Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kamarádi drazí.

Mám dotaz. Koupil jsem si pro radost do sbírky zlaté bicí špindlovky (výroba kolem r. 1800), zavírání bylo pochroumané (špatně nasazený kroužek), bití rozhašené, ale to jsem už dal dopořádku. Jenže mi nejde do hlavy ciferník - respektive kalendář na něm. Ručička není. V komplikacích se moc nevyznám, kalendář u špindlí jsem viděl pouze "zvenčí", nikoliv strojek. Pár věcí tu je, které poněkud vyvrací, že je ciferník měněný. Jednak celkový stav hodinek odpovídá stavu ciferníku - velice zachovalý. Ciferník přesně pasuje, bylo by asi těžké najít stejný ciferník. A nakonec to nejlepší: na ozubeném kole hodinové ručky je ještě jedno malé kolo - převod. Jenže absolutně nevím, kam vede a také nevím, jak by to mělo fungovat...

Mohl by mi někdo poradit a říct mi, jestli je ciferník z jiných hodinek, nebo zda tyto hodinky opravdu mívaly kalendář? 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

To hodinové kolo má na sobě kolo, které by mělo zabírat do kola 1:2

( mohlo být nasazené klidně nad to střídné), na něm by měl být kolík ,nebo vačka ,která by měla zabírat do kola  nasazeného ještě nad to hodinnové s 31 zuby a na něm pak ručka datumu . a taky by tam měla být pružina co drží to kolo datumu, aby se samovolně neotáčela ručka

Takže jak píše Lorch schází Ti tam dvě kola a pružina

Jirka

Upraveno uživatelem Jiří9
Odesláno

Nemám děličku s frézou Takže ne . Kdyby tam bylo jenom pár špatných zubů tak to bych dokázal . Jirka

Odesláno

Nemám nic takovýho. Jsem amatér. Se vzděláním jsem skončil u spravování automatů. Uměl bych si udělat tak maximálně tu pružinku. 

Kdo se toho ujme? :-) Samozřejmě odměna jistá, kolik si řeknete...

Odesláno

Hmmm. To bych taky chtěl umět... Zamyslím se, abych to vypočítal a hlavně jak to tam přidělat. Je to trochu jinak, než na těch hodinkách v odkazu. Ale zuby by měly být podobně. Uherské Hradiště daleko, takže to tam jen tak nezavezu...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...