Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 9:36, saquinas napsal:

no tak ne že by mě stolní hodiny úplně nelákaly ... vůbec tedy netuším, o jaké cenové hladině se bavíme - má někdo tušení? aspoň odhadem...

Tak to asi záleží hodně na tom do čeho bychom šli. Dovedu si představit hodiny s upraveným strojem z budíku v nějaké plechové schránce za pár tisícikorun, ale i něco komplikovanějšího v propracovaném pouzdře (nejradši bych sklo, ala Atmos) za mnohem více. Řekl bych že řešit teď cenu nebo nedejbože čísla kusů je dost předčasné.

• Odpovědi 344
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ok, takže 

1. ne

2. podle toho, co se z toho vyvine,a podle ceny, spíše ano

3. preferovaná varianta, nejspíš ano

V 23. 1. 2016 v 16:59, financ napsal:

tak jsem si to celý pročetl (uff) a objevují se tu 3 možné směry

1. náramkové hodinky (oblekovky, něco decentnějšího, společenské)

2. stolní hodiny

3. sluneční hodiny

kterým směrem se dáme?

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 8:31, saquinas napsal:

nějak jsem po přečtení nepochopil, kam to směřuje (zda to už někam směřuje) - ....

Je šumák, kam to směřuje, nebo by mohlo, ze všeho nejdůležitější je hlásit se o číslo v limitce. Vůbec úplně nejlepší je zamluvit to číslo ještě před založením vlákna

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 8:43, JaRooN napsal:

Pokud by byly stolní, které by za něco stály, tak bych se asi také přidal...

Jen pro inspiraci přidávám jeden jednodušší kousek. Šikovného kováře bychom tady asi našli, a udělat to s turbem od místních mistrů by mohla frajeřina.

attachicon.gifclocks.jpg

To maj u Fleků, pivovar.  :frusty:

*

Jediná možnost jak z toho celého může Financ vybruslit jsou náramkové společenské hodinky s českým nátahovým kalibrem značky Prim. /Automat jen v nejvyšší nouzi/.

Hodinky z Primu-Eltonu, skoro až královská varianta Bruselských velikosti 42 s použitím jen číslice 12. Bruselské, s grafikou podobou krále a císaře v horní polovině ciferníku s nasazenou českou královskou korunou. Mimo číslici 12 užít jen samotné indexy včetně pozic 3-6-9, bez datumovky. Logo výrobce rozumným způsobem pomenšit nebo redukovat a zakomponovat na devítkovou pozici. Na trojkové může být text o králi a císaři. Nebo nápisy výrobce spíše zatlačit dolů na okraj ciferníku miniaturním písmem a pozice 3+9 užít pro text o Karlu IV. a vyjímečnosti této limity. /1316-2016/.

Do spodní poloviny umístit grafiku nejvýznamnějšího počinů císaře a krále v českých zemích, ovšem tuto vybrat z těchto variant.

1/ Založení Nového Města Pražského /1348/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nov%C3%A9_M%C4%9Bsto_(Praha)

2/Založení Vysokého učení Pražského, Universitas Carolina Pragensis /1348/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Univerzita_Karlova

3/ Založení a výstavba Kamenného mostu přes Vltavu /1357/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karl%C5%AFv_most

*

Jak píšu výše, na celkové ztvárnění by se hodil momentální Prim Brusel 42, ale nemusí to být dogma, detaily grafické a designerské je potřeba dopilovat, což myslím, že by se pod Financovým vedením mohlo v Eltonu povést. Aby se z toho celého námětu limitky vyklubal opravdu velmi očekávaný a solidní chronokus obdivu, je nutno k tomu přistupovat s nadšením a graciezností zároveň,  jde přeci jen o výročí římského císaře a českého krále. O tom bohužel dosavadní návrhy nejsou, ať  už stojí či nestojí za pozornost.

Pokud jde o materiál a počet vyrobených kusů navrhuji toto:

Karel IV. se dožil se 72 let, tedy celkově 72 ks. Z toho 60 ks, tj. jedna kopa, v nerez oceli a chromu v prodejní verzi z toho 10 ks pro Chronomag. Zbylých 12 ks, tj. tucet, ve zlatém provedení, s tím, že těchto 12 ks zlatých  bylo předem určeno komu přijdou a budou patřit - Český prezident, Lucemburský Velkovévoda, případně další prezidenti v zemích, kam sahal vliv Karla IV.  -  Francouzský, Německý, Rakouský. Italský, Slovenský, Maďarský,Polský, Chorvatský, Slovinský a Papež.

Toto se může zdát přehnané ? ale když jsou dotace, tak se to může i tímto způsobem otočit a vrátit.

Navrhovaných 72 ks není mnoho, ale limitovaná edice tohoto snažení by měla být velmi omezená, a pro Elton zásadně ne k dalším kreacím pro prodejní záměry. Je to logické, v tomto případě jde o specifickou výjimečnost. Nic takového ani předtím ani potom už Elton nemohl  a nemůže ani navrhovat ani vyrobit. Proto by toto mělo velmi pečlivě připraveno, vyrobeno a také distribuováno.

Pravděpodobná vyšší až vysoká cena v tomto případě vůbec nebude na závadu, neboť jde o naprostou exkluzívnost historickou a hodinářskou současně, téměř obdoba Čestné Legie??.

**

Odesláno

Když se nepodařilo sehnat ani 20 lidí na limitku leteckých (které jsou jinak velmi žádané) za cca 17,5k, tak už vidím, jak se rozebere 60ks Bruselských za 80k+ :D

Odesláno

tvl, to není myšlený sem - ale do Eltonu, asi to vypadlo, 10 ks pro Chronomag, zbytek distribuce........ pro "VIPy",

cena by byla tutově přes 100k, ostatně ať se k tomu vyjádří Financ, jinak to nemá smysl se tady o tom dál rozšiřovat.

**

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 16:05, tommas4 napsal:

Jak to bude ve spolupráci s Eltonem tak z toho cítím nějaký průšvih. Ehm.

Sorry, ale stačí chvíli číst. A to jsem srdcař co se značky Prim týká.

Není to tak zlé, záleží na obratnosti jednání ..

Odesláno (upraveno)

To je klidně možný, jenže tady v CZ jiná hodinářská firma, která by to zvládla zhruba v popsaném itineráři není. A Financ je jediný člověk, který by s tím vším mohl něco dokázat ? včetně Eltonu. O zahraničním zadání v D/CH vůbec z českého pohledu  nemá cenu uvažovat, to je pro našince nereálné. I když všechno je možné, ale to je pak spíše parketa pro historiky z Lucemburska nebo jiných zemí.

*

Jeví se mi to tak, že spíše by měl vysvětlit autor vlákna ? jestli to jeho MY v prvním příspěvku v založení vlákna znamená Financ a Elton nebo Financ a lidi z Chronomagu, klienti Eltonu. Tím by se jistě leccos osvětlilo.

Já myslím, že takhle nějak navržená limitka s tématem 700 let Karla IV. je opravdu dobrý námět.

Teď aby se grafici z toho pomátli????  :photo:  :photo:   :notworthy: A ten anděl ze 100-dukátu s Karlem IV. by se dal nahradit štítem Českého království.

**

post-18915-0-55646100-1453832612_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

ještě je k tomu tématu a nápadům na hodinky možná přínosný - Oris Bob Dylan L.E. - dýnko s průhledem na strojek a hlavou hudebníka, tady by to mohlo být srdce krále, ovšem nápadům jiných bych se nebránil. Při nějaké kalkulaci cca 100k a více bych do toho jít nemohl, ale popouštět uzdu fantazii s historickým vkusem se dá, ta zase já mohu kdykoliv. Není problém.  :notworthy:

Servus všem.  :cheers:

**

Odesláno

Nástěnné nejsou možností? Ciferník ze skla, dřeva, čehokoliv se nechá slušně potisknout a strojek má spoustu možností.  

Obávám se, že slušné stolní budou za cenu špičkových náramkových :( 

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 18:27, eloga napsal:

To je klidně možný, jenže tady v CZ jiná hodinářská firma, která by to zvládla zhruba v popsaném itineráři není. A Financ je jediný člověk, který by s tím vším mohl něco dokázat ? včetně Eltonu. O zahraničním zadání v D/CH vůbec z českého pohledu  nemá cenu uvažovat, to je pro našince nereálné. I když všechno je možné, ale to je pak spíše parketa pro historiky z Lucemburska nebo jiných zemí.

*

Jeví se mi to tak, že spíše by měl vysvětlit autor vlákna ? jestli to jeho MY v prvním příspěvku v založení vlákna znamená Financ a Elton nebo Financ a lidi z Chronomagu, klienti Eltonu. Tím by se jistě leccos osvětlilo.

Já myslím, že takhle nějak navržená limitka s tématem 700 let Karla IV. je opravdu dobrý námět.

Teď aby se grafici z toho pomátli????  :photo:  :photo:   :notworthy: A ten anděl ze 100-dukátu s Karlem IV. by se dal nahradit štítem Českého království.

**

Tyjo, tak to bych opravdu, ale opravdu nenosil ...

Odesláno

straspol

To také není na běžné nošení, v této úrovni by to v podstatě bylo vyznamenání nebo "nákup šlechtického titulu". Baronem nebo lordem nemůže být každý sběratel budíků, to je jásne.

*

Pokud by se udělaly stolní hodiny, tak by ten počet musel být max. 11-12, jak se zmínil Financ a na to už se tu lidi najdou. Já jsem se jen pokoušel spojit návrh hodinek s historií a historickou  hodnotou aby to mělo odpovídající význam nejen dnes , ale i za dalších x-let.

**

Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 18:27, eloga napsal:

To je klidně možný, jenže tady v CZ jiná hodinářská firma, která by to zvládla zhruba v popsaném itineráři není. A Financ je jediný člověk, který by s tím vším mohl něco dokázat ? včetně Eltonu. O zahraničním zadání v D/CH vůbec z českého pohledu  nemá cenu uvažovat, to je pro našince nereálné.

Nevím, jestli jsi to zaregistroval, ale místní zatím nejúspěšnější limitka (o které vím) byla zadána do Davosy, která je za cca 18k schopná vyrobit hodinky se safírem, Etou, nádherným cifrem (ve dvou provedeních) a ještě lepším dýnkem. Za stejnou cenu nabídl Elton prázdné PS2 pouzdro s plastovým sklíčkem, kovovou lunetou (kterou musel vymyslet někdo jiný) a cifrem (který musí někdo jiný rovnou vyrobit). Tolik asi k té jedinečnosti Eltonu.

Odesláno

S Eltonem děkuji nemám zájem. Možná bude rozumné, když se rozhodne zda to budou hodiny na stůl, nebo na ruku. Každopádně já sám za sebe mám rozhodnuto.

S Karlem nebo bez Karla, budou na stole :)

Odesláno (upraveno)

Jestli jsem zaregistroval Davosu? V limitce Davosa jsem asi na 40.místě, mám zaplacenou zálohu a napsal jsem tam nějaký text jako návrh bookletu, co si stáhlo mraky lidí, tak snad tedy asizaregistroval.... :photo:  :photo:

**

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno
  V 26. 1. 2016 v 19:41, RedAce666 napsal:

Nevím, jestli jsi to zaregistroval, ale místní zatím nejúspěšnější limitka (o které vím) byla zadána do Davosy, která je za cca 18k schopná vyrobit hodinky se safírem, Etou, nádherným cifrem (ve dvou provedeních) a ještě lepším dýnkem. Za stejnou cenu nabídl Elton prázdné PS2 pouzdro s plastovým sklíčkem, kovovou lunetou (kterou musel vymyslet někdo jiný) a cifrem (který musí někdo jiný rovnou vyrobit). Tolik asi k té jedinečnosti Eltonu.

Ony už jsou hotové?  :clap:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...