Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Uplne offtopic, ale proc se nezeptat, ze? Beztak je tu plno milovniku gadgets, takze se urcite najde i nejaky vlastnik iPod Video prehravace.

Docela nad nim uvazuju, co jsem mel moznost chvili si s nim hrat. Nepredpokladam, ze bych na nem poustel video, ale velmi se mi libi jeho placatost a celkove sympaticke rozmery (na to ze to je 60GB krabicka) a samozrejme 20 hodin vydrze je taky potesujici. Tak pokudu mate nekdo zkusenosti, dejte vedet pro a proti pri dlouhodobem pouziti. Odrazujou mne dve veci..nemam rad prehravace s pohyblivymi castmi (specialne s hdd) a uz vubec ne pristrojecky a strojecky, kterym se neda menit baterka. Teda ne bez nutnosti mit na to specialni nastroje a baterku za min. 50 USD. Jo a taky jsem cetl, ze ipody (specialne v cernem provedeni) maji docela problem s odiranim. Na cerne je proste kazda smouha a skrabanec hned videt.

No dejte vedet sve zkusenosti..

Predem dik!

Odesláno

No ja na to vubec nespecham. Spis tak dlouhodobe zvazuju proc ipod, vsak jsou na trhu lepe vybavene a levnejsi prehravace s integrovanym radiem? U ipodu mne lae presvedcuje jeho prijemna tenkost.

Priznam se ale, ze jestli Steve prijde s dotykovym touch screenem, jak se vsude mozne spekuluje, tak mne to nechava naprosto chladnym. Jestli neco nesnasim vic jak proprietarni baterku, tak je to upatlany display ;)

• po měsíci...
Odesláno

Reaguji sice opožděně, ale jako Apple dealer ( :D ) mohu jakýkoliv iPod vřele doporučit, jen mě v posledních letech dost mrzí, že těch ipodů se prodává víc než počítačů. Nerad bych se stal místo prodejce počítačů prodejcem spotřební elektroniky.

• po měsících...
Odesláno
  Roman Šula napsal:
Reaguji sice opožděně, ale jako Apple dealer ( :D ) mohu jakýkoliv iPod vřele doporučit, jen mě v posledních letech dost mrzí, že těch ipodů se prodává víc než počítačů. Nerad bych se stal místo prodejce počítačů prodejcem spotřební elektroniky.

jsem věděl, že tohle neni první forum na kterém se potkáváme. :)

Odesláno

Ipod Video 60GB mám, není špatný, ale organizace písniček, videjí a poznámek jen přes vlastní databázi skrz Itunes... to se mi moc nelíbí. Cokoli nahrajete do mass storage Ipod nevidí.

Po instalaci Rockboxu (alternativní software, bohužel ještě nevyšla finální verze a kdoví jestli kdy vyjde) se dá použít tak jak jsem si představoval.

Zkopíruju svou hudbu v adresářích, jak ji mám roztříděnou a v Ipodu jí tak můžu procházet, přehrávat, i mazat.

Hlavní vada rockboxu je snížení výdrže na baterie, ale s tím jsem se smířil. Na druhou stranu přidává spusu her, metronom a další vymoženosti.

• po měsících...
  • Po letech...
Odesláno

Teda takhle starý vlákno otevírat - moc se omlouvám...

Koupil jsem si na stará kolena Ipod Touch, chci si do něj dát nějaký ty filmy na dlouhý cesty, ale po dvou dnech bádání a pročítání různých stránek nejsem moc moudrej... Konvertovat DVD už nějak (snad) zvládnu, ale jak ho přes Itunes dostat do Ipodu? Mám ten zkonvertovaný film ve filmových souborech a nevím, jak ho do Itunes (a potom dál do Ipodu) dostat. Poprosil bych pro podrobný návod pro blbce (pro mne), klidně do SZ.

A pokud někdo máte odkaz na podrobný návod k použití v CZ, byl bych vděčen.

Odesláno
  ricous napsal:
Teda takhle starý vlákno otevírat - moc se omlouvám...

Koupil jsem si na stará kolena Ipod Touch, chci si do něj dát nějaký ty filmy na dlouhý cesty, ale po dvou dnech bádání a pročítání různých stránek nejsem moc moudrej... Konvertovat DVD už nějak (snad) zvládnu, ale jak ho přes Itunes dostat do Ipodu? Mám ten zkonvertovaný film ve filmových souborech a nevím, jak ho do Itunes (a potom dál do Ipodu) dostat. Poprosil bych pro podrobný návod pro blbce (pro mne), klidně do SZ.

A pokud někdo máte odkaz na podrobný návod k použití v CZ, byl bych vděčen.

Já používám buď http://www.onlylsoft.com/FreeiPodConverter/" target="_blank">FreeiPodConverter, pokud už mám video v divxu, nebo NeroRecode na ripování z DVD. Ve FreeiPodConverteru se nastaví velikost obrázku, nevím jakou velikost má Touch, ja to konvertuju pro holky na Nano. Překonvertuje to do souboru s příponou mp4. Obdoně Nero Recode to umí překonvertovat na požadovanou velikost obrázku a v mp4, dá se zvolit přímo profil pro iPod.

Soubor ulož do adresáře. V iTunes dej File/Add File to Library a vyber z disku ten mp4 soubor, nebo dej rovnou naimportovat celý adresář (Add Folder to Library).

Film pak uvidíš v iTunes v Library/Movies. Po připojení iPod buď máš nastaven automatický sync nebo ho např. přenes (drag/drop) na ikonu Movies pod tvým iPodem v levém sloupečku.

Pokud to chceš synchronizovat automaticky všechny filmy z PC na iPod klikni na ikonu iPod v levém sloupci, v pravém okně pak klikni na záložku Movies a zaškrtni Sync Movies. Budťo dej All (bude se ti vždy synchronizovat vše co přidaš do své Library), nebo zruš zaškrtávtko "Atomaticaly include" a vyber jen to co chceš synchronizovat.

Pokud chceš jen jeden konkrétní film, použij ten drag and drop.

Odesláno

ric, az budes konvertovat neco dalsiho, stahni si program Videora ipod converter (od Red Kawa Software), je free a spolehlivej. A v prubehu procesu tam nekde je zaskrtavaci policko s hlaskou jako "kopirovat do iTunes knihovny" nebo kopirovat do iPodu, nevim presne.

To kdyz zaskrtnes, tak staci pak pripojit iPod a vse se kopiruje samo...

Odesláno

Tak jsem tam video úspěšně dostal - díky všem. Jenže...

Jenže předchozí majitel měl v iPodu nějaké placené soubory (O2 TV, Knihovna, Slovník, hry apod.) a ty mi nešly po synchronizaci s iTunes spustit, protože jsem neměl nějaký kód do obchodu. Tak jsem si řekl, že prostě iPodu dám původní nastavení a "restartoval " jsem ho. Samozřejmě jsem přišel o veškerá uložená data (což by tak nevadilo), ale problém je v tom, že mi teď nejde spolupracovat s iTunes. Přitom iPod je vidět, všechny testy jsou o.k., ale při kliknutí na iPod Touch ikonku se nic neděje a občas to napíše hlášku ve smyslu že nejdou dataclass info ze synchro serveru. Vůbec tomu nerozumim, nevim co dělat, help. Díky moc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...