy o nějaký zdroj. Co se výběru týče, tak bych šel právě do Tissotu kvůli strojovně. Při nošení je sakra znát rozdíl mezi 38 a 80 hodinami. Bavil jsem se o těch Powermatic 80 s Tomášem Vyskočilem z Tovysu v Jihlavě a říkal že pár dílů v tom strojku je z plastu, takže je otázka trvanlivosti a dlouhodobější přesnosti. Zkusím ověřit a případně podrobněji popíšu v samostatném vlákně. Pokud to není kec. Vycházím z tvrzení hodináře, ale jak říkám, ověřím.
tr0t3l Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 Mne sa to tiez nezda, ja som to tu hladal a nenasiel som. Nepomylil si ho nahodou s tym lacnym etackym chronom? Celkovo som tu o tom strojceku nasiel kopec domnienok a polopravd sposobenych tou mensou rozsirenostou, napr. ze bude mat mensiu presnost. Mal som polroka Tissoty s touto Etou, robila mi +1s/24h a rezerva natahu okolo 84 hodin.
USER47 Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 (upraveno) Pokud vím, oficiální informace jsou zhruba ve stylu, že to má escapement (a možná i další části) z nějakýho blíže nespecifikovanýho syntetickýho hi-tech materiálu, kterej by měl redukovat tření. Pak už jsou to asi převážně jen spekulace, bůh víc, co do toho nacpali. On i ten plast může bejt ve výsledku trvanlivější než kov, když na to přijde.Jinak ty domněnky o nižší průměrný přesnosti maj celkem logickej základ. Tý vysoký rezervy je dosaženo snížením frekvence oproti původnímu strojku (2824), což by se ceteris paribus mělo odrazit na nižší přesnosti. Samozřejmě otázka je, jestli se to projeví v reálu, větší vliv bude mít asi seštelování, případně to může bejt vykompenzovaný nějakejma dalšíma drobnejma konstrukčníma změnama atd. Upraveno 29. prosince 2015 uživatelem USER47
Micey Odesláno 29. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2015 (upraveno) Za litr uz se da poridit zajimavejc. Treba JR - http://www.ashford.com/us/watches/jeanrichard/aquascope/60400-11E201-FK2A.pid?nid=cpg_cat6037&so=8ci Oris - http://www.authenticwatches.com/oris-aquis-date-73376534159rs.html Tohle je jenom takovej vytah co se da za ty prachy, kdyz pohledas a nepotrebujes ceskyho AD. Upraveno 29. prosince 2015 uživatelem Micey
AKUC Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2015 ... ten TISSOT sa mi páči,škoda že tam nenechali starý ETA strojček. Ale ten ORIS sa mi páči tiež, ďakujem za nápady....
African Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2015 (upraveno) Za mě Tissot, firmu s dlouhou historií, spolehlivá pouzdra, má srdcovka :-) Jinak co se týká plastů v dnešní době, neviděl bych v tom problém, nahrazujeme osobně železo za plasty již léta v automobilovém průmyslu a funguje to.... Upraveno 30. prosince 2015 uživatelem African
Kristian.nov Odesláno 31. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2015 Za mě Tissot... Davosu nemám rád, dělaj fejky... Ke strojku: Jestli je tam něco z plastu nevím, ale ne vždy to musí být na škodu. Legendární kalibr Lemania 5100, který proslul svojí odolností a přesností, má také některé díly z plastu a je to ku prospěchu věci!Větší rezerva nátahu je opravdu dosažena nižší frekvencí, která teoreticky může snížit přesnost, ale spíše "seřiditelnost"... Ale myslím si, že to budou mít vychytaný. Nebál bych se toho...
vintage Odesláno 31. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2015 Já bych vážně popřemýšlel o těch Oriskách... Jinak kdybych musel vybrat z těch dvou, tak bych asi taky volil Tissot.
AKUC Odesláno 2. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Prajem všetkým pf. 2016 !!!Prípadne Váš názor na Titoni Seascoper namiesto toho Tissota ?
tano Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Za mne Oris urcite, pak bud Davosa, nebo Steinhart-Chr. Ward. Tissot bych nejak nemusel, je to mainstream a jeste ze spodnich pater.
Kristian.nov Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Za mne Oris urcite, pak bud Davosa, nebo Steinhart-Chr. Ward. Tissot bych nejak nemusel, je to mainstream a jeste ze spodnich pater.Chr. Ward je proti fejkovačům Davosa a Steinhart mainstream? :eek: I ten Tissot má víc hrdosti...
tano Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 (upraveno) Chr. Ward je proti fejkovačům Davosa a Steinhart mainstream? :eek: I ten Tissot má víc hrdosti...Jsme si spatne rozumeli, v textu je tecka. Pisu za mne Oris, pak Davosa, Steinhart-Chr.Ward a nasleduje tecka. . Edit: ze je Chr.Ward mainstream nepisu, ba naopak je mi sympaticky.Naopak imho Tissot je snad nejvetsi kral mainstreamu, mozna kaiser. Upraveno 2. ledna 2016 uživatelem tano
Kristian.nov Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Jsme si spatne rozumeli, v textu je tecka. Pisu za mne Oris, pak Davosa, Steinhart-Chr.Ward a nasleduje tecka. .Ok no
tano Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Ok no Je to jen muj nazor, ale i ten Tissot neni spatnej nakonec. Osobne ale az na poslednim miste z uvedenych. Mir-peace;).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se